به گزارش خبرنگار مهر، ریحان سروش مقدم ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پنجم مهرماه آغاز هفته جهانی جهانگردی است و این روز از یک هفته به دو روز کاهش یافته است.
سروش مقدم با بیان اینکه در راستای برنامه های روز گردشگری که درهمدان به مدت سه روز برگزار می شود کمیته های مشورتی تشکیل شده است، افزود: همچنین قرار است جلسه این کمیته های مشورتی ماهی یک بار برگزار شود تا مشکلات و نقاط قوت و ضعف بررسی و برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی بیان داشت: در این کمیته ها سعی شده برنامه ها و نقشه راه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت ملموس و کیفی تا سال 1404 در آورده شود.
سروش مقدم با اشاره به اینکه در تهیه این نقشه راه باید کسانی که در این حوزه فعالیت دارند به ما کمک کنند، اضافه کرد: با کمک تمامی حوزه ها می توان برنامه جامع و کاملی داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه برنامه های متنوعی برای روز جهانی جهانگردی در همدان در نظر گرفته شده است، عنوان داشت: برگزاری همایش همگانی دوچرخه سواری، بازدید رایگان از موزه ها، نواختن زنگ گردشگری در مدارس، استقبال نمادین از جهانگردان و گردشگران در روز جمعه، برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در دانشگاه ها و غیره از برنامه های در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه سال جاری را برای برنامه ریزی در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و به ویژه گردشگری استان همدان قرار داده است، ابراز داشت: در نظر داریم که در سال جاری نقاط قوت و ضعف حوزه گردشگری استان همدان را بررسی و برای توسعه گردشگری برنامه ای 10ساله ارائه بدهیم.
سهم صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال در استان مهم است
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در ادامه سخنانش سهم صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال در استان را مهم عنوان کرد و گفت: سهم صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال در استان همدان 3.4 دهم است که باید تا افق سال 1404 به 25 درصد برسد.
سروش مقدم سهم استان همدان در جذب گردشگر برای سال 1404 را 20 میلیون نفر اعلام کرد و ادامه داد: استان همدان در زمینه های مختلف گردشگری، گردشگری دینی، گردشگری تاریخی، گردشگری فرهنگی و گردشگری سلامت حرف برای گفتن دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تاکید بر اینکه غذاهای سنتی همدان، فرهنگ قومیت های مختلف و آداب و رسوم و لباس همدان همه می تواند پتانسیلی برای توسعه گردشگری همدان باشد، افزود: متاسفانه جذابیت ها استان همدان برای مردم همدان آنقدر بدیهی شده که قیمت آن را نمی دانیم.
وی در مورد جشنواره تابستانی استان همدان گفت: میراث فرهنگی متولی برگزاری جشنواره های عمومی نیست و این قبیل جشنواره ها به عهده چندین ارگان مختلف است.
سروش مقدم در رابطه با کمیت و کیفیت برنامه های جشنواره تابستانی گفت: به دلیل بدهی هایی که در جشنواره های قبلی داشتیم و کمبود اعتبارات تعداد برنامه های جشنواره از لحاظ کمی کاهش یافت اما کیفیت آن مطلوب بود.
ورود یک میلیون گردشگر به استان همدان
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در ادامه با تاکید بر اینکه برای جذب گردشگر باید جشنواره ها ادامه داشته باشند، عنوان داشت: در تابستان امسال یک میلیون و 215 هزار و 247 مسافر وارد استان همدان شدند.
سروش مقدم تعداد مسافران در شش ماه نخست سال جاری را یک میلیون و 900 هزار و 960 نفر اعلام کرد و گفت: تعداد مسافران مقیم تاسیسات گردشگری 830 هزار نفر در تابستان و در شش ماه نخست سال یک میلیون و 382 هزار و 247 نفر بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان تعداد گردشگران خارجی را دو هزار و 323 نفر در تابستان اعلام کرد و گفت: در شش ماه نخست سال پنج هزار و 791گردشگر خارجی وارد استان همدان شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 200 درصد افزایش یافته است.
سروش مقدم تاکید کرد: در مورد مسافران و جذب گردشگر موافق آمار سازی نیستم و نباید در این رابطه آمار سازی کرد و باید صادقانه سخن گفت.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در مورد شناساندن استان همدان به دنیا و سایر استان های کشور گفت: بار ها تاکید کردیم که همدان نیاز به تبلیغ در خارج از استان دارد.
وی در مورد سئوال خبرنگار مهر در رابطه به رسیدگی به روستا های هدف گردشگری و جذب سرمایه گذار نیز گفت: متاسفانه در مورد روستا های هدف گردشگری استان همدان تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان روستاهای هدف گردشگری استان همدان را یکی از محورهای اصلی گردشگری عنوان کرد و ابراز داشت: متاسفانه برای اقدامات توسعه ای در روستا های هدف گردشگری اعتباراتی تعلق نگرفته و امسال توانستیم اعتبار بسیار ناچیزی را به این بخش اختصاص دهیم.
سروش مقدم با تاکید بر اینکه اقدامات زیر بنایی برای توسعه روستا های هدف گردشگری به ارگان های دیگر مانند بنیاد مسکن نیز مربوط می شود، اظهار داشت: اقدامات انجام شده در روستاهای هدف گردشگری در شان این روستا ها نیست.
سروش مقدم در مورد توانمند سازی دفاتر خدماتی استان همدان نیز گفت: متاسفانه وضعیت بودجه ای دفاتر خدماتی طوری است که نمی توان از آنها انتظار برگزاری تور های همدان شناسی رایگان داشت.
وی افزود: اماکن تاریخی مانند حمام ها ظرفیت های عظیمی برای استان همدان در جذب مسافر هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در خصوص عملکرد خود طی چند ماه مدیریت و جذب اعتبارات گفت: پایان سال مالی تیر ماه است که اعتبارات ملی و استانی در این زمینه داشتیم.
سروش مقدم ادامه داد: اعتبارات در سه دوره دی ماه 92 و اسفند ماه 92 و اردیبهشت ماه سال جاری ابلاغ شده بود که پول دوره آخر اوایل خرداد ماه سال جاری به حساب واریز شد.
وی با بیان اینکه باید برای دو میلیارد و 800 میلیون تومان در ذی حسابی تعیین تکلیف می شد، افزود: بنده و همکارانم یک ماه درگیر برنامه ریزی برای جذب این بودجه بودیم.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان عنوان داشت: اداره میراث فرهنگی همدان برنامه های مختلفی را در راستای توسعه گردشگری دارد و قصد خرید و فروش حاشیه را هم ندارد.
جشنواره شیره پزی در مانیزان ملایر برگزار می شود
وی در ادامه گفت: همچنین هفتم مهرماه جشنواره شیره پزی در مانیزان ملایر و هشتم مهرماه نیز جشنواره آلو در اسداباد برگزار می شود.
سروش مقدم عنوان کرد: در هفتم مهرماه در تهران سمینار "مردان با همت" برگزار می شود که در این سمینار از همدان چهار نفر شرکت خواهند کرد.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به برگزاری جشنواره ها در همدان یادآور شد: جشنواره زمستانی در تقویم میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور مورد توجه است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه هفته دفاع مقدس و گردشگری با هم در یک تاریخ هستند، اظهار داشت: از ظرفیت باغ موزه همدان نیز می توان در جذب گردشگر و گردشگری استفاده کرد چراکه همدان در این راستا از ظرفیت بالایی برخوردار است.
نظر شما