۱۹ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۲۸

راه‌اندازی خط مستقیم کشتیرانی ایران و قطر/ آمادگی 8 بانک برای معاملات مالی

راه‌اندازی خط مستقیم کشتیرانی ایران و قطر/ آمادگی 8 بانک برای معاملات مالی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از انتخاب مشاور اقتصادی ویژه قطر از سوی محمدرضا نعمت زاده خبرداد و گفت: خط مستقیم کشتیرانی بین ایران و قطر راه‌‌اندازی می‌شود همچنین 8 بانک ایرانی برای معاملات مالی با کشور قطر آمادگی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی‌الله افخمی راد در دیدار با معاون وزیر اقتصاد و بازرگانی قطر گفت: ایران تحولات زیادی را برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای مختلف صورت داده است و وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران مشاور اقتصادی ویژه قطر معرفی کرده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: گفت‌وگوهای خوبی را برای توسعه مبادلات کالایی بین ایران و قطر داشته‌ایم و این مسئله به حدی برای ایران حائز اهمیت بوده که وزیر صنعت و تجارت ایران مشاور اقتصادی ویژه قطر را معرفی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: حجم تجارت دو کشور در سالهای اخیر راضی‌کننده نبوده، صادرات و واردات بین دو کشور از 115 میلیون دلار تجاوز نکرده است؛ ضمن اینکه از طرف قطری درخواست می شود تا در کنار ایران شرایط تسهیل تردد بازرگانان دو کشور را فراهم کند.

افخمی‌راد در مورد ایجاد خط مستقیم کشتیرانی بین ایران و قطر نیز گفت: اگر چه ممکن است این طرح در ابتدا توجیه اقتصادی نداشته باشد، اما در ‌آینده نزدیک خط کشتیرانی با موافقت قطری‌ها ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین در مورد نحوه نقل و انتقال پول بین دو کشور نیز به این نکته اشاره کرد که 8 بانک ایرانی در فهرست تحریم‌ها قرار ندارند و می‌توانند نقل و انتقال پول را انجام دهند، در کنار آن از طریق صرافی‌ها این کار را انجام داد، اما ممکن است، هزینه تمام شده مبادلات را بالا ببرد.

افخمی راد تصریح کرد: علیرغم تمام تحریم‌ها مبادله کالا با کشورها در 5 ماه ابتدایی امسال حجم واردات ما 25 تا 26 میلیارد دلار بوده و معادل همین رقم مربوط به حجم صادرات است.

همچنین معاون وزارت اقتصاد و بازرگانی قطر پیشنهاد داد تا کمیته مشترکی بین وزارت صنعت و بازرگانی ایران و قطر برای پیگیری مسائل مشکلات تجاری بین دو کشور و تسهیل مسائل ایجاد شود.

جاسم جابر آل‌ثانی، در جلسه مشترک با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، هدف اصلی سفر به ایران را توسعه روابط تجاری بین دو کشور عنوان کرد و گفت: باید چالش‌ها و موانع تجارت بین دو کشور برطرف شود که برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی به ویژه در زمینه محصولات غذایی در قطر و با حضور شرکت‌های ایرانی می‌تواند بسیار موثر باشد.

معاون وزیر اقتصاد و تجارت قطر، افزود: حجم مبادلات بین ایران و قطر تاکنون 115 میلیون دلار بیشتر نبوده که علی‌رغم میل و رغبتی که بین مسئولان دو کشور وجود دارد اما مشکلات لجستیکی تا حدی مانع بوده است.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون علی‌رغم فاصله کوتاه زمانی بین بنادر جنوبی ایران و دوهه خط کشتیرانی مستقیم بین دو کشور وجود ندارد و این سوال مطرح است که چگونه می‌شود میوه، سبزیجات و مواد غذایی فاسدشدنی را منتقل کرد.

آل‌ثانی مشکل در نحوه نقل و انتقال پول را از دیگر مواردی عنوان کرد که بر سر راه تجارت ایران و قطر وجود دارد و پرسید ما نمی‌دانیم چگونه باید به دلیل تحریم‌ بانک‌های ایرانی پول را به دست تجار برسانیم.

معاون وزیر بازرگانی قطر با تاکید براینکه گزارش‌های میدانی ما از سطح بازار تهران حاکی از آن است که مواد غذایی ایرانی کیفیت، قیمت و بسته‌بندی بسیار مناسبی دارند و هم‌اکنون نیز مدیران چند شرکت بزرگ غذایی از قطر در این تیم ما را همراهی می‌کنند تا زمینه استفاده از مواد غذایی ایران در محصولات قطر فراهم شود.

وی پیشنهاد داد: کمیته مشترکی برای پیگیری مشکلات و مسائل بازرگانان دو کشور در وزارت صنعت و بازرگانی تشکیل شود تا مسائل با جرات بیشتری پیگیری شود.

کد خبر 2367876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha