به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی رضاییبیرجندی ظهر دوشنبه در دیدار با معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد: خراسان جنوبی دانشگاهیترین استان کشور بوده که این برای استان ما مایه افتخار است.
وی با بیان اینکه شهر بیرجند اولین شهری بوده که از نعمت لولهکشی آب بهرهمند شده است، افزود: در خراسان جنوبی ظرفیتهای زیادی در زمینه انرژیهای نو وجود دارد که باید از این ظرفیتها استفاده شود.
امام جمعه بیرجند با بیان اینکه سومین مدرسه نوین کشور با عنوان شوکتیه در بیرجند راهاندازی شده است، بیان کرد: دانشمندان علوم جدید از جمله پرفسور گنجی پدر علم جغرافیا و متعمدنژاد پدر علوم ارتباطات از خراسان جنوبی برخاستهاند.
وی همچنین به محصولات استراتژیک استان از جمله زرشک، زعفران و عناب اشاره کرد و گفت: این استان سرشار ار معادن غنی است که باید به نحو احسن از این معادن بهرهبرداری شود.
حجتالاسلام رضاییبیرجندی تاکید کرد: انرژی پاک خورشیدی در خراسان جنوبی بسیار زیاد است اما متاسفانه از این انرژی به خوبی استفاده نمیشود.
وی به ظرفیتها و استعدادهای استان اشاره کرد و گفت: این استان دارای ظرفیتهای خوبی در بخش دانشگاهی، حوزوی و همچنین نخبگان و فرهیختگان است و عمیقترین سرمایه این استان نیروی انسانی است.
امام جمعه بیرجند در ادامه به معرفی استان پرداخت و بیان کرد: دولت باید در حوزه محیط زیست نگاه فرهنگی ویژهای داشته باشد.
آوازه برخی از دانشمندان بیرجندی از مرزهای جغرافیایی ایران فراتر رفته است
حجتالاسلام رضاییبیرجندی ضرورت حفظ نام و یاد مفاخر و فرزانگان خراسان جنوبی و تجلیل از خدمات آنها را یک نیاز فرهنگی و اجتماعی دانست.
وی اظهار کرد: فرزانگان، پیشگامان فرهیخته در عرصههای مختلف دینی، فرهنگی، علمی و ادبی جامعه بوده که عمر خود را در راه علم و دانش صرف کرده و با خلق آثاری ارزنده و تأثیرگذار و نیز تربیت دانشآموختگان بعد از خود، به رشد و تعالی علمی و معنوی جامعه کمک کردهاند.
امام جمعه بیرجند خراسان جنوبی را مهد تربیت فرزانگان دانست که هر کدام در عصر و زمان خود در زمره مشاهیر و مفاخر بزرگ کشور محسوب شده و حتی آوازه برخی از آنها از مرزهای جغرافیایی ایران فراتر رفته و به سایر ممالک جهان رسیده است.
حجتالاسلام رضاییبیرجندی از شخصیتهایی مانند آیتالله شیخ محمدباقر گازاری، دکتر محمدابراهیم آیتی، آیتالله تهامی، علامه سیدغلامرضا سعیدی، آیتالله شیخ محمدحسین ضیاءآیتی، علامه سیدمحمد فرزان، آیتالله شیخ هادی هادوی، آیتالله سید مهدی عبادی(ابوالشهیدین)، استاد بدیعالزمان فروزانفر، دکتر غلامحسین شکوهی، علامه فاضل تونی، استاد احمد احمدیبیرجندی، دکتر محمدحسن گنجی و دکتر کاظم معتمدنژاد به عنوان تنها تعدادی از این شخصیتها نام برد که هر کدام در روزگار خود از بزرگان علم و معرفت کشور بوده و هستند.
نظر شما