به گزارش خبرنگار مهر، سيد محمدرضا سيدحسيني، پيش از ظهر چهارشنبه در كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي استان يزد با بيان اينكه بافت تاريخي يزد بايد در سالهاي 85 يا 86 به ثبت جهاني مي رسيد، اظهار داشت: پرونده ثبت تاريخي بافت، تقريبا كامل و بسته شده بود اما متاسفانه پروژه با تغيير دولت به طور كل از گردونه خارج شد.
وي عنوان كرد: بافت تاريخي در آن دوره اهميت خود را با اين فكر كه اگر بافت تاريخي ثبت جهاني شود، ديگر نمي توانيم در آن تخريب و ساخت و ساز انجام دهيم، از دست داد و روند پيگيريها به طور كامل متوقف شد.
در دنيا براي ثبت جهاني آثار تاريخي خود لابي هاي بين المللي مي كنند
سيد حسيني با بيان اينكه اكنون همه كشورهاي دنيا براي ثبت جهاني آثار تاريخي و طبيعي خود از سوي يونسكو، با يكديگر رقابت ميكنند، تصريح كرد: در اين زمينه لابيهاي بينالمللي و هزينههاي سنگيني ميشود تا اين فرصت براي يكي از آثار آنها فراهم شود.
معاون امور عمراني استاندار يزد با بيان اينكه در استان يزد فرصت ثبت جهاني بافت تاريخي وجود دارد، عنوان كرد: متاسفانه اين فرصت به خاطر برخي ديدگاههاي نادرست تاكنون از دست رفته و اكنون نيز عدهاي با غلطاندن قلم بر روي كاغذ و نگارش هر آنچه دوست دارند، عليه بافت تاريخي عمل ميكنند.
اجازه تخريب بافت تاريخي حتي اگر ثبت جهاني نشود، به كسي داده نميشود
وي عنوان كرد: اين عده گمان مي كنند اگر ثبت جهاني بافت تاريخي انجام نشود، ميتوانند هر تاخت و تازي كه دوست دارند در بافت تاريخي انجام دهند و بافت را تخريب كنند اما اين عده بدانند حتي اگر بافت تاريخي ثبت نشود، ديگر اجازه تخريب به كسي نخواهيم داد.
سيدحسيني خاطرنشان كرد: اين بافت آثار و ميراث گذشتگان است و بايد به دست آيندگان برسد و براي شخص خاصي نيست كه بخواهد آن را خراب كند و هر اقدامي در اين زمينه صورت گيرد، برخورد خواهيم كرد.
وي با بيان اينكه عده اي بر اين باورند كه چون امكان نگهداري و حفظ بافت تاريخي نداريم بنابراين بايد اجازه دهيم بافت تخريب شود، تصريح كرد: نبايد بي عرضه بودن ما در نگهداري از بافت تاريخي، منجر به تخريب آن شود و اگر نمي توانيم آن را حفظ كنيم، دست به تخريبش بزنيم.
مديران براي تحقق ثبت جهاني بافت تاريخي نيازهاي اين بافت را محقق كنند
معاون امور عمراني استاندار يزد با تاكيد بر اينكه بافت تاريخي يزد به هر نحو ممكن بايد در فهرست آثار جهاني ثبت شود، بيان داشت: همه دستگاههاي اجرايي، مديران و مسئولان مرتبط بايد براي تحقق نيازهاي بافت تاريخي براي رسيدن به ثبت جهاني تلاش كنند.
وي تصريح كرد: بيشترين تهديد بافت تاريخي، مديراني هستند كه دور اين ميز نشسته اند زيرا برخي مواقع تصميم گيري هاي نادرست و سخنان ناروا، به ضرر بافت تاريخي و امكان ارتقا آن تمام مي شود.
سيدحسيني خاطرنشان كرد: مهم اين است كه بافت تاريخي در فرصتي كه شايد در سال 2016 به ايران داده شود، به ثبت جهاني برسد و در اين راستا هر امكاني كه بافت بخواهد، برايش فراهم مي كنيم زيرا احياي بافت تاريخي، بيعتي با گذشتگان است.
وي از مديران دستگاههاي اجرايي استان يزد خواست: هر مشكل و مسئله اي در ارتباط با بافت تاريخي، اعم از اعتباري، امنيتي و... را حل كنند و شرايط را براي جهاني شدن بافت تاريخي يزد فراهم كنند.
نظر شما