۱۷ شهریور ۱۳۹۳، ۹:۱۸

حبیبی:

بی توجهی به بحران آب دشت قزوین را در دهه آینده به کویر تبدیل می کند

بی توجهی به بحران آب دشت قزوین را در دهه آینده به کویر تبدیل می کند

قزوین- خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: اگر برای حل بحران آب در استان اقدام عاجل نکنیم در دهه آینده دشت کشاورزی قزوین به کویر تبدیل می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین جلسه اتاق فکر آّب یکشنبه شب با حضور مرتضی روزبه استاندار، داود محمدی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی، منوچهر حبیبی معاون عمرانی، مدیران صنعت آب استان و جمعی از کارشناسان و پیشکسوتان این حوزه در سالن کنفرانس شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد.

منوچهر حبیبی در این نشست گفت: آب کالایی اقتصادی و بدون جایگزین است و بی توجهی به مصرف بهینه آب در کشاورزی و شرب و نیز بی دقتی در اسناد بالادستی و ظرفیتهای موجود ما را با چالش های جدی روبرو کرده است.

معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: در شرایط کنونی یا باید بی توجهی را ادامه دهیم تا در 10 سال آینده دشت قزوین به کویر تبدیل شود یا برنامه های کوتاه مدت و میان مدت برای 10 تا 15 سال آینده طراحی کنیم یا با مدیریت یکپارچه و طرحهای بلند مدت از آبهای موجود صیانت کنیم.

حبیبی بیان کرد: دشت قزوین ظرفیت و قابلیت کشت محصولات پر آب را ندارد لذا باید الگوی کشت مناسبی برای استان تعریف کنیم تا در مصرف آب صرفه جویی شود.

معاون عمرانی استانداری یادآورشد: مدیریت جامع آب، استفاده از کنتورهای هوشمند و احیاء سازمان عمران دشت قزوین و نیز استفاده از پساب می تواند بخش زیادی از مشکلات کم آبی استان را برطرف کند.

وی افزود: نصب کنتورهای هوشمند از دیگر راهکارهای ضروری است که برای نصب یک هزار و 200 کنتور در یک سال آینده باید 65 میلیارد ریال به شرکت آب منطقه ای اختصاص یابد تا این طرح بسرعت عملیاتی شود.

پارسا: چاه های غیر مجاز تعطیل شود

امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری قزوین هم در این نشست گفت: از اول مهرماه با جدیت باید با چاههای غیرمجاز برخورد کرد تا بتوان بخشی از برداشت های بی رویه را کنترل کرد.

پارسا بیان کرد: اگر بتوانیم چاههای غیرمجاز را کنترل کنیم حداقل 50 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود که این میزان بخش قابل توجهی از نیازها را پاسخگو خواهد بود.

وی یادآورشد: با ممانعت از برداشت های اضافی در چاههای مجاز هم می توانیم حداقل 131 میلیون مترمکعب صرفه جویی کنیم و با ارائه الگوی کشت هم می توان از مصرف بی رویه در بخش کشاورزی کم کرد.

پارسا گفت: کنترل اضافه برداشت چاههای مجاز با نصب کنتورهای هوشمند زمینه صرفه جویی 131 میلیون مترمکعب، کاهش مصارف کشاورزی با آبیاری مدرن 101 میلیون مترمکعب،اجرای قانون تعیین تکلیف چاهها 285 میلیون مترمکعب و انسداد چاههای فرم پنج 50 میلیون مترمکعب و در مجموع 567 میلیون مترمکعب صرفه جویی را موحب می شود که در این صورت هم قادر به تامین نیاز فعلی و آینده خواهیم بود و هم می توانیم از وضعیت بحرانی عبور کنیم.

محمدی: الگوی کشت باید اقتصادی باشد

داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه اظهارداشت: با دوری از بخشی نگری و اولویت قرار دادن موضوع آب باید با عزم جدی و همگانی برای رفع مشکلات همت کنیم.

وی افزود: وقتی با نصب کنتور هوشمند می توانیم 200 میلیون مترمکعب آب را صرفه جویی و مدیریت کنیم چرا در اجرا تسریع نمی شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انسداد چاهها کار ساده ای نیست و مشکلات امنیتی ایجاد می کند اما در ارائه الگوی کشت باید جدی باشیم و به سمتی برویم که کشت های جدید اقتصادی باشد.

کد خبر 2366075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha