۵ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۵۶

مهر گزارش مي دهد؛

تقابل شعار مبارزه با اعتياد و گسترش فروش قليان و سيگار در همدان/ ضعف آگاهي فردي علت اصلي گرايش به مواد مخدر

تقابل شعار مبارزه با اعتياد و گسترش فروش قليان و سيگار در همدان/ ضعف آگاهي فردي علت اصلي گرايش به مواد مخدر

همدان - خبرگزاري مهر: در حالي در كشور و استان همدان شعار مبارزه با اعتياد از سوي نهادهاي مختلف سر داده مي شود كه اين روزها شاهد رشد قارچ گونه مغازه هاي فروش قليان و سيگار در همدان هستيم و از سويي ديگر ضعف آگاهي فردي علت اصلي گرايش به مواد مخدر معرفي شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، روانشناسان معتقدند وابستگي روحي، رواني و جسمي فرد به التزام به انجام يك عمل در مدت زماني متداوم را مي توان اعتياد ناميد که يكي از تعاريف اين جمله پر معني را كه وصف عمومي آن است به عنوان معضلي در جامعه شاهد هستيم.

استفاده از مواد افیونی تاريخي به درازاي تاريخ بشريت دارد به طوري كه از حدود هفت هزار سال پيش و براساس اسناد تاريخي از كشورهايی چون هند و چين، از مواد مخدر به عنوان دارو استفاده مي شده است و در ايران نيز گفته مي شود حسن صباح در قلعه الموت براي از پاي در آوردن دشمنان از آن استفاده مي كرد كه البته روند گرايش به مصرف آن به صورت تفنني و عمومي را در ايران مي توان از دوران صفويه و قرن 18 عنوان كرد.

هرچند در سال 1334 اولين قانون منع کشت خشخاش و استعمال تریاک در ایران به تصویب رسید، اما اين تلاش ها از آن زمان تاكنون هنوز نتوانسته اين پديده شوم را در ايران از بين ببرد.

براساس آمارهاي موجود در ايران، دو میلیون نفر به طور حرفه ای مواد مخدر مصرف می کنند كه تعداد مصرف کنندگان تفننی موادمخدر نیز حدود ۸۰۰ هزار نفر است.

اگر به پارك ها و برخي رستوران هاي سطح شهر مراجعه كنيم اين روزها بيش از سالهاي گذشته شاهد رواج قليان در بين جوانان هستيم، روند خزنده اي كه به طور جالبي در بين بانوان و نوجوانان نيز گسترش يافته و گسترش استفاده و همچنين گسترش مراكز عرضه ملزومات آن در شهر همدان جاي بسي تامل دارد.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان در این زمینه معتقد است فردي كه علاقه به درمان نداشته باشد معتاد محسوب شده و بازداشت مي شود.

استمرار استفاده معتادن را راهي زندان مي كند

هادي قزوينه در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه در قانون جديد مبارزه با مواد مخدر وجه جرم بودن استعمال مواد مخدر شامل فردي است كه اقدام به درمان نكند، بيان داشت: جمع آوري معتادين متظاهر درسطح شهر و پارك ها و نقاط آلوده شهر صورت گرفته و با حضور تيم پزشكي از آنان تست اعتياد گرفته مي شود كه در صورت مثبت بودن سه ماه در اردوگاه ماده 16 مورد بازپروري قرار گرفته و اگر پس از آزادي باز هم استمرار بر استفاده از موادمخدر داشته باشند مجرم شناخته شده و با احكام قضايي راهي زندان مي شوند.

وي اذعان داشت: برخورد مستمر با معتادين متجاهر از برنامه هاي اين معاونت است.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان در خصوص نشانه هاي گرايش اعتياد بيان داشت: به طوري كلي اگر فردي گرايش به اعتياد يابد شامل دو مرحله پنهان كاري و گرايش آشكار است و در دوران پنهان كاري فرد مجبور مي شود رفتارهايي خلاف خلقيات هميشگي خود انجام دهد.

قزوينه افزود: دليل اصلي گرايش به مواد مخدر در افراد ضعف آگاهي فرد است چراکه در ابتدا به فرد القا مي شود كه به طور مثال شيشه اعتياد نمي آورد بطوریکه در برخي مراسم سنتي شاهد اين هستيم كه مواد سنتي مصرف مي شود.

وي با اشاره به اينكه بسياري از خانواده ها با الوده شدن فرزند خود متوجه ميشوند كه غافل از شناخت مواد مخدر بوده اند، اذعان داشت: خانواده جايي است كه شخصيت فرد در آن شكل مي گيرد و مي تواند در رفتار فرد تاثير گذار باشد، اكنون دسترسي به اطلاعات مختلف در خصوص شكل مواد مخدر براي همه فراهم است اما برخي از خانوادها حتي روزها با فرزند خود در ارتباط نيستند و پاي درد دل او نمي نشينند.

وي ادامه داد: در شش ماه اول سالجاري 168 هزار نفر تحت آموزش قرار گرفته اند تا در قشرهاي مختلف به بيان مضرات استفاده از مواد مخدر بپردازند.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اينكه اولويت پيشگيري از مواد مخدر در نهاد آموزش و پرورش پيگيري مي شود، اذعان داشت: مشكل اصلي در اين بخش ضعف آگاهي در بخش هاي مختلف اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي است.

قزوينه اذعان داشت: خانوادها بايد با فرزندان خود رفيق باشند چراکه بيش از 80 درصد افراد كه براي اولين بار تجربه استفاده از مواد مخدر را داشته اند ديگر نتوانسته از مصرف دست بكشند و شخص پس از اولين مصرف ديگر هرگز نمي تواند به لذت اولين باري كه از اين مواد دست يافته برسد و كم كم در ورطه اعتياد نابود ميشود.

وي كه استفاده از قليان و مواد دود زا را ناشي از ضعف شخصيت افراد معرفي مي كرد، اظهار داشت: برخي اعتماد به نفس "نه" گفتن را در جمع ندارند اما هر فردي در مقوله دود وارد شود به نوعي معتاد شده چراکه سيگار و قليان دروازه اعتياد است و مصرف مواد مخدر براي درمان، تنها گول زدن خود است.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان همدان ادامه داد: سيگار و قليان هر دو نوعي اعتياد ايجاد مي كنند هرچند خوشبختانه همدان براي قاچاقچيان مواد مخدر ناامن است و در سال جاري سه هزار 500 نفر را در اين رابطه دستگير كرده  و برخورد لازم با خرده فروشان مواد انجام شده است.

يك شهروند همداني نيز خواهان اطلاع رساني بيشتر رسانه ها در خصوص نوع و مضرات مواد مخدر شد.

اكبر سعادتي با اشاره به اينكه رسانه هاي ديداري و شنيداري بايد مردم را بيشتر با مضرات مواد مخدر آشنا كنند، افزود: خانواده ها نيز بايد مراقب فرزندان خود بوده و مانع ارتباطات آنان با افراد ناباب شوند.

وي عنوان كرد: آگاهي ندادن در خصوص نوع و مضرات مواد مخدر هزينه براي كشور مي تراشد.

دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان نيز در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه سند جامع پيشگيري از اعتياد در سال 89 به تصويب رسيد و وظايف همه دستگاه هاي فرهنگي در كشور در مبارزه با مواد مخدر مشخص شد، عنوان كرد: در حالي كه قرار بود در مجموع اين برنامه زمان بندي شده 40 درصد از جامعه هدف زير پوشش آموزش پيشگيري از اعتياد برود در استان همدان از سال 89 تا كنون بيش از 40 درصد جامعه آموزش پيشگيري از اعتياد را دريافت كرده اند.

عبدالحسین مرادي ادامه داد: مواد مخدر باعث سست شدن بنيان خانواده ها شده و پديده مخربي است كه خسارت هاي مادي و معنوي فراواني در جامعه دارد.

مواد مخدر باعث ضربه زدن بر نيروي انساني فعال جامعه

وي با اشاره به اينكه پس از تجارت نفت و اسلحه مواد مخدر بيشترين سود را براي قاچاقچيان دارد، اذعان داشت: در حالي در سال جاري بر لزوم تقويت نيروي انساني بعنوان عامل اعتلابخشي سال اقتصاد فرهنگ تاكيد مي شود كه مواد مخدر خود باعث ضربه زدن بر نيروي انساني فعال جامعه است.

دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان كه نقش خانواده هاي را در پيشگيري از مصرف مواد مخدر بي بديل توصيف مي كرد، ادامه داد: 17 دستگاه اجرايي در استان وظيفه آگاهي بخشي دارند.

وي گفت: به دنبال نقش آفريني نخبگان، ورزشكاران و هنرمندان در لزوم مبارزه با مواد مخدر هستيم تا جوانان ونوجوانان براي حتي يك بار هم كه شده گرايش به مواد مخدر نداشته باشند.

مرادي با اشاره به اينكه 90 درصد خانواده هاي ايراني دغدغه مضرات مواد مخدر را دارند، بيان داشت: 200 نفر در سطح ادارات استان آموزش ديده اند تا در نهادهاي خود به بيان مضرات مواد افيوني پرداخته و در اين بين نقش سازمان های مردم نهاد برجسته است.

به نظر ميرسد گسترش استفاده از قليان در اين روزها را بايد ناشي از نگاه نادرست به اين مواد در كشور ديد چراکه شهر همدان اين روزها شاهد گسترش مغازه هاي كلي فروشي سيگار است و اين روند در حالي در سالهاي اخير رو به فزوني بوده كه گسترش استفاده از آن در برابر شعار مبارزه با مواد مخدر و اعتياد تقابل دارد.

مسئولان در كشور و استان هنوز به ضرر و زيان هاي موادي كه زمينه ساز اعتياد هستند واقف نبوده و هنوز در عمل باور به نوعي اعتياد بودن سيگار و قليان دست نيافته اند، امري كه لزوم بازبيني دوباره سياست ها را در اين بخش طلب مي كند تا جامعه جوان ايراني كه اكنون با هزاران ترفند و حيله دشمن براي جدايي از خط انقلاب اسلامي قرار دارد به بيراهه نرود.

مردم دارالمومنين همدان خواستار عدم صدور مجوز براي مغازه هايي كه اين روزها چون قارچ در بهترين مكان هاي شهر اقدام به عرضه گسترده سيگار، قليان و ملزومات آن مي كنند هستند تا در عمل شاهد مبارزه واقعي با پيش زمينه هاي گرايش به اعتياد باشيم.

 

کد خبر 2378101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha