به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دائمی ظهر سه شنبه در دومین همایش ملی بحران آب در دانشگاه شهرکرد اظهار داشت: پیگیری سند آمایش سرزمین در معاونت برنامه ریزی به شدت دنبال می شود.
وی تصریح کرد: ما لازم است همواره به دنبال آمایش سرزمین باشیم.
دائمی ادامه داد: زمانی که ما به استفاده ناصحیح و غیر پایدار انسان از زمین و آب می رسیم لازم است به دنبال آمایش سرزمین باشیم که در حال حاضر ما به این نقطه رسیده ایم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو اذعان داشت: بر اساس آمایش سرزمین است که ما می توانیم برای آینده تجزیه، تحلیل و ارزیابی داشته باشیم و به دنبال این موارد برنامه ریزی صحیحی نیز داشته باشیم.
متاسفانه هنوز عمل و مدیریت خوبی در آمایش سرزمین نداشته ایم
دائمی یادآور شد: در عرصه های آمایش سرزمین در جغرافیا، اقتصاد و برنامه سوم توجه ویژه ای شده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز عمل و مدیریت خوب در آمایش سرزمین نداشته ایم، بیان داشت: لازم است در برنامه پنج توسعه ستاد هماهنگی و تلفیق و کمسیون برنامه ریزی داشته باشیم.
دائمی تاکید کرد: لازم است بحث انسان در آمایش سرزمین آورده شود.
وی با اشاره به اینکه در این استان اسناد بالادستی خوبی در شناخت وضعیت و مباحث انجام شده است، بیان داشت: این استان راهبردها را برای ایجاد آمایش سرزمین دارد.
کاهش میزان آبخوان های زیر زمینی چهار محال و بختیاری یکی از چالش های جدی است
مدیر عامل آب منطقه ای چهار محال و بختیاری نیز در این همایش گفت: میزان آب خوان های زیرزمینی چهار محال و بختیاری به یک چالش جدی روبه رو شده است.
حسین صمدی اظهار داشت: بسیاری از کشاورزان ما متاسفانه هنوز با الگوی کشت قبلی کار می کنند .
وی با اشاره به اینکه انتقال آب بین حوزه ای یکی دیگر از اصللی ترین چالش ها ی این استان به شمار می رود، تصریح کرد: مسائل را باید با رعایت قانون، مذاکره و رویکرد علمی حل کرد.
صمدی ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش آب در این استان صورت نگرفته است و متاسفانه در این حوزه با کمبود اعتبارات نیز مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه ما به شدت با کمبود اعتبار مواجه هستیم، اذعان داشت: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به این مسئله داشته باشد.
صمدی با بیان اینکه سه مرحله مدیریتی در بخش آب وجود دارد، عنوان کرد: مرحله اول مدیریتی زمانی بود که مصارف و منابع آب ما در یک تعادل بودند.
مدیر عامل آب منطقه ای چهار محال و بختیاری با تاکید بر اینکه در تمام دنیا مراحل مدیریتی و تکاملی وجود دارد، بیان داشت: ما نیاز به نگرانی نرخ مصرف آب نداریم اما مصارف از منابع پیشی بگیرد مدیریت لازم است تغییر کند.
صمدی اظهار داشت: لازم است در روش مصرف آب اصلاحاتی صورت گرفته و برای کشاورزی نیز از سیستم آب یاری نوین استفاده شود و به نقطه ای برسیم که بتوان تعادل را برقرار کرد.
مدیر عامل آب منطقه ای چهار محال و بختیاری تصریح کرد: همیشه باید آینده را با آنچه که در توان است مطابقت دهیم.
نظر شما