۲۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۱۶

رسولی خبر داد:

بیماری لمپی اسکین در همدان کنترل شد

بیماری لمپی اسکین در همدان کنترل شد

همدان - خبرگزاری مهر: مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: با راهکارهای پیشگیرانه انجام شده برای مقابله با بیماری لمپی اسکین، این بیماری کاملا در استان همدان کنترل شده است.

محمودرضا رسولی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اقدامات انجام شده در مورد کنترل بیماری لمپی اسکین در استان همدان این بیماری در حال حاضر هیچ مشکلی در مورد این بیماری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این بیماری کاملا در استان همدان کنترل شده است، ابراز داشت: واکسیناسیون، سم پاشی و آموزش دامداران در مورد بیماری لمپی اسکین و راه های پیشگیری و تشخیص سریع و واکنش سریع علیه بیماری از جمله اقداماتی است که موجب پیشگیری از این بیماری شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه به مدت 40 روز است که هیچ موردی از این بیماری در استان همدان گزارش نشده است، ابراز داشت: از قبل مناطق مرزی و کانون ها و دامداری های استان همدان سم پاشی و دام ها واکسیناسیون شده اند.

رسولی در ادامه سخنانش ابراز داشت: از این به بعد کانونی با بیماری مبارزه می شود و در صورت گزارش بیماری کانونی با بیماری برخورد می شود.

محمود رضا رسولی با بيان اينكه بعد از نخستين گزارش بیماری لمپی اسکین در استان های غربی و همجوار با استان همدان، عملیات مبارزه و پیشگیری از انتشار این بیماری خطرناک دامی در استان همدان آغاز شد، اظهار داشت: بر اساس برنامه های تعیین شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور در این گونه موارد ابتدا با تشکیل ستاد پیشگیری از بیماری و تشکیل اکیپ های مایه کوبی و بیماری یابی از قسمتهای نوار مرزی استان با عمق  مناسب، مایه کوبی و  ایمنی زائی انجام می گیرد که بلافاصله بعد از دریافت گزارش بیماری در استان های همجوار  در استان همدان نیز این عملیات آغاز شد.

وي ادامه داد: بیماری "لمپی اسکین" یک نوع بیماری ویروسی است که تب، ریزش آب از چشم‌ها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بی اشتهایی، کاهش تولید شیر و ظهور ندول‌های جلدی و ضایعات پوستی به شکل برجستگی‌های دانه مانند از علایم اصلی ابتلای دام به آن است که گاهی تمامی بدن دام را نیز می پوشاند.

مدير كل دامپزشكي استان همدان بيان كرد: بیماری لمپی اسکین نوعی بیماری عفونی است که از کشورهای آفریقایی به آسیا و در نتیجه کشور ایران وارد شده و در پوست گاو، گاو میش و گوساله مشاهده می شود و بدلیل سرعت انشار بالا می تواند موجب خسارات سنگینی به دامداران شود.

 

 

کد خبر 2369220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha