"هوشنگ جاويد"، در گفت وگو با خبرنگار موسيقي "مهر"، با اعلام اين خبر گفت : هنر موسيقي به دليل جنبه هاي متافيزكي كه دارد ، مي تواند بندگان را در اين ماه مبارك به معنويت نزديك كند، اما متاسفانه تاكنون هيچ موسيقي مخصوص سحر و افطار در رسانه ملي ساخته نشده است؛ در صورتيكه براي موضوعات نه چندان واجب و ضروري چون موضوعات سياسي در اين رسانه، اثر و قطعه ساخته شده است.
اين پژوهشگر موسيقي به وجود موسيقي ويژه ماه رمضان در 50 سال پيش اشاره كرد و افزود: ما در 50 سال گذشته موسيقي مخصوص اين ماه چون " صلوات خواني"، "ذكر خواني"، "بسم اله خواني"، "منقبت خواني" و... داشته ايم كه همه آنها به دليل يك جريان ناخواسته در قرن اخير نابود شده است و ضرورت احياي آنها كاملا احساس مي شود، اما مسئولان به دليل نشناختن اين هنرها و واهمه و ترس به علت ناآگاهي به احياي درست و كامل اين هنرها اقدام نمي كنند.
جاويد در ادامه خاطرنشان كرد: تنها هنر موسيقي در اين ماه به هنر "تلاوت قرآن" محدود شده است. در حاليكه ما بيش از 90 نوع "صلوات خواني" به صورت جمعي و گروهي داشته ايم كه در حال حاضر فقط دو نوع آن را مي شناسيم . شناسايي اين هنرها وظيفه محققان و حمايت براي پيشبرد اهداف به عهده مسئولان فرهنگي است، ولي حمايتي در اين زمينه صورت نمي گيرد.
هوشنگ جاويد در پايان به وجود موسيقي ماه مبارك رمضان تاكيد كرد و تصريح كرد: همان گونه كه براي عرصه هاي ديگر چون كتاب ، سينما و... بودجه هايي اختصاص مي يابد، بايد براي "موسيقي مذهبي" كه در حيطه فراموشي به سر مي برد، نيز، تصميمات جدي گرفته شود.
نظر شما