به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل و جمعی از مدیران آموزش و پرورش قم که ظهر دوشنبه در دفتر مدیر حوزه علمیه در مدرسه معصومیه قم برگزار شد، با اشاره به نگاه ژرف و عمیق اسلام به علم گفت: اسلام طلب علم را به عنوان یک اصل مطرح کرد و آن را محدود به زمان و مکان و معلم خاصی نکرده است، تعلیم را حق طبقه خاصی نمیداند و تمام طبقات حتی طبقات محروم هم میتوانند سراغ کسب علم بروند.
وی با تأکید بر تربیت دانش آموزان بر اساس روحیه پرسشگری ادامه داد: کسانی که دنبال دانش میروند باید نقاد باشند، هر حرفی را نپذیرند مگر اینکه بررسی کرده باشند. لذا باید علم پژوهش محور باشد، آموزشهای مبتنی بر علم مطبوع کارساز است یعنی علمی که از استعدادهای درونی فرد شکوفا شود و توسط علم مسموع یعنی معلمان جامعه، بالندگی و رشد خویش را رقم بزند.
تعلیم و تربیت با همدیگر همراه باشد
عضو جامعه مدرسین حوزه با تاکید بر وظیفه سنگین معلمان و همراه کردن تعلیم با تربیت بیان کرد: نقش معلم بسیار مهم است زیرا انسانها برای بارور کردن خرد به تعلیم و برای کنترل غرایز و امیال به تربیت نیاز دارند.
وی ادامه داد: اراده معلم بسیار نقش آفرین است و تعلیم و تربیت باید با استعدادهای فطری انسانها متناسب باشد. و لذا معلمان عزیز ما باید برای به کمال رساندن دانش آموزان بعد جسمی، فکری، معنوی، روحی و روانی و اجتماعی را متناسب با سن آنها در نظر بگیرند.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این نکته که بازار جذب کار ما با آموزشهایمان یکی نیست، تصریح کرد: باید تعلیم و تربیت بر اساس نیازهای کشور باشد و هرکسی در همان تخصص خویش مشغول به کار شود و این مهم را باید از همان آموزش پرورش و در مراحل بالاتر بخصوص حوزه و دانشگاه دنبال کرد.
تأکید بر اسنفاده از روشهای نوین آموزشی
وی با اشاره به استفاده از روشهای نوین آموزشی گفت: در گذشته استعمارگران برای تسخیر کشور ما ابزار جنگ را به کار میبردند اما امروزه با طراحیهای مختلف علمی جوانان و نوجوانان ما را به سمت خویش جذب میکنند و اراده و دیدگاههای خویش را توسط آنان اجرایی میکنند.
امام جمعه قم افزود: استعمارگران فکرها را تسخیر میکنند و این استعمار نو است و وقتی فکر به تسخیر دشمن درآمد دیگر تکلیف جامعه ما معلوم نیست چه میشود.
آموزش و پرورش باید بر قرآن و معارف اهل بیت(ع) تکیه کند
آیت الله حسینی بوشهری در پایان گفت: آموزش و پرورش باید بر قرآن و معارف اهل بیت(ع) تکیه کند، زیرا احادیث اهل بیت(ع) دل را نورانی میکند و متأسفانه امروز اکثر دانش آموزان از نظر قرآنی ضعیف هستند، بایددر زمینه تجوید و فهم اولیه آیات قرآن بیشتر کار کرد.
نظر شما