۲۶ شهریور ۱۳۹۳، ۱۲:۲۲

مجسمه سازان کشور در تبریز گردهم آمدند/ اولین سمپوزیوم ملی مجسمه تبریز آغاز به کار کرد

مجسمه سازان کشور در تبریز گردهم آمدند/ اولین سمپوزیوم ملی مجسمه تبریز آغاز به کار کرد

تبریز- خبرگزاری مهر: اولین سمپوزیوم ملی مجسمه تبریز همزمان با هفته نکوداشت تبریز با حضور جمعی از هنرمندان مجسمه ساز کشور در تالار اندیشه ائل گلی تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین سمپوزیوم ملی مجسمه تبریز در راستای برگزاری هفته نکوداشت تبریز به مدت 20 روز در محل پارک ائل گلی عرصه هنرآفرینی هنرمندان مجسمه ساز سراسر کشور خواهد بود و 12 اثر هنری ماندگار به دست توانای این هنرمندان در تبریز ساخته خواهد شد.

گفتنی است از میان 217 اثر رسیده به مرحله سمپوزیوم در طی مراحل مختلف 12 اثر به مرحله پایانی راه یافته است.

این سمپوزیوم در دو موضوع ایثار و شهادت و موضوع آزاد برگزار می شود و هنرمندان در مدت 20 روز 12 اثر هنری فاخر و گرانسنگ را خلق خواهند کرد.

تبریز در حوزه هنر سبک خاصی دارد

شهردار تبریز صبح چهارشنبه در آیین آغاز به کار این سمپوزیم گفت: هدف از هفته نکوداشت تبریز نشان دادن و نمایان ساختن گذشته این شهر و مردم آن است تا مردان و زنان بزرگ و مفاخر و علامه ها و شاعرها و خلق کننده اولین ها را بشناسانیم.

صادق نجفی ادامه داد: محور توسعه هر جامعه پیش از پیشرفت علم و تکنولوژی  خود انسان های آن جامعه هستند. هدف ما معرفی شاخصه ها و انسان های بزرگ این شهر است و شروع کارمان در هفته نکوداشت تبریز را از مشروطیت تا قیام 29 بهمن انتخاب کرده ایم تا مدنیت و آزادگی این مردم و مرزوبوم را نشان دهیم.

وی با اشاره به اینکه تبریز پایتخت تشیع است گفت: در دوره صفوی تبریز نقش بسیار بزرگ و پررنگی در توسعه اقتصادی و فرهنگی ایران آن زمان داشت و مرکز حکومت بود.

نجفی ادامه داد: تبریز گذشته بزرگی دارد و هفتصد سال پیش بزرگترین دانشگاه منطقه ربع رشیدی را داشت و شهر حکیمان نامیده می شد و در طول تاریخ همواره در تبریز شخصیت های بزرگ بسیار بوده است.

وی با بیان اینکه شهر تبریز سبک خاصی در هنر دارد، گفت: حتی در شهرهای دیگر مانند اصفهان نیز آثار کپی شده سبک تبریز را می توان مشاهده کرد که باید در این زمینه قدردان تمامی هنرمندان بزرگ این شهر بود.

شهردار تبریز با بیان اینکه تبریز گذشته بزرگی دارد، گفت: باید برای نکوداشت این شهر تفکر عمیقی داشته باشیم و برای برنامه ریزی درست و کار عملی  باید شهر را موجود زنده ای در نظر بگیریم و نیازها و خواسته های انسان های ساکن شهر را درک کنیم.

وی با اشاره به تداوم هفته نکوداشت در سالهای آینده  ادامه داد: هدف دیگرمان از برگزاری هفته نکوداشت تبریز معرفی گذشته شهر، توانمندی ها، مزیت ها و نیز پتانسیل های موجود این شهر در رابطه با هویت گذشته ولی با ویژگی های جدید می باشد.

نجفی با اعلام اینکه آخرین برنامه هفته نکوداشت تبریز با نام و یاد استاد بزرگ و همیشه ماندگار استاد شهریار در ائل گلی آغاز خواهد شد، اظهار داشت: باید تبریز را به عنوان قطب گردشگری در تمام جنبه های گردشگری مدنظر قرار دهیم و یکی از جاذبه های گردشگری می تواند اثر هنرمندان باشد که از ماندگارترین آثار هنری کار بر روی سنگ است  که برای همه مردم نیز ملموس است و سال ها و قرن ها باقی خواهد ماند.

وی ادامه داد: باید با مشاهده کارهای مفید سایر شهرهای پیشرفته خارج کشور خود بتوانیم کارهای بومی سازی شده انجام دهیم و این کارها را در شهرمان اجرایی کنیم، زیبایی هر منطقه باید با ساکنانش پیوست داشته باشد.

شهردار تبریز افزود: با دیدن معماری شهرهای مختلف متاسف می شویم که چرا ما این کارها را انجام نمی دهیم. ما باید آنچه را که می توانیم در شهر انجام دهیم تا بتوانیم اثری ماندگار ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه شهر تبریز همواره جایگاه هنرمندان بزرگ بوده است، گفت: شهر تبریز همیشه از وجود انسان های بزرگ و خوش فکر غنی بوده است و این هنرمندان با دید بسیار بازی نسبت به کار خود حساسیت نشان می دهند و نگاه انان با نگاه سایر مردم فرق می کند،هنرمندان باید با احساسات خود آثاری ماندگار خلق کنند که همه جامعه از آن لذت ببرند.

ایثار و شهادت، موضوع اصلی سمپوزیوم مجسمه سازی تبریز است

مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تبریز نیز در این مراسم اظهار داشت: موضوع اصلی سمپوزیوم مجسمه سازی تبریز ایثار و شهادت انتخاب شد چرا که تبریز شهر مقاومت و ایستادگی است و انتخاب این موضوع را می توان در راستای احیای فرهنگ شهادت در جامعه دانست.

اکبر امجدی ادامه داد: انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل های جدید و جوانان امروزی از زبان هنر از اهداف انتخاب این موضوع بوده است تا نسل های جدید از طریق هنر ارتباطی با این دوران الفت ویژه ای پیدا کنند.

وی افزود: سمپوزیوم های هنری یکی از حرکت های بنیادی و زیربنایی در راستای رسیدن به زمینه هایی است که قابلیت بالا و قابل قبول هنری دارا هستند لذا برآن شدیم اولین سمپوزیوم مجسمه های سنگی تبریز را برگزار کنیم.

امجدی هدف از برگزاری سمپوزیوم مجسمه تبریز را استفاده از ظرفیت و توان هنرمندان کشور عنوان کرد و افزود: این سمپوزیم برای خلق آثار ماندگار هنری و ایجاد بستر مناسب آموزش بصری شهروندان و در راستای درک بهتر و ایجاد هنر در فضاهای شهری برگزار می شود.

وی ادامه داد: این سمپوزیوم در سال های آتی با همت مضاعف ، تلاش بیشتر و اراده مستحکم تر ادامه خواهد یافت و قطعا با اجرای این سمپوزیوم تبریز صاحب گنجینه ای از هنرهای مختلف خواهیم شد.

مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تبریز افزود: موقعیت های شهری برای ورود و حضور خلاقیت و زیبایی ها هنری فرصتی مناسب ایجاد می کند و این امر با یاری نهادهای مختلف فرهنگی و هنری و همکاری مستمرشان می تواند محقق شود.

وی محور دوم سمپوزیوم را موضوع آزاد عنوان کرده و افزود: موضوع آزاد را به عنوان موضوعی فرعی انتخاب شد تا هنرمندانی که مایل به شرکت در این بخش بودند نیز برای موضوع آزاد ماکت ارائه کنند.

امجدی ادامه داد: پس از پایان مهلت ارسال آثار تعداد 217 به دبیرخانه سمپوزیوم ارسال شد و پس از داوری شورای انتخاب آثار 44 اثر به مرحله نیمه نهایی و از این تعداد 12 اثر جهت اجرا در سمپوزیوم انتخاب شد.

وی در مورد مرحله اجرایی سمپوزیوم افزود: با تمهیدات اندیشیده شده 12 اثر انتخاب شده از روز چهارشنبه به مدت 20 روز در همین محوطه پارک ائل گلی اجرا خواهد شد.


 

کد خبر 2372121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha