"مسعود اطيابي"، تهيه كننده سينما و تلويزيون، در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، با بيان مطلب فوق افزود: بزرگترين مشكل اكران در سينماي اين كشور، محدوديت سالنهاي سينمايي است. اگر اين سالنها زيادتر و با استاندارد بالاتري باشند، قطعا اكران عادلانه تري شكل مي گيرد. متاسفانه در سالهاي اخير مخاطبين سينماي فرهنگي در اين كشور كم شده اند و دليل اين امر نيز تنها رشد فيلمهايي است كه گيشه اي و تجاري هستند و مخاطب فرهيخته را از سينما دور مي كنند. در صورتي كه ساليانه ما جشنواره فيلم فجر با تعداد زيادي از مخاطبين مواجه هستيم ، ولي زمان اكران اينگونه نيست. زيرا فيلمهاي فرهنگي يا اكران نمي شوند و يا كوتاه مدت در سينمايي با استاندارد و كيفيت پايين پخش مي شوند. در نتيجه كسي براي ديدن فيلم به سينما نمي رود. به غير از كساني كه تنها با نگاه تفريحي به سالنهاي سينما مي روند.
وي در ادامه بيان كرد: در شرايط فعلي سپردن اكران به صاحبان فيلمها كار كاملا اشتباهي است. زيرا در اينصورت كساني كه سرمايه و امكانات بيشتري دارند مي توانند اكران را در دست بگيرند. در حال حاضر تنها بخش دولتي است كه مي تواند اين سينما را نجات دهد. البته روش هايي مثل گروه سينمايي آسمان باز و اكران گروه سينمايي كودك و نوجوان هم نمي تواند به تنهايي به مشكل اكران كمك كند.
كارگردان فيلم "آخرين نامه" رفع يكي از مشكلات اكران را ساخت سالنهاي جديد سينمايي و احياء سالنهاي قديمي دانست وگفت: اگر دولت اقدام به ساخت سالنهاي جديد سينمايي البته با امكانات شهري و احياء دوباره سالنهاي سينمايي قديمي بكند، مي تواند يكي از مشكلات اكران ناعادلانه را حل كند. البته در مرحله دوم ، دولت بايد براي دعوت مخاطب به سينما و البته برگشت سرمايه در سينماي ملي اين كشور براي خانواده ها بن سينما تهيه كند. همانطور كه به كارمندان بن هاي اقتصادي تعلق مي گيرد، بايد فكري هم براي در اختيار گذاشتن بن هاي فرهنگي بكنيم، تا از اين طريق مخاطب را با سينماي ايران آشتي دهيم. اگر اين شرايط حاكم شود، مي توان به تهيه كننده براي برگشت سرمايه خود تضمين داد. در اين صورت او به راحتي مي تواند حتي در فيلمهاي ارزشي و هدفمند نيز سرمايه گذاري انجام دهد.
وي در ادامه افزود: البته در ساخت سينماها، سازمان شهرداري ها بايد اقداماتي را انجام بدهد. به طور مثال در مجتمع هاي تجاري، اقدام به تاسيس سينما كند تا مردم را بيشتر از گذشته با مقوله فرهنگ آشنا كند. تا افراد در كنار تهيه مايحتاج اقتصادي خود به ديد فرهنگي نيز برسند. باز هم به وجود آمدن اين شرايط مي تواند حركت مثبتي براي تخمين سرمايه در سينما باشد.
اطيابي در ارتباط با تشكيل كميته اكران در معاونت سينمايي معتقد است: اميدوارم تشكيل اين كميته تنها در حد يك شعار نباشد و دست اندركاران كه در اين كميته حضور دارند از حرفهاي تكراري كمتر استفاده كنند و با تدوين طرحي جديد و نو بر اساس شرايط و ضوابط شهري و اقدامي اساسي براي رفع اين مشكل انجام دهند.
ما در كشوري هستيم كه مورد حمله تهاجم فرهنگي قرار داريم و سينماي ما يكي از شاخصه هايي است كه مي تواند مانع اين تهاجم باشد و البته حمايت از اين سينما مي تواند آينده روشن فرهنگي را براي ما رقم بزند.
نظر شما