به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شعبان نژاد ظهر سه شنبه در بازدید از واحدهای شالیکوبی استان افزود: امسال برنج هاشمی در قالب خرید توافقی از پنج هزار و 645 تومان تا شش هزار و 100 تومان، طارم محلی از پنج هزار و 450 تا پنج هزار و 900 تومان و علی کاظمی از چهار هزار و 856 تا پنج هزار و 250 تومان نسبت به درصد خرده و شکستگی تعیین قیمت می شود.
وی همچنین با بیان اینکه درصد شکستگی برنج از 7.5 تا 15 درصد است، اظهارداشت: برای ضایع نشدن حق دولت و کشاورز یک کمیته چهار نفره در مراکز خرید برنج در سطح استان تشکیل شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از راه اندازی 18 مرکز خرید توافقی برنج در استان خبرداد و گفت: در هر مرکز چهار نفر مستقر می شوند که یک نفر نماینده جهاد کشاورزی، یک نفر نماینده تعاون روستایی، یک کارشناس و یک نفر نماینده کشاورزان است.
وی افزود: این کمیته بسته به نوع محصول و درصد خرد و شکستگی، برنج ها را قیمت گذاری و در نهایت خرید توافقی انجام می شود.
شعبان نژاد اظهارداشت: کشاورزان می توانند به انبار مرکزی اتحادیه های تعاون روستایی شهرستان های استان مراجعه و نسبت به فروش محصول خود اقدام کنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ گونه مراجعه به درب منازل برای خرید توافقی برنج در استان نخواهیم داشت، گفت: شهرستان رشت سه مرکز خرید توافقی برنج و در 15 شهرستان دیگر استان هر شهرستان یک مرکز خرید ( انبار مرکزی اتحادیه تعاون روستایی ) ایجاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بازه زمانی خرید برنج توافقی را تا 25 آبان ماه امسال اعلام کرد و افزود: هیچ الزامی نیست کشاورزان برنج های خود را به دولت بفروشند.
وی یادآورشد: به دلیل رکود بازار برنج دولت برای دفاع از حقوق کشاورزان وارد عرصه شده است.
شعبان نژاد همچنین خرید توافقی برنج را راهکاری برای خارج کردن برنج از رکود دانست و گفت: با درخواست و پیگیری استانداران، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان جهاد کشاورزی استان های شمالی وزارت جهاد کشاورزی نرخ توافقی برنج را اعلام کرد.
وی افزود: اعلام قیمت ها و خرید توافقی شالیکاران را امیدوار کرده است.
نظر شما