۲۳ شهریور ۱۳۹۳، ۱۰:۲۶

آیت الله جوادی آملی:

چرا در روایات بزرگان دین، چشم را پیامبرِدل،نامیده اند /هرگونه نگاه بي جا، ظلم و تعدي در حق اوست

چرا در روایات بزرگان دین، چشم را پیامبرِدل،نامیده اند /هرگونه نگاه بي جا، ظلم و تعدي در حق اوست

آیت الله جوادی آملی در کتاب «حق و تکلیف در اسلام» می گوید: چشم را پيامبرِ دلْ ناميدند كه فرمان او مي برد و هرگونه نگاه بي جا، ظلم و تعدي در حق اوست و آن را تير زهرآگين از تيرهاي شيطان دانسته‏ اند كه با نگاه حرام، تيرِ آن به جان انسان اصابت مي‏ كند. 

 به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب «حق و تكليف دراسلام» صفحه304 می نویسد: پوشاندن چشم از نگاه حرام و نگريستن به آنچه را كه خدا امر فرموده، از حقوق چشم به شمار مي‏ آيد.چشم را پيامبرِ دلْ ناميدند كه فرمان او مي برد و هرگونه نگاه بيجا، ظلم و تعدي در حق اوست و آن را تير زهرآگين از تيرهاي شيطان دانسته‏ اند كه با نگاه حرام، تيرِ آن به جان انسان اصابت مي‏ كند. 
 
خداوند چشم را در انسان قرارداد تا حقايق هستي را مشاهده نموده و به عظمت خالق پي برد؛ نه اينكه هر چه در مقابلش افتاد بنگرد و دل را تحريك كند. بسياري از اضطراباتِ قلب به واسطه نگاههاي آلوده و حرام است. زماني كه نگاه پاك باشد دل روشن مي‏ شود، ولي زماني كه چشم آلوده به گناه شد، لغزش دل بر صاحبش آشكار مي‏ گردد و زماني كه حق بصر ادا شود، شخص اهل بصيرت مي‏ شود و حق آن را امام سجاد(ع) در راستاي آيه كريمه سوره نور تفسير مي‏ فرمايد كه :«حق البصرِ اَنْ تغضَّه عما لا يحلُّ لك و تعتبر بالنظر به»؛ حق بينايي آن است كه آن را بپوشاني از آنچه ديدن آن حرام است و با ديده عبرت‏ انگيز به حوادث بنگري. 
 
کد خبر 2369719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha