به گزارش خبرنگار مهر، محمدصالح جوكار، ظهر پنجشنبه در نشستي خبري در پاسخ به سئوال مهر در مورد آخرين وضعيت اصلاح تقسيمات حوزه هاي انتخابيه در استان يزد اظهار داشت: آنچه اكنون در تقسيمات كشوري با آن مواجه هستيم، شرايط خوبي نيست زيرا در تقسيمات كشوري عدالت رعايت نشده و شاخص هايي نظير جمعيت، فرهنگ، وسعت و ... مورد توجه قرار نگرفته است.
وي عنوان كرد: از ابتداي آغاز به كار مجلس نهم به دنبال اصلاح اين شرايط بوديم گرچه اين امر در مجلس هشتم نيز سابقه داشت و دولت قبل نيز لايحه اي به مجلس براي اصلاح حوزه ها ارائه داد اما از آنجا كه طرح ارائه شده، افتراق نظر بسياري داشت، از دستور كار خارج شد و مجلس هشتم در اين زمينه مصوبه اي نداشت.
جوكار با بيان اينكه اين امر اكنون در دستور كار مجلس مجلس نهم قرار گرفته است، عنوان كرد: كميسيون شوراها، طرح را مورد بررسي قرار دادند و طرحهايي نيز ارائه شد اما با مخالفت هاي بسياري مواجه شد.
اختلافات محلي در تنها در زمان تقسيمات كشوري بروز مي كند
وي تصريح كرد: اكنون سئوال من اين است كه در استان يزد كه لهجه ها و فرهنگ مشترك، رفت و آمدها و پيوندهاي خانوادگي و نقاط مشترك فرهنگي و اقتصادي و اجتماعي بسياري وجود دارد، چرا بحث تقسيمات كشوري كه مطرح مي شود، اختلافات بروز پيدا مي كند.
نماينده مردم يزد و اشكذر عنوان كرد: به طور مسلم مردم كوچه و بازار توجه چنداني به اين مسائل ندارند و بيشتر نخبگان هر منطقه هستند كه به اختلافات دامن مي زنند و مردم را تحريك مي كنند وگرنه چرا در شرايطي كه اكنون كشورها به دنبال برداشتن مرزها، تشكيل مجلس مشترك و ... هستند در شهرستانهاي استان نمي توانيم اتحاد و يكپارچگي ايجاد كنيم.
عده اي در تهران همچنان در امور يزد دخالت مي كنند
وي با انتقاد از اينكه در استان به سمت بخشي نگري رفته ايم و در حال از دست دادن اتحاد خود هستيم، خاطرنشان كرد: متاسفانه كساني كه از استان مهاجرت كرده اند و اكنون در تهران اقامت دارند، در امور استان يزد همچنان دخالت مي كنند و با گسيل كردن افراد و اشخاص و لابي هاي مختلف، در اصلاح حوزه هاي انتخابيه استان يزد مقاومت مي كنند و اختلافات را به مردم كشيده اند كه اين بدترين شكل موضوع است.
جوكار يادآور شد: به خاطر اين تنش ها و اختلافات، كميسيون شوراهاي مجلس، فعلا اضافه كردن يك نماينده به استان يزد را در دستور كار خود قرار داده و اصلاح حوزه هاي انتخابيه در اولويت دوم قرار گرفت زيرا اگر با اين اختلافات شديد به صحن علني مجلس ورود ميكرديم، طرح دوباره از صحن خارج و اضافه شدن نماينده به استان نيز قرباني اين مسئله مي شد.
اصلاح حوزه هاي انتخابيه يزد اولويت دوم شد
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر هنوز مشخص نيست كه همين بخش كار نيز مورد موافقت مجلس قرار گيرد و به تصويب برسد اما به هر حال به صحن مجلس رفته و بحث حوزه هاي انتخابيه نيز همچنان در دستور كار است اما فعلا اولويت دوم است.
جوكار تصريح كرد: ما به واقع به دنبال اين هستيم كه منافع همه استان تامين شود و به هيچ عنوان منافع يك منطقه را در نظر نمي گيريم و اميدواريم آنچه به صلاح استان است، اتفاق بيفتد اما اينكه يك نماينده اضافه شود، نقطه قوت استان است و نبايد با تقسيم حوزه ها گره بخورد و اين موقعيت از دست برود.
وي در مورد لغو انتخابات در حوزه انتخابيه تفت و ميبد نيز اظهار داشت: مسائلي ميان شوراي نگهبان و وزارت كشور مطرح شد كه در نهايت نيز قرار شد اين انتخابات در حوزه انتخابيه تفت و ميبد برگزار نشود كه اين امر مشكلاتي را براي منطقه ايجاد كرده است.
نماينده مردم يزد و صدوق با بيان اينكه از زمان درگذشت مرحوم يحييزاده تاكنون، تفت و ميبد نيز توسط نماينده يزد و اشكذر اداره مي شود، عنوان كرد: در حال حاضر 70 درصد جمعيت استان يزد در حوزه هاي انتخابيه يزد و اشكذر و تفت و ميبد، توسط يك نماينده اداره مي شود كه اين بسيار دشوار است.
نظر شما