به گزارش خبرنگار مهر علیمردان طالبی ظهر چهارشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان همدان با بیان اینکه ماهانه 20 تا 30 زلزله در استان توسط این مرکز ثبت می شود افزود: استان همدان در چند سال گذشته 22 حادثه طبیعی را به شکل های مختلف تجربه کرده و اکنون مهمترین چالش استان همدان مشکل کم آبی است.
وی از آمادگی افکار عمومی به منظور ایجاد کارهای فرهنگی و فرهنگ سازی در زمینه مدیریت آب خبرداد و اظهارداشت: استان همدان آینده روشنی در زمینه آب ندارد لذا با این وضعیت باید قدر منابع آبی را دانست و در مصرف و توزیع آب مدیریت لازم را اجرایی کرد.
طالبی بر تشکیل مستمر کارگروه امداد و نجات شهرستان همدان تاکید کرد و گفت: 14 کارگروه در سطح تخصصی ملی و استانی برگزار می شود که فعال ترین آن امداد و نجات است.
وی با تاکید براینکه بزرگترین مشکل در مدیریت بحران عدم هماهنگی بین دستگاه های اجرایی است یادآور شد: برای رفع این مشکل باید نشست های مدیریت بحران تداوم داشته باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان در ادامه به تشکیل مدیریت بحران در روستا اشاره کرد و گفت: مدیرت بحران در روستاها بحث جدیدی نیست چرا که حدود 5 سال پیش این برنامه اجرا شد و پس از مدتی به فراموشی سپرده شد.
طالبی با بیان اینکه در شهرها مقابله با بحران به خوبی اجرا می شود افزود: با توجه به ساخت و سازهای روستایی و فضای کالبدی ایجاد شده مناطق پر خطری در روستاها به وجود آمده است لذا در این زمینه باید آموزش های لازم در زمنه ساخت و سازها به روستاییان داده شود.
وی از تشکیل مدیریت بحران در روستاها خبرداد و اظهارداشت : در این راستا تفاهمنامه ای با زا سازمان مدیریت بحران کشور با شهرداری ودهیاری های کشور منعقد کرده است لذا با توجه به این تفاهمنامه دهیار روستا باید تیمی را متشکل از خانه بهداشت، مرکز خدمات کشاورزی روستا، 2 نفر از اعضای شورای روستا و خود دهیار تشکیل دهد .
طالبی همچنین یادآور شد: تیم مدیریت بحران روستایی باید 2 امدادگر زن و 2 امدادگر مرد داشته باشد.
وی در پایان اظهارداشت: همه باید آمادگی های لازم را در زمینه بروز حوادث داشته باشیم چرا که هر لحظه امکان دارد حوادث طبیعی رخ دهد.
مدرس هلال احمر نیز در این جلسه با بیان اینکه ایران در داشتن 29 بلایای طبیعی با کشورهای دنیا مشترک است گفت: کشور ایران جزو 5 تا 10 کشور بلاخیز دنیا محسوب می شود.
هادی غروی با اشاره به اینکه ایران در شرف لرزش شدید است افزود: در سال 93 به اندازه 200 سال زلزله 3 تا 3.5 ریشتری در ایران رخ داده است.
وی بر برگزاری نشست های مستمر مدیریت بحران تاکید کرد و اظهارداشت : نشست های این کارگروه باید جدی گرفته شود تا در وقوع بحران احتمالی خسارت ها به حداقل برسد چرا که در زلزله سال 1385 بم بیش از 40 هزار نفر کشته و 20 هزار نفر نیز مجروح شدند.
غروی در ادامه با اشاره به اینکه ما در بم مشکل مدیریت نداشتیم بلکه مشکل ما بحران مدیریت ها بود عنوان کرد : مدیریت 40 هزار نفر مجروح در بم کار مشکلی نبود اما به دلیل سوء مدیریتی آنجا کار مشکل شده بود به طوری که نبود قبر برای دفن کشته شده ها به یک معضل تبدیل شدو ما شاهد بودیم که با بیل مکانیکی قبر می کندند و بدون رعایت شریعت ها کشته شدگان را دفن می کردند.
وی در پایان گفت: امیدوارم در مجموعه مدیریت بحران از علم امداد و نجات و علم مدیریت بحران برای اینده بهتر بهره بگیریم.
نظر شما