به گزارش خبرنگار مهر، عليرضا رنجبر ضرابی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تغییرات در کیفیت، سطح و تعداد واحدهای بهره برداری کشاورزی در استان همدان گفت: با توجه به گذشت 10 سال از آخرین سرشماری عمومی کشاورزی، با هدف دستیابی به آمار و اطلاعات جدید و به هنگام سازی فهرست بهره برداران، سرشماری عمومی کشاورزی از پنجم مهرماه تا هجدهم آبان همزمان با سراسر کشور در استان همدان نیز اجرا خواهد شد.
وي این سرشماری را یکی از بزرگترین طرح های آماری ملی دانست و افزود: در این آمارگیری اطلاعات مربوط به زراعت، باغبانی، کشت های گلخانه ای، پرورش دام سبک و سنگین ، پرورش طیور به روش سنتی، پرورش زنبور عسل ، کرم ابریشم و ماهی جمع آوری می شود.
وی گفت: این آمار، اطلاعات مورد نیاز برای برنامه ریزی های کشاورزی در سال های آینده به ویژه برای تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را فراهم می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر لزوم همکاری ادارات، شرکت ها و موسسات در این طرح گفت: فرمان اجرای این سرشماری سی و یکم تیرماه سال جاری توسط ریاست جمهوری اسلامی ابلاغ شده و بر اساس آن تمام وزارتخانه ها و موسسات دولتی مکلف به همکاری در اجرای این طرح عظیم شده اند.
رنجبر ضرابی با اشاره به وجود کشاورزان آگاه و همچنین وجود تجربیات قبلی اظهار امیدواری کرد: این طرح مهم و تاثیرگذار با موفقیت در همدان اجرا و در شکوفایی استعدادهای نهفته در کشاورزی استان موثر واقع شود.
وی از کشاورزان خواست با دقت و حوصله به سئوالات آمارگیران پاسخ داده و با ارائه آمار و اطلاعات جامع و کامل و دقیق در انجام سرشماری مشارکت کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: مسئولیت اجرای این طرح در استان ها به عهده استانداري است که معاون برنامه ریزی استانداری مدیریت اجرای طرح را بر عهده دارد.
وی گفت: فاز اول طرح به صورت آزمایشی و با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف اجرا، تابستان سال گذشته در برخی نقاط استان اجرا شده و با برگزاری جلسات مختلف هماهنگی لازم برای انجام هرچه بهتر این طرح در استان ایجاد شده است.
رنجبر ضرابی گفت: آمار واقعی هم برای برنامه ریزان و هم برای برای مدیران و مجریان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و بالا بودن ضریب صحت در آمار یکی از مولفه های موثر بر موفقیت برنامه ها و تحقق پایدار است.
دبير پدافند غيرعامل استان همدان و مسئول امور شهرستان ها و مشاور رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان نیز در خصوص پدافند غيرعامل و حوزه هاي زير نظر آن گفت: حوزه پدافند غيرعامل موضوعي است كه كمتر از آن ياد شده و استفاده از ابزارهاي هوشمندانه براي كاهش آسيب هاي وارده به كشور در حوزه جهاد كشاورزي را در برمي گيرد.
حسين شرفي با بيان اينكه اين بخش به دفاع بيولوژيك در كشور مي پردازد، افزود: دشمن درصدد است با عوامل ميكروبي و ويروسي از طريق تهديد بيولوژيك، انسان، دام و گياه را مورد هدف قرار داده و با انتشار در سطح وسيع به اهداف شوم خود برسد.
وي عنوان كرد: رصد و پايش، آشكارسازي، هشدار دهي، تشخيص، عمليات كنترلي، حفاظت و پيشگيري، امداد و نجات، درمان، بازيابي و بازتواني همه از وظايف تعريف شده در حوزه پدافند زيستي است.
دبير پدافند غيرعامل استان همدان و مسئول امور شهرستان ها و مشاور رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان با بيان اينكه فرآيند آمادگي براي مقابله با تهديدات زيستي در چند بخش تعريف مي شود، ادامه داد: حدود 13 سازمان از جمله سازمان جهاد كشاورزي، آموزش پزشكي ، منابع طبيعي، استاندارد، دامپزشكي، حفظ نباتات و غيره از عوامل اجرايي پدافند غير عامل هستند كه با تعيين حوزه عملكرد و تهديدات متفاوت در زمينه انسان، دام و گياه مشغول به فعاليت هستند.
شرفي با اشاره به اينكه پدافند غير عامل نظر قطعي را درمورد سلامت مواد مي دهد، گفت: هر ماده اي اعم از بذر تا دام كه وارد كشور شود ابتدا بايد قرنطينه شود و سپس با اطمينان از سلامت كامل آن مورد تاييد استاندارد قرار گيرد تا امنيت غذايي در مقابل عوامل تهديد كننده انسان تامين گردد.
وي به مردم توصيه كرد كه استفاده از مواد غذايي با برچسب استاندارد، توصيه هاي كارشناسان سازمان جهاد كشاورزي و خريد از فروشگاه هاي مجاز مواد غذايي را همواره در برنامه زندگي خود قرار دهند.
دبير پدافند غيرعامل استان همدان و مسئول امور شهرستان ها و مشاور رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان با اشاره به اينكه اولين سايت پرورش سگ در استان از سوي پدافند غيرعامل ايجاد شده است گفت: سگ ها با آموزش سه ماهه براي استفاده هاي مختلف از جمله نگهداري از مزارع كشاورزي، تجسس و رديابي در محيط زيست، گارد همراهي كوهنوردان، يافتن مواد مخدر در نيروي انتظامي، مين يابي در مناطق آلوده به مين و تجسس در سوانح غيرمترقبه در هلال احمر تربيت مي شوند.
شرفي در خصوص تشخيص سلامت مواد از سوي پدافند غير عامل گفت: از جمله فعاليت هاي اين واحد كه تا كنون انجام گرفته، تشخيص بيماري هاي دام و طيور و شيلات، تشخيص آلودگي هاي احتمالي برخي كودهاي كمپوست، تشخيص زعفران هاي اصل از تقلبي، خارج كردن خمير مرغ از چرخه توليد سوسيس و كالباس، مشخص كردن سموم و كودهاي تقلبي در كشاورزي و غيره است.
نظر شما