به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، سعدالدين مدتي در حما يكي از شهرهاي دمشق ياحبل قاسيون اقامت داشته است ، به همين جهت به حموي معروف شده است . در بين ادبا اتفاق نظر در زاد روز و مرگ وي وجود ندارد . اما اجماع كلي سال 586 را زاد روز حموي و سال 649 تا 640 ه.ق سال وفاتش را ذكر كرده اند .
بنابراين گزارش شيخ سعدالدين حموي جويني از عرفاي قرن 6و7 ه.ق است كه در بحرآباد جوين سبزوار متولد شد ، تحصيلات اوليه اش را در سبزوار و نيشابور گذراند و به منظور كسب فيض از محضر اساتيد و مشاهير وقت به مدت 25 سال به شهرهاي جبل قاسيون ، عراق و خوارزم به مسافرت پرداخته است .
به گزارش مهر ، در اين مدت از محضر اساتيدي چون خواجه نجم الدين كبري ، صدرالدين قونوي و شهاب الدين خيوفي مستضيض و مفيض به شاگرداني چون شمس الدين طبري، عزيز نسفي و .. گرديد ، وي را راثض به معني رام كننده ميدان دري و تازي و خسرو ايوان حقيقي و مجازي سير و سلوك از عين به يقيين گفته اند .
گفتني است : حموي سعدالدين بعد از مرگ معين الدين جاجرمي مدرس مدرسه نظاميه نيشابور شد و آورده اند كه بعد از نيشابور به خوارزم رفت و صحبت شيخ نجم الدين كبري پيوست و از او اجازه يافت ، سپس به موطن خود بحرآباد جوين بازگشت و خلعتهاي شاهانه را فروخت و با پول آن خانقاه خود را تعمير كرد و وي در روز عيد قربان سال 650 ه.ق جان به جان آفرين سپرد .
به گزارش مهر ، كتابهاي حموي شامل : سكينه الصالحين ، قلب المنقلب ، كشف المحجوب ، محبوب المجين و مطلب والواصلين و ... است .
نظر شما