به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" در مراسم اختتاميه بيستمين جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان كه با حضور محمد حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، مهندس محمدرضا جعفري جلوه معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد و عليرضا رضاداد دبير جشنواره برگزار شد، برگزيدگان بخش هاي رقابتي مسابقه سينماي ايران، مسابقه سينماي آسيا و مسابقه سينماي بين المللي معرفي و مورد تقدير قرار گرفتند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: سينماي كودكان و نوجوانان بايد در جهت انطباق با خواسته و تمنيات واقعي اين مخاطبان گام بردارد.
محمد حسين صفار هرندي به انديشه هاي متعالي مخاطبان اين گروه هاي سني در كشور اشاره كرد و ادامه داد: كودكان حاضر در اين رويداد در انتخاب فيلم برگزيده خود، به سينمايي گرايش نشان داده اند كه از مفاهيم بلند و متعالي با رنگ و بويي جدي سخن مي گويد و فيلم برگزيده خود را در ارتباط با سينماي معناگرا معرفي و به مولفه هاي اين گونه سينمايي ارجاع مي دهند.
وي خاطر نشان كرد: بايد سينمايي براي مخاطبان كودك و نوجوان بنا كنيم كه مشابه فيلم هاي فاخر سال هاي گذشته در اين عرصه، مفاهيم و مولفه هاي اخلاقي، عرفاني و اعتقادي را در قالب بياني زيبا و دلنشين در معرض ديد مخاطبان قرار دهد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: سينماي كودك تا حدودي در اين ديار فراموش شده و آنچنان كه شايسته مخاطبان اين حوزه است، قدر و منزلت نيافته و در اين ميان تمامي دست اندركاران سينما، ديگري را مقصر دانسته و از وي گلايه دارند.
وي با اشاره به حقوق كودكان و نوجوانان در حوزه فرهنگ، ادامه داد: كودكان نماد گذشته ما هستند و در افول سينماي مربوط به آن ها همه ما گنهكاريم، نبايد فرصت مناسب ابراز محبت كودكان به اهالي فرهنگ را از ياد برده و بهانه هاي خود را در اين حوزه تفضيل كنيم.
صفار هرندي خواستار تكرار فعاليت هاي ارزشمند در حوزه سينماي كودك در طول فرآيندي همگاني شد و اظهار داشت: در كنار گلايه ها اين عرصه، از زحمات كساني كه سال هاي گذشته حق مطلب را درباره سينماي كودك و نوجوان ادا كرده اند و از جمله برگزار كنندگان بناي زيباي جشنواره بيستم و مردم خوب اصفهان قدرداني مي كنم.
وي با اشاره به اين كه در جمع پيران كودك و كودكان پير غريبه نيست، ادامه داد: همه ما كودكاني بالقوه پيريم و پيراني هستيم كه تاريخ كودكي خويش را به همراه داريم و در كنار هم بودن اين دو جريان زندگي ما را زيبا مي كند.
بنا به اين گزارش ، به نقل از روابط عمومي جشنواره ، دبير بيستمين جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان در بخش ديگري از اين مراسم گفت: رسيدن به افق هاي دوست داشتني سينماي كودك جز در سيه تلاش جمعي ميسر نمي شود.
وي عرصه سينماي كودك و نوجوان را بسيار وسيع عنوان كرد و ادامه داد: تلاش هاي انجام شده در اين حوزه ناكافي است و احياي اين سينما نياز به حمايت همه جانبه و توجه جدي همه سازمان ها دارد.
وي به شكوفايي بخش ويديويي در جشنواره فيلم كودك اشاره كرد و افزود: هنر و صنعت نمايش خانگي كشور بخشي از خلاء هاي صنعت سينما را پر كرده است و اين عرصه حركت شتابان و رو به پيشرفتي دارد.
وي بر لزوم استمرار جريان ها و فعاليت هاي حوزه سينماي كودك و نوجوان تاكيد كرد و اظهار داشت: با مساعدت ويژه معاونت امور سينمايي وزارت ارشاد مي توان چشم انداز روشني براي اين گونه سينمايي ترسيم كرد.
بنا به اين گزارش، عليرضا رضاداد، دبير بيستمين جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان نيز در مراسم اختتاميه بخش جنبي اين جشنواره گفت : نبايد جشنواره فيلم كودك به عنوان رويدادي صرف براي ارزيابي فعاليت سينماگران اين حوزه تلقي شود بلكه متخصصان حوزه سينما مي توانند با احساس وظيفه در ارتباطي موثر و مستمر به شكوفايي اين رويداد و در نهايت سينماي كودك و نوجوان كمك كنند.
رضاداد تنوع تخصي را در جشنواره كودك عاملي در هت تنوع علايق و ساليق مخاطبان اين حوزه دانست و خاطر نشان كرد: اين جريان تخصصي در نهايت به تنوع و گوناگوني موقعيت هاي فرهنگي و هنري مي انجامد.
وي به ارتباط موثر منتقدان و نويسندگان سينمايي با جشنواره فيلم كودك اشاره كرد و ادامه داد: فرآيند نقد نبايد تنها به دوران جشنواره منحصر شود، بلكه استمرار اين جريان گام مهمي در جهت آسيب شناسي سينماي كودك است.
رضاداد به حضور داوران تربيتي و كارشناسان روانشناسي در جشنواره اشاره كرد و يادآور شد سينماي كودك ارتباطي تنگاتنگ با تعليم و تربيت دارد و ارتباط اين دو حوزه مي تواند به شكل گيري رفتارهاي مناسب نسل آينده منجر شود.
دبير بيستمين جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان سينما را مقوله هاي مربتط با همه شئونات و جريانات جامعه عنوان كرد و اظهار داشت: سينما رسانه اي چند لايه است كه ابعاد هنري، صنعتي و اجتماعي دارد. اين عرصه به عنوان پديده اي اجتماعي مستقل بر رفتار جامعه تاثير مي گذارد و به صورت متقابل از جامعه الهام مي گيرد.
وي سينما را پديده اي معرفي كرد كه از جنبه هاي اخلاقي، رفتاري، روانشناسي و جامعه شناسي و ساير علوم قابل مطالعه است و اين مساله اهميت ويژه اين صنعت و هنر را نمايان مي كند.
وي تعدد و تنوع نگاه هاي تخصصي در خصوص جشنواره فيلم هاي كودك را از مصاديق اهميت و حساسيت حوزه سينماي بر شمرد و گفت: جشنواره متعلق به برخي از گروه ها و هنرمندان نيست بلكه همه گروه ها از اين جريان انتظاراتي دارند.
رضا داد با اشاره به اين كه جشنواره فيلم كودك به تنهايي پاسخگويي انتظارات گروه هاي مختلف نيست ادامه داد: پاسخگويي به انتظارات تنها در سايه مشاركت همگي گروه و نهادهاي مرتبط با سينماي كودك محقق مي شود و اين مشاركت زمينه موقعيت شناسي و شناخت نقاط ضعف و قوت اين سينما را فراهم مي كند.
وي معتقد است كه آنچه موجب رشد و بالندگي سينماي كودك از نگاه متخصصان جامعه مي شود بايد پيش از شروع توليد اعمال شود و خوب است متخصصين و سينماگران به ارتباط تنگاتنگ قبل از جريان توليد بيانديشند و آنگاه در جشنواره همه آنها نتايج اين ارتباط را تجزيه و تحليل كنند.
دبير جشنواره كودك افزود: در حقيقت ره آورد جشنواره براي متخصصان حوزه هاي مختلف و مرتبط اين است كه بدانيم در طول سال چه توجهاتي بايد به سينماي كودك مي كرديم و نكرديم.
در مراسم اختتاميه بخش جنبي بيستمين جشنواره بين المللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان ستاد امر به معروف و نهي از منكر، انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي، هيات داوران انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، هيات داوران علوم رفتاري و سينماها و ستاد جشنواره برگزيدگان خود را معرفي كردند.
در اين مراسم همچنين فيلم ماجراهاي اينترنتي با كسيب 94/75 درصد آراي خوب به عنوان فيلم برگزيده مردمي انتخاب شد و فيلم هاي اسپاگتي در هشت دقيقه با 63/75 درصد آراي خوب، مرثيه برف با 11/67 درصد آراي خوب، سرخي سيب كال با 80/64 درصد آراي خوب، چوپان دروغگو با 06/56 درصد آراي خوب رتبه هاي بعدي انتخاب مردمي را به خود اختصاص دادند.
داوران كودكان و نوجوانان نيز با 27 راي، " مرثيه برف " ساخته جميل رستمي را به عنوان فيلم برگزيده خود معرفي كردند و فيلم هاي جمشيد و خورشيد با 17 راي و ماجراهاي اينترنتي با 14 راي انتخاب هاي بعدي اين داوران بودند.
در انتهاي مراسم ضمن نورافشاني با شكوه زاينده رود، كتاب توصيه اي براي نوجوانان نوشته ابوحمزه ثمالي به مناسبت فرا رسيدن مه مبارك رمضان در بين مخاطبان توزيع شد.
جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان روز دوازدهم مهرماه جاري با نمايش فيلم هاي برگزيده بخش هاي مختلف جشنواره به پايان رسيد.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"، برندگان بخش مسابقه سينماي ايران بيستمين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان توسط هيئت داوران اين بخش، هوشنگ مرادي كرماني، كيومرث پور احمد، محمد مهدي عسگرپور، سيد رضا ميركريمي ومرضيه برومند، به اين ترتيب اعلام شد:
- پروانه زرين بهترين فيلم بلند به رسول صدر عاملي براي فيلم «ديشب بابا تو ديدم آيدا».
- پروانه زرين بهترين كارگرداني به رسول صدر عاملي براي فيلم «ديشب بابا تو ديدم آيدا».
- ديپلم افتخار به سيروس حسن پور براي كارگرداني فيلم «چوپان دروغگو».
- پروانه زرين و جايزه ويژه هيات داوران به محمدعلي طالبي براي فيلم «سرخي سيب كال».
- پروانه زرين بهترين فيلمنامه به حسين قناعت براي فيلمنامه فيلم «ماجراهاي اينترنتي».
- پروانه زرين بهترين بازيگر كودك و نوجوان به خانم مريم حسينپور براي بازي در فيلم «چوپان دروغگو».
- ديپلم افتخار به آقاي ايليا شهيدي فر براي بازي در فيلم «باغ آلوچه».
- ديپلم افتخار به آلما اسكويي براي بازي در فيلم «اسپاگتي در هشت دقيقه».
- ديپلم افتخار به مهرو قلي زاده براي بازي در فيلم «ماجراهاي اينترنتي».
- پروانه زرين بهترين دستاورد فني و هنري به مرتضي پورصمدي براي فيلمبرداري فيلم «مرثيه برف».
- پروانه زرين بهترين اثر ويديويي كوتاه با تقدير از دو اثر ويديويي «برگ سفيد» و «دوست عزيز رفيق لذيذ» به فرنوش عائدي كارگردان «فيلم قلعه سرخ» اهدا شد.
- پروانه زرين بهترين اثر ويديويي بلند با تقدير از علي طالبي براي فيلم «ماه شب چهارده» به بهروز شعيبي كارگردان فيلم «باغ آلوچه» اهدا شد.
- ديپلم افتخار به مهدي محمدي بردآبادي براي ساخت فيلم «الگانس».
داوران مسابقه بخش سينماي بين الملل ، «راك دمرس» از كانادا، «يانيك هايتروپ» از دانمارك، «مالگور زاتاسك» از لهستان، «مجيد مجيدي» از ايران، «پنتي كويونن»از فنلاند،«سيد مهدي شجاعي» از ايران و «حسن عاليشه» از تونس، برندگان اين بخش را به اين ترتيب اعلام كردند:
- پروانه زرين بهترين فيلم بلند به فيلم «ايتاليايي» به كارگرداني «آندره كراچوك» از كشور روسيه.
- پروانه زرين بهترين كارگرداني به فيلم «گروه همخوان» به كارگرداني «كريستوف پاراتيه» از كشور سوئيس، آلمان و فرانسه.
- پروانه زرين بهترين فيلمنامهنويس به «فرانك كتلار» براي فيلمنامه فيلم «نارنجي پوش» از كشور هلند.
- پروانه زرين و جايزه ويژه هيات داوران به فيلم «مرثيه برف» به «جميل رستمي» از ايران.
- پروانه زرين بهترين فيلم كوتاه به فيلم «ماه بود روباه بود»به كارگرداني «بابك نظري» از ايران.
- پروانه زرين بهترين بازيگر خردسال به «كوليا اسپيريدونوف» براي بازي در فيلم «ايتاليايي» از روسيه.
- پروانه زرين بهترين دستاورد فني و هنري به «كنستانتين برونزيت» براي بازي در فيلم «ايتاليايي» از روسيه.
- پروانه زرين بهترين فيلم ويديوئي كوتاه به فيلم «بازگشت به خانه» به كارگرداني «بهزاد فراهت» از ايران.
نتايج داوري بخش مسابقه آسيا به اين ترتيب اعلام شد:
- پروانه زرين بهترين فيلم بلند به فيلم هينوكيو به كارگرداني تاكاهيكواكي ياما از ژاپن
- پروانه زرين بهترين كارگرداني به آقاي فانگ كنگ ليانگ كارگردان فيلم داستان شيائوپان از كشور چين
- پروانه زرين بهترين فيلنامه به فيلم ديشب باباتو ديدم آيدا نوشته رسول صدرعاملي و كامبوزيا برتري از ايران
نتايج داوري كودكان و نوجوانان در بخش مسابقه بين الملل، نيز چنين اعلام شد:
- پروانه زرين بهترين فيلم بلند به فيلم گروه همخوان به آقاي كريستوف باراتيه از كشور آلمان، فرانسه و سوييس
- تقدير داوري سيفژ و فيلم برگزيده داوران كودك و نوجوان در بخش مسابقه سينماي ايران نيز فيلم مرثيه برف به كارگرداني جميل رستمي اعلام شد..
به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"، در بخش جنبي جشنواره نيز ، ستاد امر به معروف و نهي از منكر، انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي، هيات داوران علوم رفتاري، انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، سينماها و ستاد جشنواره برگزيدگان خود را اعلام كردند.
ستاد امر به معروف و نهي از منكر، ضمن تقدير از محمد علي طالبي كارگردان فيلم سرخي سيب كال فيلم چوپان دروغگو به كارگرداني سيروس حسن پور را به عنوان بهترين فيلم اين ستاد انتخاب كرد. جايزه انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي ضمن تقدير از فيلم ماراي اينترنتي به فيلم جمشيد و خورشيد ساخته بهروز يغمائيان رسيد.
هيات داوران علوم رفتاري جشنواره نيز فيلم چوپان دروغگو ساخته سيروس حسن پور را به عنوان فيلم برگزيده در اين بخش معرفي كرد.
لوح تقدير و جايزه ويژه هيات داوران انجمن نويسندگان كودك و نوجوان نيز به فيلم نامه هاي سرخي سيب كال نوشته محمود رضا كاتب و محمد علي طالبي، جمشيد و خورشيد نوشته علي فياض منش و ماه شب چهارده نوشته هوشنگ مرادي كرماني و محمد علي طالبي اهدا شد.
در بخش سينماهاي جشنواره نيز سيد محمدرضا ميرشمشيري مدير سينما خانواده، مسعود نورپرور مديرسينما قدس و رسول مستاجران مدير سينما ساحل جوايز را دريافت كردند.
ستاد جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان نيز جايزه فعال ترين رسانه هاي استان را به علي دهدشتي خبرنگار سرويس فرهنگي خبرگزاري فارس استان اصفهان، محمد علي شاه علي خبرنگار روزنامه كيهان و سيد محمد ناظره مدير واحد اطلاعات اخبار صدا و سيماي اصفهان تقديم كرد.
نظر شما