۵ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۹

آذرشب:

عمارت تاریخی مشیردیوان سنندج پس از تملک کامل مورد مرمت قرار می گیرد

عمارت تاریخی مشیردیوان سنندج پس از تملک کامل مورد مرمت قرار می گیرد

سنندج - خبرگزاری مهر: معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان اعلام کرد: عمارت تاریخی مشیر دیوان سنندج پس از تملک کامل توسط این اداره کل در آینده ای نزدیک براي كاربري فرهنگي مورد مرمت و بازسازي قرار می گیرد.

علیرضا  آذرشب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اين عمارت از دو بخش تشكيل شده كه شامل بخش مفروزه غربي و مفروزه شرقي است و با هماهنگي هاي لازم مدير كل ميراث فرهنگي استان كردستان در سال جاري حدود 89 شعير از اين بناي تاريخ از مالك خصوصي آن تملك شده است.

وی عنوان کرد: اين بنا يك از بناهاي شاخص تاريخ بعد از عمارت تاريخي خسرو آباد  در سطح شهر سنندج است و درحال حاضر 90 درصد از اين عمارت تملك شده  است.

وی اعلام کرد: مابقي آن در آينده اي نزديك تملك خواهد شد و بنا براي كاربري فرهنگي مورد مرمت و بازسازي قرار خواهد گرفت .

معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان به بیان مطالبی در خصوص این عمارت پرداخت و افزود: عمارت مشیر دیوان در محله قدیمی سرتپوله در خیابان شهدا شهر سنندج قرار دارد و از بناهای مشهور دوره قاجاریه است.

آذرشب ادامه داد: این عمارت متعلق به میرزا یوسف مشیر دیوان بوده و چون جلسات مهم ایالتی یا استانی در این منزل تشکیل می‌شده است بر روی سردرِ عمارت جان پناه و محل‌های نگهبانی ایجاد شده تا خانه از گزند مهاجمان در امان باشد.

وی بیان کرد: در واقع سردرِ ورودی این عمارت از زیبایی‌های معماری آن محسوب می‌شود که آن را «سردرِ جلوخانی» می‌گویند و به شکل نیم هشتی و با سکوهای متعدد با طاق‌نماهای آجرکاری شده و واقع نمادی از معماری کلاسیک ایرانی است.

وی ادامه داد:بعد از درِ ورودی، فضایی هشت ضلعی وجود دارد که محل قاپوچی و دربان بوده است و مراجعینی که از گوشه و کنار کردستان به این محل مراجعه می‌کردند تا مشکلات و مسائل خویش را با مشیر دیوان مطرح کنند، در اینجا منتظر می‌ماندند تا به آن‌ها اجازه ورود داده شود.

معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان افزود: سقف هشتی و آجرکاری آن در نوع خود جالب توجه و زیباست که به شکل طاق سنبلی و به شیوه خفته و راسته کار شده است.

آذرشب اظهارداشت: آنچه عمارت مشیر دیوان را از سایر بناهای سنندج متمایز می‌کند و بر زیبایی آن می‌افزاید، وجود سقف شیروانی با طرح کلاه فرنگی است.

وی عنوان کرد: گچ‌ بری‌ها و حجاری‌های روی ایوان با طرح‌های گیاهی و طرح پرندگان نیز از تزئینات این بخش از عمارت است.

وی یادآورشد: حمام عمارت نیز به لحاظ ارزش معماری از بخش‌های قابل توجه بناست که در حیاط اندرونی آن واقع شده است.

کد خبر 2378350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha