به گزارش خبرنگار مهر، قدرت اله ترابی نژاد ظهر سه شنبه در جلسه انجمن امور کتابخانه های شهرستان پلدختر اظهار داشت: امسال یک میلیارد و 30 میلیون ریال از محل اعتبارات تملک دارایی برای کتابخانه شماره دو پلدختر در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: این مبلغ برای تکمیل این کتابخانه بسیار ناچیز است مگر این که خیرین مشارکت و این کتابخانه را تکمیل کنند.
فرماندار پلدختر تصریح کرد: در صورتیکه خیرین در این زمینه مشارکت کنند و تکمیل کتابخانه صورت عملی به خود بگیرد نام کتابخانه به نام فرد و یا افراد خیر نامگذاری می شود.
وی تصریح کرد: تکمیل کتابخانه شماره دو شهر پلدختر به 10 میلیارد ریال نیاز دارد.
ترابی نژاد گفت: اقدامات و تصمیماتی هم در رابطه با کتابخانه شماره 2 شهر پلدخترگرفته شده که بطور جد پیگیر آن هستیم و باید آن را به نقطه مطلوبی برسانیم.
دوباره کاری در اجرای پروژه های عمرانی قابل قبول نیست
فرماندار پلدختر از نواقص فنی پروژه نیز انتقاد کرد و افزود: برخی مهندسان به علت کمبود آگاهی علمی، کارشان در پروژه ها اشکالاتی پیدا می کند که نیاز به دوباره کاری دارد مانند کتابخانه شماره دو پلدختر که دارای نواقص و ایراداتی بوده که با به یک بررسی کلی هم قابل مشاهده و تایید است.
وی با بیان اینکه بی توجهی به اصول فنی در اجرای پروژه ها یک درد و ظلم در حق مردم است گفت: اگر کسی در کسوت مهندسی و یا هر شغل دیگر باعث دوباره کاری شود به بیت المال ضرر زده است.
ترابی نژاد با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در توجه به حوزه اقتصادی در شعار سال صرفه جویی در روند هزینه اعتبارات و جلوگیری از هدررفت سرمایه در این بخش را از ضرورت های تحقق شعار سال دانست.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه دانشجویان باید اطلاعات خود را از کتاب به دست آورند و با مطالعه و تحقیق فکر خود را بارور سازند، تصریح کرد: درغیر این صورت قدرت تفکر از انسان سلب شده و مطالب را طوطی وار می آموزد و این آسیب ها افراد را تهدید می کند.
فرماندار پلدختر گفت: وقتی انسان به مسائل، سطحی بنگرد و قدرت تفکر را به کار نگیرد، دانشمند سطحی نگری بار می آید که ضرر آن متوجه خود فرد و جامعه می شود.
ترابی نژاد افزود: اگر دانشجویان به موضوعات علمی عمیق فکر نکنند ممکن است در آینده کاری که انجام می دهند نقص داشته و به دوباره کاری منجر شود و در نهایت موجب خسارت زیادی شود.
وی همچنین بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی در جامعه تاکید کرد و گفت: مهمترین راهبرد در راستای تدوین یک برنامه ریزی صحیح فرهنگی ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.
فرماندار پلدختر تصریح کرد: دستگاههای فرهنگی از قبیل آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه های علمیه باید به موضوع فرهنگسازی در زمینه بهبود وضعیت کتابخوانی توجه جدی داشته باشند.
فرماندار پلدختر همچنین با بیان اینکه برای تجهیز کتابخانه های شهرستان پلدختر می توان از استان کمک گرفت گفت: کتاب های مرجع و مفید در همه ی مراکز علمی و آموزشی و به ویژه کتابخانه ها باید وجود داشته باشد.
پایین بودن سرانه فضای کتابخانه ای در شهرستان پلدختر
مسئول اداره کتابخانه عمومی علامه جزایری پلدختر نیز در این جلسه گفت: تنها کتابخانه عمومی شهر پلدختر با یکهزار و 600 متر زیربنا در سال 1373 تاسیس شده است و امروز دارای 27 هزار جلد کتاب است.
علی محمد قهرمانی افزود: سرانه فضای کتابخانه ای در کشور طبق سند چشمانداز 1404 باید به ازای هر 100 نفر هشت متر مربع باشد که این میزان در پلدختر یک متر و 50 سانتیمتر است.
وی افزود: طرح "کتاب من" طرح خوبی بود که مدت یک سال است به خاطر کمبود مکان و فضا اجرای آن در پلدختر قطع شده است.
قهرمانی به ورند اجرای پروژه کتابخانه شماره دو این شهرستان اشاره کرد و یادآور شد: کتابخانه شماره دو شهر پلدختر هنوز در بلاتکلیفی به سر می برد که از فرماندار و امام جمعه و مسئولان می خواهیم که در این خصوص اقدام کنند.
وی با بیان این که شهرداریها با پرداخت سهم نیم درصد کتابخانهها، به ارتقای خدمات کتابخانهای در شهرستان کمک کند گفت: نیم درصد سهم کتابخانه های عمومی از محل درآمد شهرداری ها تنها منبع مالی و اعتباری برای تأمین هزینه های جاری کتابخانه ها است.
مسئول اداره کتابخانه های عمومی علامه جزایری پلدختر گفت: نیم درصد درآمد شهرداری طبق قانون سهم کتابخانهها است و باید این پول به صورت مستمر و به موقع پرداخت شود.
وی گفت: شهرداری پلدختر در 6 ماه دوم سال 92 تنها پنج میلیون تومان به کتابخانه این شهر پرداخت کرده است.
قهرمانی گفت: ما در زمینه پرداخت هزینه های آب، برق، گاز و تلفن کتابخانه با مشکل مواجه هستیم که با توجه به این موضوع از شهرداری پلدختر انتظار داریم نسبت به پرداخت سهم نیم درصد درآمد شهرداری طبق قانون اقدام کند.
نظر شما