به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه آلاباما به این نتیجه رسیده اند که درصورت رسیدن به درک بهتر از چگونگی شکل گیری آتش سوزی های گسترده ناشی از تغییرات جوی و گرم شدن زمین، این امکان فراهم می شود که پیش بینی دقیق تری نسبت به روی دادن حوادثی از این دست در آینده انجام داد.
آنچه که دکتر بابک شتربان و همکارانش در دانشگاه آلاباما انجام داده اند تلاش برای رسیدن به درک لازم از نحوه شکل گیری این نوع آتش سوزی ها با استفاده از مدل های رایانه ای است.
این محققان با اشاره به ضریب دقت مدلسازی مورد نظر ابراز امیدواری می کنند خیلی زود روزی فرا می رسد که با تکیه بر داده های به دست آمده از این مدل ها، احتمال وقوع آتش سوزی های ناشی از تغییرات جوی و گرمایش زمین به راحتی قابل پیش بینی باشد.
اهمیت این دستاورد زمانی بیش از پیش به چشم می آید که آمارها نشان می دهد اقدام برای اطفاء آتش سوزی های وسیع در مناطق جنگلی و طبیعت وحش روزانه حدود یک میلیون دلار هزینه بردارد و حتی برآورد می شود که این رقم سالانه به دو میلیارد دلار هم می رسد.
در حال حاضر پیش بینی هایی که در این زمینه صورت می گیرد صرفا متکی به تجربه نیروهای آتشنشان است اما چنین پیش بینی می تواند همواره با خطا همراه باشد. با این حال با استفاده از مدلهای رایانه ای دکتر شتربان و همکارانش ضریب خطا به حداقل می رسد.
نظر شما