۱۴ مهر ۱۳۹۳، ۱۴:۱۹

فتحی در گفتگو با مهر مطرح کرد:

احیای شهر اسلامی با احیای بافت محلات قم

احیای شهر اسلامی با احیای بافت محلات قم

قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان زیباسازی و احیای بافت شهرداری قم با اشاره به تغییر اساسنامه این سازمان گفت: مسئله احیای بافت بر اساس اصول معماری اسلامی به مأموریت‌های سازمان اضافه شده است.

اسماعیل فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تغییراتی که در اساسنامه سازمان زیباسازی شهرداری قم اتفاق افتاده اظهار داشت: کلمه احیای بافت به نام این سازمان اضافه شده است که این تغییر، تحولی در مأموریت‌های آن نیز به وجود آورده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که این سازمان در این راستا پیگیری می‌کند، احیای بافت تاریخی در محله‌هایی است که از نظر قدمت و ارزش فرهنگی حرفی برای گفتن دارند.

رئیس سازمان زیباسازی و احیای بافت شهرداری قم عنوان کرد: به عنوان مثال در گذر خان که یک قسمت از بافت تاریخی شهر قم است و 300 سال از عمرش می‌گذرد، طرحی در حال پیگیری است که موجب احیا و بهبود وضعیت آن خواهد شد.

وی با اشاره به غفلت از این گذر در طول سال‌های گذشته ابراز داشت: گذر خان که بخشی از فضای تاریخی شهر قم و در نزدیکی حرم مطهر قرار دارد، نیاز به مرمت جدی داشت که طرحی برای این کار بر اساس معماری اسلامی و ویژگی‌های بافت آن منطقه تهیه شد و در حال اجرا است.

فتحی با اشاره به ارزش تاریخی این گذر گفت: به همین خاطر اداره‌کل میراث فرهنگی استان قم هم در احیای بافت این گذر مشارکت دارد و مرمت نمای ساختمان‌های تاریخی در این گذر را به عهده گرفته است.

وی افزود: بدنه‌سازی و کف‌سازی از دیگر نیازهای این گذر بود که شهرداری انجام آن را به عهده گرفته و بر اساس اصول معماری اسلامی آن را پیش می‌برد.

رئیس سازمان زیباسازی و احیای بافت شهرداری قم با اشاره به انتخاب خیابان آذر به عنوان یکی دیگر از اهداف احیای بافت تاریخی عنوان کرد: دیگر محلات قدیمی قم مانند محله باغ پنبه هم برای اجرای این طرح در دست مطالعه هستند.

وی گفت: مسئله احیای بافت به بافت تاریخی محدود نمی‌شود و در بافت جدید شهر هم نیاز به احیا و مدیریت سیما و منظر داریم.

فتحی ادامه داد:  برخی از بافت‌های تازه شهر هم نیاز به زیباسازی دارند و بنا به تاکید شهردار قم قرار نیست این زیباسازی روبنایی باشد، بلکه درصدد هستیم اقدامات زیربنایی در این حوزه را گسترش دهیم.

وی با اشاره به مفهوم احیای بافت اضافه کرد: بسیاری از بافت‌ها در شهر قم نیاز به احیا و ترمیم برای مدیریت خاطرات جمعی و افزایش حس تعلق در مردم را دارند.
 

کد خبر 2384127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha