سوهاني استاد كشاورزي دانشگاه مشهد در گفت و گو با مهر ضمن بيان مطلب فوق اظهار داشت : به علت دير تخصيص يافتن بودجه جهت كلكسيون نخود كشور كه در بانك ژن نگه داري مي گردد ، بخشي از اين كلكسيون از بين رفت و متاسفانه هيچ كس نيز در مقابل از بين رفتن بخشي از ثروت ملي واكنش نشان نداد.
وي افزود: فرسايش ژنتيكي در تمام كشورها به علل گوناگوني مثل توسعه شهري رخ مي دهد، به همين خاطر اكثر كشورها زير نظر سازمان خواروبار جهاني اقدام به ايجاد بانكهاي ژن جهت حفظ ذخاير ژنتيكي خود كرده اند .
سوهاني افزود : بانك هاي ژن در تمام دنيا اقدام به بررسي و مطالعه در مورد تنوع ژنتيك و پراكندگي جغرافيايي و عمليات گياه شناسي به منظور جلوگيري از فرسايش ژنتيكي مي كنند كه بانك ژن ايران با همين شرح وظايف مشغول به كار مي باشد .
اين عضو هيات علمي با بيان اينكه بانك ژن در ايران نتوانسته است تاكنون در چار چوب وظايفش عمل كند، اظهار داشت : بانك ژن ايران به علت درگير بودن با مشكلات عديده مثل كمبود امكانات ، متخصص و از همه مهمتر بودجه كافي تا كنون به طور شايسته اي در جهت حفظ ذخاير ژنتيكي كشور اقدام ننموده است.
سوهاني بزرگترين مشكل در راه حفظ ذخاير ژنتيكي كشور را كم بها دادن به تحقيقات علمي در كشور دانست و در اين باره اظهار داشت : در كشور ما به تحقيقات علمي بهاء چنداني داده نمي شود و از طرفي به علت اينكه متولي و مجري اكثر تحقيقات بخشهاي دولتي مي باشند، نتايج كار نيز چندان مطلوب و مفيد به نظر نمي آيد.
نظر شما