به گزارش خبرنگار مهر، محسن اوروجی شامگاه دوشنبه در سومین جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران که در تالار امام رضا(ع) ساختمان استانداری سابق برگزار شد، با اشاره به حوادثی که در استان قم از گذشته تا سال جاری خاطرنشان کرد: زلزله یکی از حادثههایی است که در دهه 50، 60 و سال 86 در قم اتفاق افتاد که تلفات چندانی نداشت و تنها به برخی ساختمان قدیمی خسارت وارد شد.
سیل نیز دیگر اتفاقی است که در دهه های مختلف در استان قم رخ داده و برخلاف زلزله، خسارات زیادی را به استان وارد کرده است تا جایی که به گفته اوروجی و به نقل از کتاب های تاریخی قم حاشیه رودخانه را تخریب کرده است.
خشکسالی دیگر رخدادی است که اوروجی به آن اشاره کرد که امسال و از ابتدای خرداد تا تیرماه در قم آغاز شده و به اوج خود در چند وقت اخیر رسیده است.
وی با بیان اینکه خشکسالی قم از بحث کشاورزی و دامی عبور کرده است و به بحث هیدرولیک رسیده است، افزود: اختصاص سهم آبه قم و انتقال از دشت ورامین لازم و ضروری است.
بحران ریزگردها در قم
مدیرکل مدیریت بحران استان قم یادآور شد: بحران ریزگردها نیز به نوبه خود خطری برای سلامت استان و ساکنان قم محسوب میشود.
وی افزود: آتش سوزی مراتع به سبب خطوط انتقال، باد و طوفان شن های روان با عمق 120 کیلومتر، کولاک و برف سنگین که در سال 86 به یک متر در قم رسید، یخبندان تا منهای 32 درجه و گرمای هوا تا 54 درجه، صاعقه و ... از دیگر حوادثی است که در استان قم در طول سال های گذشته رخ داده است.
به گفته وی، قم در بروز بیماریهای دامی و انسانی رتبه خاصی دارد با توجه به اینکه استان قم بارانداز دام کشور در دو نقطه دامشهر در جاده جعفریه و لبن است بروز بیماریهای دامی مشاهده میشود و از سویی مسافرت به قم یکی از دلایل وجود بیمارهای انسانی در این شهر است.
اوروجی گفت: خسارت به تاسیسات عمومی و وقوع تصادفات جاده ای و واژگونی خودرو از دیگر حوادثی است که در قم حادث میشود.
کارگروه 14 گانه مدیریت بحران در قم با برگزاری جلسات و برنامه ریزی بین دستگاهی در قم آمادگی کمک رسانی به استان های معین قم را دارا است.
آموزش ایمنی به هزار پاکبان تا پایان سال
شهرداری قم نیز در زمینه مدیریت بحران اقدامات ویژهای دارد که برگزاری دوازدهمین نشست مدیران بحران کلانشهرها از جمله این برنامهها است.
برپایی کارگاه آموزشی مدیریت بحران و اهدای نشان شهردار تمایز به محمد دلبری شهردار قم از سوی کمپین شهرهای تاب آور در بیت بیش از هزار شهر از حواشی برگزاری این نشست بود.
با حضور بیش از 250 هزار نماینده شهرداری مسئولان و ورسای بحران بیمارستان شهر، شهر قم اولین شهری است که ارتباط با شهرهای معین خود را آغاز کرده و این تعاملات در حال انجام است.
برگزاری دورههای آموزشی ایمنی ویژه پاکبانان با همکاری ارگانهایی مانند جمعیت هلال احمر، آتشنشانی، اورژانس و دیگر دستگاههای ایمنی از دیگر اقدامات شهری در زمینه مدیریت بحران است.
این دورهها 10 ساعته بوده و سرفصلهای آن آموزش امداد و کمک های اولیه، شناخت سوانح و اصول ایمنی است که تاکنون 200 پاکبان از این برنامه بهره گرفتند و تا پایان سال نیز این رقم به هزار پاکبان خواهد رسید.
نظر شما