سیدرضا طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیتهای پزشکی از راه دور در استان قم گفت: طرح پزشکی از ره دور طی یکسال گذشته به شکل پایلوت انجام میشود که در دهه کرامت شاهد اولین نوزادان به روش آی یو آی و میکروانجکشن متولد شدند.
وی تصریح کرد: کنترل عوارض دارویی برای بیماران از راه دور بسیار مشکل بود که طی سال گذشته انجام شد و در خصوص کاهش هزینهها مثمر ثمر بود و چیزی بالغ بر 40 مورد بارداری داشته است.
معاون پژوهشی مرکز جهاد دانشگاهی استان قم اظهار داشت: فعالیتهایی خوبی نیز در حوزه پژوهش صورت گرفته که در راستای توسعه و راه اندازی مجمع تحقیقاتی روستای جنت آباد مجوز کار اخذ شده که در سایتی 11 هکتاری آغاز به کار کرده است.
طباطبایی عنوان داشت: با مطالعه و استفاده از گیاهان کویری و مقاوم در شوره زارها از این گیاهان در درمان نازایی و تولید جنین استفاده شده و مجوزهای لازم برای راه اندازی بخش تحقیقاتی گیاهی اذ شده که به زودی راه اندازی میشود.
وی با اشاره به تولید سلولهای بنیادی در این مرکز بیان کرد: از طریق تولید سلولهای بنیادی سه عمل پیوند برای اولین بار در ایران در حوزه جانوری انجام شده که با استفاده از این سلولها نای سگ طراحی شده است.
معاون پژوهشی مرکز جهاد دانشگاهی استان قم افزود: دراین عمل از بافت چربی گرفته و به بافت غضروف تبدیل شده است که در هرسه مورد انتقال موفق بوده و در کشور دارای اهمیت ویژه ایست.
طباطبایی خاطرنشان کرد: پیوند دیگری که با عمل پیوند آلوژن انجام شد سلولهای بنیادی از یک سگ گرفته و به سگ دیگری انتقال داده شد.
وی ادامه داد: برای اولین بار با استفاده از پیوند زنوژن سلولهای بنیادی انسانی استخراج و به بدن سگ منتقل شد که لوله نای ترمیم شد و در درمان سرطان نای موثر است و در آینده به موفقیتهای بیشتری منجر میشود.
معاون پژوهشی مرکز جهاد دانشگاهی استان قم تصریح کرد: بالغ بر 30 هزار بیمار به مرکز ناباروری جهاددانشگاهی قم مراجعه کردند که بیش از 40 درصد این مراجعات خارج استان بوده است.
نظر شما