به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که توسط گروه امور فنی، عمرانی و استاندارد سازی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار گردید، دکتر فریدون مقدسنژاد دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر علی اکبر رمضانیانپور استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر مقدس نژاد در این نشست تخصصی ضمن بررسی اجمالی روسازی آسفالتی و بتنی به ارائه مزایا و معایب هر یک از آنها پرداخت و گفت: روسازی بتنی به علت هزینه بالایی که در گذشته داشته مورد استقبال قرار نمیگرفته، اما با گذشت زمان این هزینه نسبت به آسفالت کاهش یافته و در حال حاضر با وجود مزایایی که نسبت به آسفالت دارد، همچون شیار شدگی کم، عدم نیاز به تعمیر و نگهداری زیاد، بهسازی کمتر در طول یک دوره زمانی و ایمنی بالاتر، مورد استقبال بیشتری در جوامع مختلف قرار گرفته است.
همچنین دکتر رمضانیانپور با مقایسه بین انواع روسازیها، به این نکته اشاره کرد که طول عمر سرويس دهي روسازيهاي بتني بيش از روسازيهاي آسفالتي است.
وی در ادامه با بیان این نکته که در طول عمر بهرهبرداری روسازيهاي بتني نياز به نگهداري كمتري نسبت به روسازيهاي آسفالتي دارند، گفت: احداث روسازيهاي بتني نسبت به روسازيهاي آسفالتي، تا حدودی نياز به سرمايه اوليه کمتر داشته و هزينه تعمير و نگهداري كمتري نیز دارد، البته لازم به ذکر است که تعمير و مرمت روسازيهاي بتني در مقایسه با روسازيهاي آسفالتي مشکلتر ميباشد. همچنین روسازي بتني نياز کمتري به مصالح براي زيرسازی جهت نگهداري سازهاي نسبت به روسازي آسفالتي دارد. روسازي بتني با کيفيت مطلوب ريخته شده و بافت سطحي مناسبی که دارد، باعث کاهش مصرف سوخت خودرو ميشود. همچنین مصرف سوخت (به خصوص ديزل) در طول توليد مواد، حمل و نقل، تهيه و ساخت و ساز براي روسازي بتني کمتر از روسازي آسفالتي است.
این استاد دانشگاه صنعتی امیر کبیر در پاسخ به این سوال که بدليل وجود درزهایی بر روي روسازيهاي بتني، معمولاً داراي آلودگی صوتی بيشتري نسبت به روسازيهاي آسفالتي ميباشند، افزود: تكنولوژي استفاده از مصالح جديد، صداي ناشي از تردد در روسازيهاي بتني را كاهش ميدهد.
نظر شما