مصطفي صباغ تركان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با اشاره به تاخير در شماره گذاري ماشين آلات كشاورزي افزود: متاسفانه و علي رغم گذشت 11 سال از مصوبه دولت مبني بر شماره گذاري ماشين آلات كشاورزي از سوي وزارت كشور و اداره راهنمايي و رانندگي ، اين امر از سوي اين اداره اجرايي نشده است .
وي تاكيد كرد: اين در حالي است كه در صورت شماره گذاري ماشين آلات بخش كشاورزي علاوه بر اينكه موجب كاهش خروج اين ماشين ها بصورت قاچاق از مرزهاي كشور شده بلكه بدليل پرداخت يارانه بابت ماشين آلات كشاورزي به راحتي امكان صادرات آنها به ساير كشورها مانند افغانستان وجود دارد .
صباغ تركان عدم شماره گذاري ماشين آلات بخش كشاورزي را يكي از مشكلات اين بخش دانست و تاكيد كرد: بانك كشاورزي در ازاي پرداخت وام به كشاورزان با توجه به قيمت بالاي ماشين آلات كشاورزي خواستاردريافت وثيقه ازآنان است كه در صورت شماره گذاري اين ماشين آلات كشاورزان مي توانند ماشين آلات خود را به جاي وثيقه و براي دريافت وام در گرو بانك بگذارند .
وي تاكيد كرد: اين امر موجب شده كه در حال حاضر از 50 دستگاه كمباين وارد شده به كشور تنها نيمي از آن به كشاورزان فروخته شده است .
صباغ تركان با اشاره به فرسودگي 60 درصد از ماشين آلات بخش كشاورزي اظهار داشت: هر ساله و در زمان برداشت محصول كشاورزان بويژه گندم ، جو و ذرت حجم بالايي از محصول آنان درداخل ماشين يا قبل از برداشت با ريختن روي زمين از چرخه توليد خارج مي شود بطوريكه براساس آمارسالانه و در زمان برداشت حدود هشت درصد از گندم كشور از بين مي رود .
نظر شما