۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۳

آقامحمدی:

دانشگاه ها برای دانش بنیان کردن اقتصاد باشگاه دانشی راه اندازی کنند/ تجارت به همدان بازگردد

دانشگاه ها برای دانش بنیان کردن اقتصاد باشگاه دانشی راه اندازی کنند/ تجارت به همدان بازگردد

همدان - خبرگزاری مهر: عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وظیفه دانشگاه ها است که دور هم جمع شوند و با محوریت یک دانشگاه قدرتمند، دهکده علمی تولید کنند، بیان کرد: دانشگاه ها باید برای دانش بنیان کردن اقتصاد، باشگاه دانشی راه اندازی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی آقا محمدی ظهر یکشنبه در شورای اداری استان همدان و کارگروه علمی تخصصی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه ایران امکانات زیادی در اختیار دارد و باید به خود تکیه کند، اظهار داشت: در اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون زا مدنظر است.

وی با بیان اینکه برای پایدار شدن اقتصاد سه مسئله مخاطرات، تهدیدات و تغییرات در مقابل آن است، بیان کرد: مخاطرات به حوادث، خطرات، مسائل و پیشآمد هایی گفته می شود که زمان، شدت و محل وقوع آن مشخص نیست و چنین مخاطراتی امروز در دنیا زیاد وجود دارد و باید ظرفیت اینکه مخاطره پیش آید را داشته باشیم.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تهدیدات از نقطه ضعف های اقتصادی و یا از تهدیدات بیرونی مانند جنگ اقتصادی، تحریم و غیره ناشی می شود، عنوان کرد: تغییرات نیز به تحولاتی که در دنیا خ می دهد گفته می شود و این تغییرات همه چیز را در دنیا عوض می کند.

آقا محمدی با بیان اینکه سند چشم انداز 20 ساله در ایران یک سند حداقل است به این معنی که در آن رسیدن به رشد هشت درصد الزام است، ادامه داد: نرسیدن به رشد اقتصادی هشت درصد مساوی با از هم پاشیده شدن کشور است چراکه امروز ایران وارد منطقه شده و باید سوریه، عراق، لبنان، یمن و غیره را مدیریت کند و می طلبد که نرخ رشد بالای هشت درصد داشته باشد.

بازدهی یک کارمند باید نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش داشته باشد

وی با بیان اینکه هر فرد باید در سال هشت درصد جلو برود و بازدهی یک کارمند باید نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش داشته باشد، ادامه داد: اقتصاد به دانش، فناوری، پیشرو، درون زا و برون گرا وابسته است.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنی مقاوم سازی اقتصاد ملی در برابر تغییرات، مخاطرات و تهدید های داخلی و خارجی و راه پیشرفت و دستیابی به اهداف کشور است، بیان کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی با هدف تامین شده و هدفی که در اقتصاد مقاومتی می خواهیم به آن برسیم توسعه است.

علی آقا محمدی با بیان اینکه برای رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی باید در برابر خطرات مقاوم بود تا به اهداف سند چشم انداز دست یافت، ادامه داد: همسایگان منطقه قدرت های آینده جهان خواهند بود و در منطقه تمام قدرت های آینده حضو دارند.

وی با بیان اینکه اگر اکنون سئوال شود برای هدایت سوریه چه کسی مشاوره می دهد نام یکی از برجسته ترین شخصیت های همدانی را نام می برند، اضافه کرد: آیا همدانی ها در عراق نقش کلیدی و یا در سوریه و لبنان حضور موثر دارند که باید گفت پاسخ به این سئوال ها نه است.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز باید اراده کرد، اظها داشت: با گذشته کاری نداریم و باید به آینده نگاه کرد.

آقا محمدی با بیان اینکه دانشگاه بوعلی همدان باید نقش کلیدی ایفا و با دانشگاه رازی، دانشگاه سنندج، ایلام و زنجان تقسیم کار کند، ابراز داشت: دانشگاه بوعلی باید اعلام کند که در کدام حوزه های علمی رهبری ایران را بر عهده خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه باید مشخص شود که نقش و جایگاه دانشگاه کجاست، عنوان کرد: اقتصاد پنج رویکرد دارد که به آنها توجه نشده است.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از رویکرد های اقتصاد دانش بنیان بودن آن است چراکه هیچ محصولی وجود ندارد که دانش در آن نباشد، بیان کرد: می خواهیم سطح دانش کشور بالا برود و محصولات دانشی تولید و مصرف کنیم و سهم خود را در تولید محصولات از نظر دانشی بالا ببریم.

علی آقا محمدی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه هاست که دور هم جمع شوند و با محوریت یک دانشگاه قدرتمند، دهکده علمی تولید کنند و تمام آنچه را که دیگران باید بدانند و نسبت به دانش عقب هستند را برای دانش آموزان و دانشجویان در دانشگاه ارائه کنند، بیان کرد: برای دانش بنیان کردن اقتصاد دانشگاه ها، باشگاه دانشی راه اندازی کنند.

سرمایه دار و سرمایه گذار خارجی را برای سرمایه گذاری به داخل کشور هدایت کنیم

وی با بیان اینکه در کشور بچه ها را جدی نگرفته ایم و به هویت اجتماعی آن توجه نشده است، ادامه داد: رویکرد دیگر اقتصاد برون و درون زا بودن آن است به این معنی که باید نگاه به بیرون باشد و سرمایه دار و سرمایه گذار خارجی را برای سرمایه گذاری به داخل کشور هدایت کنیم.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تاریخ ایران مدیون شهر و استان همدان است اما در میان جاده های استان یک تابلو وجود ندارد که مفهوم را برساند، اظهار داشت: اکنون ایران جزو 20 اقتصاد بزرگ دنیا است و ژئوپلوتیک گسترده ای دارد.

آقا محمدی با بیان اینکه کشاورزی همدان یک دنیا است اما باید از آب بهره برداری صحیحی صورت گیرد، بیان کرد: کشاورزی و دشت های استان همدان را با چیزی نمی توان مقایسه کرد.

وی با بیان اینکه کشاورزی باید به سمت محصولات ارگانیک هدایت شود و این امر دانش و تحرک می خواهد، بیان کرد: کشاورزی باید جدی گفته شود چراکه جای کار زیادی دارد.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هنوز کاروانسراهای زیادی در ایران وجود دارد و باید تجارت به ایران بازگردد، بیان کرد: عمده مشکل کشور وابستگی به نفت است و در اقتصاد مقاومتی باید وابستگی به نفت برداشته شود.

علی آقا محمدی با بیان اینکه همدانی ها نه در موسسات مالی حضور دارند و نه خود آنها موسسات مالی معتبر دارند، ابراز داشت: همدان جایی است که سپرده را جمع می کنند و در جایی دیگر مصرف می کنند.

وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی باید هیچ مانعی برای شکوفا شدن استعداد ها و امکان تعرض به حقوق مردم وجود نداشته باشد، عنوان کرد: کشور به 9 منطقه تقسیم شده که منطقه تهران، البرز، قزوین و قم و منطقه اصفهان و مرکزی مناطقی هستند که ماموریت جهانی و باقی مناطق ماموریت چشم اندازی دارند.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همدان، زنجان، کرمانشاه، کردستان، ایلام منطقه نهم هستند و محور عراق و بخش بزرگی از خاومیانه ماموریت این منطقه است، عنوان کرد: همدان به عنوان محور گردشگری سلامت در نظر گفته شده و ماموریت این موضوع با همدان است.

آقا محمدی با بیان اینکه نباید مردم را به احتیاط دعوت کرد بلکه باید آنها را به سرعت بخشیدن به کارها دعوت کنیم، ادامه داد: نرخ رشد استان همدان باید به 12 درصد برسد و این نرخ رشد برای برنامه های سال های آینده هدف قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه جایگاه همدان در امور مالی، خدمات اجتماعی، واسطه گری های مالی خوب نیست، افزود: محصولات غذایی می تواند در همدان رشد پیدا کند.

عضو و رئیس کمیسیون علمی - راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همدان نباید تنها کار کند و باید با چهار استان دیگر تقسیم کار انجام دهد، اظهار داشت: نرخ رشد استان باید به 12 درصد و حداقل به هشت درصد برسد و ظرفیت های استان فعال شود.

کد خبر 2379456

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha