به گزارش خبرگزاري "مهر"، قريع در گفت وگو با خبرگزاري "قدس" درباره عقب نشيني يكجانبه رژيم صهيونيستي از غزه اظهار داشت : بايد تأكيد كرد كه عقب نشيني از غزه و تخليه بعضي شهرك هاي شمال كرانه باختري نتيجه مقاومت ملت فلسطين طي چهار دهه اخير بود چون اقدام آنها هميشه براي حفظ جان و منافع اشغالگران صورت گرفته است. اشغال غزه براي اشغالگران بسيار پرهزينه شده بود و به ناچار از غزه و شهرك هاي شمال كرانه باختري عقب نشيني نمود.
احمد قريع در اين گفت وگو افزود : با وجود آنكه غزه بخش بسيار كوچكي از سرزمين فلسطين به شمار مي آيد ولي اين نشانه آنست كه مي توان با ايستادگي به پيروزيهاي بزرگتري دست يافت. تخليه شهرك هاي صهيونيست نشين در شمال كرانه باختري ثابت كرد كه اين توده هاي سرطاني را مي توان در هر كجاي سرزمين فلسطين كه هستند و به ويژه در بيت المقدس از ميان برداشت. اكنون راي مان ثابت گرديد كه شهركها قابل جمع آوري هستند و تمامي اقدامات برخلاف قوانين و مقررات بين المللي از جمله شهركها و ديوار حائل در برابر ايستادگي و مقاومت مردم مبارز فلسطين ، از ميان رفتني مي باشند .
وي در ادامه درباره عقب نشيني هاي اخير گفت : نبايد اين عقب نشيني را به عنوان يك پيروزي بزرگ قلمداد نمود، اين اقدام به منزله عقب نشيني كامل نيست چون اسرائيل همچنان حاكميت خود را بر غزه ادامه مي دهد و از فعاليت بندر و فرودگاه آن جلوگيري مي نمايد .
نخست وزير تشكيلات خودگردان سپس تاكيد كرد : اسرائيل عقب نشيني خود را از غزه " طرح جداسازي" ناميده است وبنابراين عقب نشيني معنا ندارد و در عين حال اسرائيل تمامي راههاي گفتمان و توافق را از ميان برده است و اين نمي تواند گامي در روند صلح به شمار آيد. آنها از اين اقدام فريبكارانه خود نهايت بهره برداري تبليغاتي را به عمل آورده و اكنون سعي دارند مساله احداث شهركها در سرزمين هاي اشغالي را قانوني و مشروع جلوه دهد كه اين خود برخلاف قوانين بين المللي مي باشد .
درباره پايتخت مان بيت المقدس به هيچ وجه معامله نخواهيم كرد . مسجد الاقصي قبله گاه ماست و حاضر نيستيم آن را از دست بدهيم و بدون آن صلح بر اين سرزمين حكمفرما نخواهد شد |
وي در پاسخ به سؤالي درباره اينكه صهيونيست ها سعي دارند تا غزه را تبديل به زندان بزرگ كنند گفت : اسرائيلي ها آن را پنهان نمي كنند و تمامي گذرگاههاي غزه را در كنترل دارند و ما بايد مقاومت كنيم.
نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين اضافه كرد : اسرائيل از گفت وگو با فلسطينيان درباره توافق هاي به عمل آمده با تشكيلات فرار مي كند و بدينوسيله نقشه راه را كه فلسطينيان و جامعه بين المللي آن را پذيرفته اند، از ميان مي برد.
احمد قريع سپس در پاسخ به پرسشي درباره عجله اعراب براي آشتي با رژيم صهيونيستي گفت : اقدام بعضي از اعراب و مسلمانان به ناديده گرفتن اصل پايبندي به خودداري از برقراري روابط با اسرائيل پيش از آنكه تل آويو به تعهدات خود عمل نمايد ، بسيار خطرناك مي باشد . روند صلح به علت عملكرد اسرائيل، سالهاست كه به حال تعليق درآمده است در حاليكه هر لحظه، جرقه اي مي تواند آن را به آتش بكشد ، بنابراين بيت المقدس با خطر واقعي روبروست و به عقيده ما صلح بدون بازگشت بيت المقدس دست نيافتني است .
وي در ادامه در زمينه مسئوليت ها و وظايف تشكيلات خودگردان در برابر مشكلاتي كه در غزه با آن روبروست، اظهار داشت: در غزه و يا ديگر مناطق اشغالي، به جز خطرات سياسي برون مرزي، ما با خطرات داخلي نيز روبرو هستيم . هدف ما جلوگيري از آشوب و جلوگيري از حمل قانوني اسلحه است كه بايد دقت كنيم اين اسلحه عليه خودمان به كار گرفته نشود. براي دست يافتن به چنين هدفي ، بايد به بازسازي و تشكيل نهادهاي قانونمند با شركت تمامي شخصيت هاي سياسي كارآزموده فلسطيني بپردازيم كه اين مسئوليتي بس سنگين مي باشد كه بايد بدان همت كنيم.
نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين سپس درباره سرنوشت بيت المقدس تاكيد كرد : بايد هوشيار باشيم كه خروج اسرائيل تنها گامي در راه تشكيل دولت فلسطين به پايتختي بيت المقدس و بر اساس مرزهاي 1967 مي باشد. اعلام مي داريم كه درباره پايتخت مان بيت المقدس به هيچ وجه معامله نخواهيم كرد . مسجد الاقصي قبله گاه ماست و حاضر نيستيم آن را از دست بدهيم و بدون آن صلح بر اين سرزمين حكمفرما نخواهد شد . ما بايد به مرحله اي دست يابيم كه از پرواز بالگردهاي صهيونيستي در آسمانمان در امان باشيم .
نظر شما