به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید رضا تقوی چهارشنبه شب در آیین افتتاحیه بزرگترین فرهنگسرای قرآن و عترت کشور با اشاره به افزایش مهاجرت و گسترش حاشیه نشینی در مشهد، گفت: اگر توسعه شهر متناسب با افزایش جمعیت نباشد شاهد بروز آسیب های اجتماعی و مشکلات فراوان در عرصه های اقتصادی و فرهنگی خواهیم بود.
وی مشهد را الگویی بین المللی ذکر کرد و افزود: نسبت به مشهد حساسیت زیادی دارم و هر بار که به مشهد می آیم تغییرات شهر را در راستای شادابی و نشاط شهری می بینم.
رئیس شواری سیاست گذاری ائمه جمعه کشور ضمن تقدیر از تلاش های مدیران شهری، افزود: افق دید متولیان و مدیران مشهد باید برنامه ریزی در سطح بین المللی باشد.
حجت الاسلام تقوی شاخصه های شهر اسلامی را معماری اسلامی، استفاده از رنگ های نشاط بخش در فضاهای عمومی، اخلاق اجتماعی و همسایه داری دانست و اظهار داشت: ساخت این مجموعه ها باعث مباهات است ولی اینکه از این امکانات چگونه استفاده شود مهم است و باید مسئولین برنامه ریزی نمایند تا از این ظرفیت ها حداکثر بهره برداری صورت گیرد.
شهردار مشهد نیز در این مراسم با اشاره به عنوان سال گفت: در فعالیت های شهرداری مشهد به فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه ای شده که در این راستا نیز در حوزه اقتصاد کارهای بزرگی در حال صورت گرفتن است.
وی ادامه داد: خط 2 قطار شهری که به دلایلی متوقف شده بود مجدد راه اندازی شده و در جبهه جنوبی حفاری از 5200 متر به 11 هزار متر رسیده است، در جبهه شمالی نیز عملیات حفاری شروع شده و پیمانکاران در 22 جبهه کاری در حال فعالیت هستند، همچنین قسط اول ساخت واگن های خط 2 قطار شهری نیز پرداخت شده است.
صولت مرتضوی عنوان کرد: قرارداد ساخت ناوگان نیز امضا شده و قسط اول از منابع ارزی نیز به مبلغ 18 میلیون یورو آزاده شده و به پیمانکار چینی پرداخت شده است.
وی راه اندازی کمربندی جنوبی تا پایان سال، پروژه ایستگاه طبقاتی قطار شهری در میدان شهدا و بهره برداری از چند تقاطع غیر همسطح تا پایان سال را از جمله پروژه های عمرانی شهرداری در سال جاری عنوان کرده و افزود: درخصوص تامین اعتبار امسال حدود 570 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، 580 میلیارد تومان از فروش اوراق مشارکت بافت های فرسوده مشهد و 500 میلیارد تومان نیز از فروش اوراق مشارکت خط 2 قطار شهری مشهد اخذ کرده ایم که در مجموع امسال 1700 میلیارد تومان در این سه حوزه هزینه می کنیم.
شهردار مشهد همچنین اظهارکرد:امسال اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان برای 1100 پروژه هزینه خواهدشد.
مرتضوی با اشاره به نگاه فرهنگ محور شهرداری و شورای شهر، خاطر نشان کرد: این افتتاح دومین فرهنگسرا طی چند ماه گذشته است، فرهنگ سرای سلامت در منطقه محروم شهرک شهید رجایی با هزینه ای بالغ بر 6 میلیارد تومان و فرهنگ سرای قرآن و عترت که امروز افتتاح شد با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد تومان از جمله فعالیت های فرهنگی شهرداری است.
وی توجه به فرهنگ زیارت را حایز اهمیت دانست و افزود: هم از نظر فرهنگ زیارت و هم منظر و سیمای شهری نیز کارهای خوبی انجام شده است، همچنین بحث اقامت های ارزان قیمت، حسب فرمایش مقام معظم رهبری اجرایی شده و زمین های مربوطه را به 25 استان به منظور ایجاد 25 هزار تخت ارزان قیمت تحویل داده ایم که امیدواریم استانها هر چه سریعتر عملیات اجرایی را شروع کنند.
شهردار مشهد اجرای برنامه های نسیم وحی در ماه رمضان در پارک های شهر، احداث مدارس معارف اسلامی، توسعه فضاهای ورزشی در مساجد و اسکان زایرین در پارک ها و کمپ های زایر را از دیگر برنامه های فرهنگی شهر اعلام و اظهار کرد: امسال هم به امر ساخت مساجد اهتمام داریم و امیدواریم 110 مسجد را با اولویت مناطق محروم با همکاری مردم و هیات امنای مساجد بسازیم.
مرتضوی درخصوص توسعه فضاهای ورزشی در حاشیه شهر نیز اعلام کرد: با بسیج توافقی داریم که 75 سوله ورزشی در حاشیه شهر ساخته شود که عملیات ساخت 35 سوله شروع شده و تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
وی همچنین از ساخت فرهنگسرای ولایت تا پایان سال 94 خبر داد و گفت: به همه کارکنان توصیه میکنم بخشی از وقت خود را وقف قرآن و عترت نمایند و به همه شهروندان هم توصیه می کنم از این ظرفیت های ایجاد شده حداکثر استفاده را ببرند.
معاون فرهنگی شهرداری مشهد نیز در مراسم افتتاح بزرگترین فرهنگسرای قرآن و عترت کشور، گفت: یکی از آرزوهای دوست داران قرآن و عترت ایجاد فرهنگسرایی بدین منظور بود که به برکت امام هشتم(ع) در ایام دهه مبارک کرامت شاهد افتتاح این مجموعه هستیم.
شادکام اادامه داد: امیدواریم این مرکز محلی باشد برای خادمی قرآن و عترت تا در فضایی مناسب و با امکانات مناسب در جهت تعالی و توسعه کمی و کیفی علوم قرآنی و سیره ائمه خدمت نمایند.
وی ضمن اشاره به رویکرد شهرداری وشورای شهر در راستای توسعه اماکن فرهنگی در مناطق کمتر برخوردار اظهار داشت: در سال های اخیر با بهره گیری از فضاهای تبلیغاتی در بیلبوردها، قطار شهری؛ اتوبوس ها و سایر فضاهای موجود تحت عنوان "شهروندان شهر بهشت اینگونه اند ... " احادیث و آیات قرآنی به نمایش گذاشته شده است.
شادکام ضمن اعلام اینکه این فرهنگسرا بزرگترین فرهنگسرای قرآن و عترت کشور و بزرگترین فرهنگسرای مشهد است در پایان گفت: عملیات ساخت این بنا در 9 هزار مترمربع زیر بنا در اسفند 1389 شروع شد و اکنون آماده بهره برداری است، این فرهنگسرا شامل سالن همایش، دوسالن قرائت خانه برای آقایان و بانوان و کلاس های متعدد برای آموزش علوم قرانی است.
نظر شما