۱۲ مهر ۱۳۹۳، ۹:۲۷

اجراي طرح "برايم قصه بگو" در يزد/ قصه‌گويي در خانواده‌هاي جوان ترويج مي‌شود

اجراي طرح "برايم قصه بگو" در يزد/ قصه‌گويي در خانواده‌هاي جوان ترويج مي‌شود

يزد ـ خبرگزاري مهر: طرح "برايم قصه بگو" با هدف گسترش فرهنگ قصه‌گويي و تلاش در راستاي ايجاد ارتباط عميق‌تر ميان والدين و فرزندان در يزد اجرا مي‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مديرمسئول فرهنگسراي آذريزدي در مراسم رونمايي از طرح "برايم قصه بگو" اظهار داشت: قصه‌گويي سنتي ديرينه در فرهنگ انسان است و جوامع انساني كه به اين سنت پايبند مانده ‌اند، توانسته ‌اند از طريق قصه‌ گويي، زبان خود را حفظ كنند و ميراث‌ هاي فكري و فرهنگي خود را در محيط خانواده، مراكز آموزشي و... گسترش دهند.

اسدالله شكرانه عنوان كرد: طرح "برايم قصه بگو" نيز با هدف برقراري ارتباط گفتار شنيداري پدران و مادران جوان با كودكان اجرامي شود رشد واژگاني كودك را به دنبال خواهد داشت.

وي با بيان اينكه قصه، تلفيقي خردمندانه از زبان و انديشه، تجربيات پيشينيان، بن ‌مايه‌‌هاي اخلاقي و فرهنگي و آييني است، يادآور شد: هويت انساني جامعه با قصه تداوم مي‌يابد و از مسير قصه‌گويي به نسل‌هاي آينده منتقل مي‌شود.

ايجاد كارگاه‌هاي تخصصي در زمينه انتخاب كتاب قصه در طرح برايم قصه بگو

شكرانه خاطرنشان كرد: در طرح "برايم قصه بگو"، كارگاه‌‌هاي تخصصي در زمينه انتخاب كتاب، قصه و شيوه‌هاي گفتگو با فرزندان بعد از قصه‌گويي برگزار مي‌شود تا همكلامي با كودك گسترش يابد و زمينه ‌ساز كشف جهان‌هاي ذهني و عاطفي و عقلاني او شود.

مشاور فرهنگي استاندار يزد نيز در اين مراسم اظهار داشت: اميدوارم با اجراي اين طرح، يك جريان فرهنگي غني در عرصه ادبيات كودك و نوجوان رخ دهد.

غلامرضا محمدي با بيان اينكه شخصيت كودكان در اين سن شكل مي‌‌گيرد، عنوان كرد: فرهنگ ‌شناسي نيز در سنين كودكي شكل مي‌گيرد بنابراين هر چه در زمينه ادبيات كودك و نوجوان كار شود، باز هم كم است.

آذريزدي پرچمدار ادبيات كودك و نوجوان است

مشاور فرهنگي استاندار يزد با بيان اينكه، مهدي آذريزدي، پرچمدار ادبيات كودك و نوجوان است، يادآور شد: آذريزدي نويسنده‌اي معناگرا بود و بينش عميقي داشت و به خوبي درك كرده بود كه زمانه او، زمانه كار براي كودكان است.

وي با بيان اينكه اكنون كشور ما دچار شبيه خون فرهنگي است عنوان كرد: متاسفانه مسئولان فرهنگي در مقابله با اين تهاجم، كار چنداني انجام نداده‌اند اما شخصيتي نظير آذريزدي فهميده بود كه بايد براي كودكان كار كند و امروز نيز بايد كار در عرصه ادبيات كودك و نوجوان جدي‌ گرفته شود.

شهردار يزد نيز در اين مراسم اظهار داشت: آذريزدي روش انتقال فرهنگ را دريافته بود و گروه هدف خود را به خوبي شناخته بود.

محمدرضا عظيمي‌‌زاده با بيان اينكه در زماني كه فرزندان ما درخواست قصه دارند، بسياري از ما فرصت براي قصه‌گويي نداشته‌ايم، يادآور شد: اجراي اين طرح، تذكري براي ماست تا در زمينه تربيت فرزندان، به خوراك فكري و فرهنگي آنها نيز توجه كنيم.

راه‌اندازي فرهنگسراي كودك و آينده در يزد

وي همچنين از احداث فرهنگسراي كودك و آينده در آينده اي نزديك توسط شهرداري يزد خبر داد.

نماينده مردم يزد و اشكذر در مجلس آذريزدي را بزرگترين قصه گوي بچه ها خواند و با اشاره به اينكه آذريزدي به رغم اينكه خود فرزندي نداشت اما به كودكان عشق مي‌ورزيد عنوان كرد: او در رمز و راز كودكي با كتاب‌ هايش بزرگ شد و منشأ خير و بركت براي كودكان ايران زمين شد و اميدواريم امروز بتوانيم قدردان تلاش ‌هاي او باشيم و به بازتوليد سبك نوشتاري و ادبيات او بپردازيم.

محمدصالح جوكار بر ايجاد رشته ويژه ادبيات كودك و نوجوان در دانشگاه‌ها تاكيد كرد و افزود: در رشته علوم‌ انساني، ادبيات را داريم اما كفايت نمي‌كند و بايد در دانشگاه‌ها رشته تخصصي ادبيات كودك و نوجوان راه‌اندازي شود تا همه با اين مردم بزرگ آشنا شوند.

وي اظهار اميدواري كرد: طرح "برايم قصه بگو"، فضايي براي كار كساني باشد كه در عرصه قصه ‌گويي حرفي براي گفتن دارند.

قصه اسلامي بايد رابطه ميان انسان و خدا را تقويت كند

مديركل تبليغات اسلامي استان يزد نيز در اين مراسم با اشاره به ويژگي ‌هاي قصه‌هاي اسلامي يادآور شد: قصه اسلامي بايد رابطه انسان و خدا را تقويت كند كه اگر غير از اين باشد و اين ارتباط قطع شود، محل اشكال است.

حجت الاسلام سيد محمدشريف حسيني كوهستاني افزود: در قصه ‌نويسي اسلامي اگر به كمك ذهن، فضايي براي داستان خلق شد، اين فضا بايد در چارچوب جهان ‌بيني اسلامي باشد در غير اين‌ صورت جواب نمي‌دهد.

وي ادامه داد: در داستان‌ها و قصه‌ ها، فرم قصه بايد تابع محتوا باشد نه اينكه محتوا تابع فرم باشد و قالب داستان نيز بايد در اختيار هدف باشد.

حسيني كوهستاني در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه ادب تغيير نمي‌كند اما آداب تغيير مي‌كند، خاطرنشان كرد: والدين نبايد انتظار داشته باشند فرزندان آداب دوران كودكي آنها را اجرا كنند بلكه بايد در قالب قصه‌ها، فرهنگ‌هاي گذشته را براي آنها يادآوري كنند.

تاكيد قرآن بر عبرت گيري از قصه ها

مديركل تبليغات اسلامي استان يزد عنوان كرد: در مورد قصص قرآني كتاب نوشته شده و هر جا قرآن قصه نقل مي‌كند، بر عبرت‌ گيري از قصه تاكيد دارد و آن را عامل زندگي بهتر انسان مي‌داند و كتاب‌هاي داستان كودكان نيز بايد به اين شيوه توجه داشته باشد.

وي بر مطالعه كتاب كودك مرحوم فلسفي تاكيد كرد و افزود: در اين كتاب نظرات ديني و اسلامي و روايات مختلف از دانشمندان داخلي و خارجي اعم از مسلمان و غيرمسلمان نقل شده و كتاب ارزشمندي براي والدين خواهد بود.

حسيني كوهستاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فعاليت مهدي آذريزدي، پدر ادبيات كودك و نوجوان ايران اظهار داشت: قبل از انقلاب با آن فرهنگ وابسته به غرب و با وجود فضايي كه در كشور حاكم بود، نوشته‌هاي آذريزدي انسانيت انسان و كرامت انساني را شكوفا كرد.

وي همچنين ضمن ارزيابي مثبت از اجراي طرح "برايم قصه بگو"، يادآور شد: اداره كل تبليغات اسلامي استان يزد نيز در حد توان خود در اجراي اين طرح همكاري و كمك خواهد كرد.

در اين مراسم با حضور نماينده مردم يزد و اشكذر در مجلس، مشاور فرهنگي استاندار يزد، شهردار يزد، مديركل تبليغات اسلامي استان و جمع ديگري از مسئولان، از طرح "برايم قصه بگو" رونمايي شد.

کد خبر 2382907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha