۵ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۴۱

شاکری:

کاهش اعتبارات مانعی بر سر راه اجرای پروژه‌های عشایری کرمان است

کاهش اعتبارات مانعی بر سر راه اجرای پروژه‌های عشایری کرمان است

کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرکل امور عشایر استان کرمان از اجرا نشدن برخی پروژه های عشایری در اثر کاهش اعتبارات خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شاکری صبح شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود 28 ایل و 56 طایفه عشایری در کرمان، گفت: این استان به لحاظ تنوع ایل و طایفه رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

وی از رتبه دوم کرمان در زمینه عشایر در کشور خبر و ادامه داد: 9.2 درصد جمعیت عشایری کشور در استان کرمان حضور دارند.

شاکری با بیان این نکته که شش درصد جمعیت کرمان را عشایر تشکیل می دهند، افزود: دو میلیون راس دام توسط این جمعیت در استان کرمان پرور داده می‌شود.

مدیرکل امور عشایر استان کرمان با اشاره به اینکه سالیانه 800 هزار راس دام سبک توسط عشایر استان کرمان آماده عرضه به بازار می شود، اذعان داشت: این جمعیت سالانه 19 هزار تن شیر و فرآورده های لبنی تولید می کند.

56 درصد از مراتع استان کرمان در اختیار عشایر دارد

وی با اشاره به اینکه 56 درصد از مراتع استان کرمان در اختیار عشایر دارد، اذعان داشت: این میزان شامل 90 درصد از مراتع درجه دو و سه استان می شود.

شاکری گفت: همچنین عشایر استان کرمان در زمینه تولیدات سنتی نیز سالیانه دو هزار و 950 متر دسته بافته‌های گلیم، جاجیم و قالی را روانه بازار می کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح ثبت ایل ‌راه‌های عشایر در کرمان اذعان داشت: تاکنون چهار هزار و 487 کیلومتر از ایل‌راه‌‌های استان کرمان و هرمزگان با محوریت کرمان و معادل 70 درصد از ایل‌ راه‌های کرمان ثبت شده است.

این مسئول یادآور شد: ثبت 30 درصد از ایل ‌راه‌های شهرستان ‌های شمالی استان کرمان مانند زرند، کوهبنان و رفسنجان در حال انجام است.

اسکان 65 درصد عشایر استان کرمان

شاکری در ادامه از اسکان 65 درصد عشایر استان کرمان خبر داد و ابراز داشت: طی سال‌های اخیر و در اثر بروز خشکسالی و کمبود مراتع برای چرای دام، این جمعیت اسکان یافته و یکجانشین شدند.

مدیر کل امور عشایری استان کرمان تصریح کرد: آموزش و ترویج روش‌های نوین کشاورزی، لوله گذاری و حفر چاه و  تقویت بنیه علمی بهره برداران از جمله طرح هایی است که در محل های اسکان عشایر استان کرمان اجرا شده است.

وی از بهسازی چشمه‌های آبرسانی برای استفاده عشایر کوچنده خبر داد و افزود:  همچنین بر روی خودروهای سنگین و کامیون های آبرسان سیار جی پی اس نصب شده است.

این مسئول از اجرای طرح پژوهشی در این خصوص خبر داد و بیان داشت: با اجرای طرح گفته شده ضمن کاهش 30 درصدی سوخت خودروهای گفته شده؛ نظارت بر روند آبرسانی نیز بیشتر می شود.

کاهش اعتبارات گره کور بر سر راه اجرای پروژه های عشایری

وی کاهش اعتبارات را دلیل مسکوت ماندن پروژه های عشایری در استان کرمان دانست و گفت: کمبود اعتبار مانع از تعمیر جاده های مسیر کوچ عشایر شده است.

شاکری با اشاره به فعالیت هفت شرکت تعاونی عشایری در استان کرمان تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 96 تن جو،677 تن سبوس،323 تن ذرت و 81 تن کنجاله سویا توسط این شرکت ها توزیع شده است.

وی یادآور شد: سود شرکت‌های عشایری سیر صعودی پیدا کرده و شاهد افزایش 2.5 برابری رشد سود در این زمینه هستیم.

کد خبر 2378330

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha