۱۶ شهریور ۱۳۹۳، ۱۶:۱۹

نیک کردار:

تلاش برای ماندگاری روستاییان در راستای کمک به تولید است

تلاش برای ماندگاری روستاییان در راستای کمک به تولید است

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: معاون امور عمرانی استاندار کرمانشاه گفت: تلاش برای ماندگاری روستاییان در روستاها به معنای کمک به خودکفایی و افزایش تولید و جلوگیری از حاشیه نشینی در شهرهاست.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی نیک کردار در جلسه تودیع و معارفه مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: مسئولی که برای رضای خدا و خدمت به خلق خدا تلاش داشته باشد خدمت چنین مسوولی در یادها به یادگار می ماند و امیدواریم همه ما چنین تلاش و خدمتی داشته باشیم که مردم بعد از جابجایی پست های مدیریتی به نیکی از ما یاد کنند.

وی با تاکید بر اینکه هدف مدیر باید در راستای خدمت رسانی به مردم باشد، اظهار داشت: این پست ها و مسوولیت ها تغییرپذیر است و تنها چیزی که می ماند تلاش برای بهتر خدمت کردن به مردم است.

نیک کردار در ادامه به تعداد دهیاری ها در کشور و استان اشاره کرد و گفت: در کشور 28 هزار و 972 دهیاری تاسیس شده که سهم استان از این تعداد یک هزار و 396 دهیاری می باشد که نزدیک به پنج درصد کل کشور است و با توجه به جمعیت سه درصدی استان، تعداد دهیاری ها در استان رقم مناسبی است.

معاون امور عمرانی استانداری تصریح کرد: حدود 200 روستای بالای 30 خانوار در استان داریم که باید تلاش شود تا این تعداد روستا نیز دارای دهیاری شوند هر چند که هم اکنون برنامه ریزی در سطح کشور برای روستاهای بالای 50 خانوار است.

نیک کردار وظیفه دهیاری ها را مطابق قانون٬ 47 محور کاری بیان کرد و گفت: دفتر امور روستایی وظیفه دارد که این 47 وظیفه را احصاء و برای دهیاری ها ارسال کند.

وی مدیریت در روستاها را بر عهده دهیاری ها عنوان کرد و گفت: دهیاری به عنوان مدیر اول در روستاها باید مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرد و حوزه روستایی باید ارتباط خوب و گسترده ای با دهیاری ها و بخشداری ها داشته باشد.

معاون امور عمرانی استانداری، ارائه آموزش به دهیاری ها برای انجام دقیق کارها توسط دفتر روستایی را بسیار مهم برشمرد و گفت: این دفتر وظیفه دارد به صورت جدی نقش آموزش را برای دهیاری ها با زبان ساده مورد توجه داشته باشد تا دهیاری ها نسبت به وظایف و اختیارات خود واقف باشند.

نیک کردار در ادامه اقدامات انجام شده در روستاها را پس از انقلاب قابل توجه عنوان کرد و گفت: بعد از انقلاب در خصوص عمران روستایی کارهای خوبی انجام شده اما نکته ای که مهم است و باید به آن پاسخ دهیم این است که چرا با این همه اقدامات هنوز شاهد مهاجرت روستاییان از روستاها به شهرها هستیم؟

وی پاسخ به این سوال را در دلایلی مانند عدم کار و تلاش برای ایجاد اشتغال، اقتصاد، آموزش و... در روستاها دانست و گفت: درست است که در خصوص ایجاد زیرساخت ها در روستاها اقدامات اساسی شکل گرفته اما در کنار این زیرساخت ها باید آموزش، اقتصاد، بهداشت و بخصوص اشتغال نیز مورد توجه قرار گیرد که با انجام این مهم شاهد ماندگاری روستاییان در روستاها خواهیم بود.

نیک کردار، با تاکید بر بررسی بیشتر ماده آیین نامه اجرایی 194 در خصوص برنامه ریزی در روستاها توسط دفتر امور روستایی، بیان داشت: این دفتر موظف است که با دفتر روستایی و مناطق محروم معاون اول رییس جمهوری و همچنین سازمان دهیاری های وزارت کشور ارتباط نزدیک و بیشتری داشته باشد تا ایجاد اشتغال، کمک به اقتصاد و برنامه ریزی دقیق برای توسعه روستاها مورد توجه قرار گیرد.

معاون امور عمرانی استاندار در ادامه تلاش برای ماندگاری روستاییان در روستاها را کاری بسیار مهم و ارزشمند عنوان کرد و گفت: روستاییان به جهت کمک به خودکفایی و تلاش برای افزایش تولید بسیار تاثیرگذارهستند و با ماندگاری آنان در روستاها علاوه بر اینکه به تولید کمک می شود از حاشیه نشینی در شهرها نیز جلوگیری می شود و باید برای ایجاد یک شغل صنعتی در شهر بصورت میانگین پنج میلیارد ریال هزینه شود لذا تلاش برای ماندگاری روستاییان بسیار مهم است.

وی در ادامه با تقدیر از شهرام کهریزی مدیرکل سابق دفتر امور روستایی استانداری، جلیل بالایی را به عنوان مدیرکل جدید این دفتر معرفی کرد.

وی در باره مدیرکل جدید دفتر امور روستایی بیان داشت: ایشان برادر شهید است که به عنوان فرماندار سنقروکلیایی مطرح بودند اما متاسفانه به دلیل هجمه های ناجوانمردانه ای که نسبت به ایشان شد نتوانست در آن شهرستان به ایفای خدمت بپردازد، ولی موضوعی که مهم است وی با آن همه هجمه ها تنها سکوت کردند و وارد حاشیه نشدند و حتماً با توجه به تجارب خود در دفتر امور روستایی استانداری منشا خدمت خوبی خواهند بود.

برنامه ریزی برای روستا باید براساس قابلیت آن شکل بگیرد

مدیرکل جدید دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه نیز گفت: در خصوص برنامه ریزی برای روستاها باید به سمتی حرکت کنیم که این برنامه ریزی توسط خود روستاییان و مشارکت آن ها صورت گیرد زیرا هر روستایی قابلیت و توانمندی خود را دارد و برنامه ریزی از بالا برای روستاها اثربخش نیست.

جلیل بالایی با بیان اینکه باید به سمت توانمندسازی دهیاری ها و شوراها در روستاها حرکت کنیم، افزود: در برنامه ریزی برای روستاها باید نگاه و نگرش متفاوتی داشته باشیم و برای هر بخش و یا روستا نمی توانیم نسخه ای واحد تدوین کنیم.

وی گفت: ما در این دفتر تلاش خواهیم کرد که با کمک و مشارکت خود روستاییان نیازهای اساسی در روستاها را شناسایی و در جهت شکوفا و توانمند کردن آنها گام برداریم.
 

کد خبر 2365929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha