به گزارش خبرنگار مهر، ابوالقاسم باقری در نشست خبری به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی که بعد از ظهر دوشنبه در محل استانداری در کرج برگزار شد، گفت: به منظور گرامیداشت هفته ايمني در برابر زلزله و بلاياي طبيعي از 19 لغایت 25 مهرماه با شعار "عزم ملي، تدابير پيشگيرانه، افزايش اميد و ايمني در بلاياي طبيعي" شاهد اجراي برنامه هاي متنوع در این هفته هستیم.
باقری ادامه داد: این برنامه ها با هماهنگی مدیریت بحران استانداری البرز و با همكاري سازمان هاي متعدد برگزار می شود.
وی برگزاري كارگاه ها و دوره هاي آموزشي، برگزاري مانور، اطلاع رساني به شهروندان با پخش برنامه هاي آموزشي و توزيع بروشورهاي مديريت بحران و برگزاري مراسم كوهپيمايي و... را از جمله برنامه های این هفته برشمرد.
باقری در ادامه سخنانش به مانورهایی که در طول این هفته برگزار می شود، اشاره کرد و گفت: مانور امداد و نجات جاده در تاریخ 19 مهرماه توسط فرمانداری ساوجبلاغ، اطفاء حریق مراتع و صنایع در فرمانداری نظرآباد، امداد و نجات زلزله 20 مهرماه در شهرستان اشتهارد، سیل در تاریخ 23 مهرماه شهرستان طالقان، امداد و نجات کوهستان در شهرستان طالقان ، امداد و نجات جاده از ارتفاع 22 مهرماه در شهرستان کرج و اطفاء حریق در همان روز در شهرستان فردیس برگزار خواهد شد.
گاهی حضور بالگرد باعث تشدید آتش سوزی می شود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز در ادامه درباره عدم استفاده از بالگرد در آتش سوزیها گفت: گاهی اوقات حضور بالگرد نه تنها کارکرد لازم را ندارد بلکه باعث تشدید آتش سوزی می شود.
وی افزود: متاسفانه استان البرز فاقد تجهیزات کافی و تخصصی در مواقع بحرانی است. نیروهای امدادی کفش مناسب برای عبور از راههای صعب العبور و تجهیزات لازم برای جلوگیری از سرایت آتش در اختیار ندارند و همین موارد مشکلاتی را در کنترل بحرانها به وجود می آورد.
باقری گفت: هیئت دولت به تازگی اعتباری 40 میلیارد تومانی برای تهیه تجهیزات امدادی به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تخصیص داده است.
وی محور برنامه های هفته ایمنی در البرز را آموزش اعلام کرد و اظهار داشت: معتقدم آموزش باید از سنین کودکی و در مقطع ابتدایی آغاز شود تا با بزرگ شدن فرد و ورود او به اجتماع این فرهنگ در او نهادینه شود.
مردم در بازسازی بافتهای فرسوده همراهی نمی کنند
مدیرکل مدیریت بحران البرز درباره نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز گفت: در سالهای گذشته بحث نظارت بر ساخت و سازها جدی نبود و و مردم ناظر را برای کاهش هزینه ها حذف می کردند ولی این کار رفتن به سمت خطر بود.
وی ادامه داد: ساختمانهای ما محکم نیست و بافت فرسوده زیادی در استان مشاهده می شود که اگر موارد ایمنی و مهندسی به دقت اجرا شود تمرکز دولت بر نقاط مهمتری جلب خواهد شد.
باقری با بیان اینکه در بحث بافتهای فرسوده همراهی مردم بسیار کارگشا است، گفت: در 60 درصد موارد خود مردم برای استفاده از تسهیلات بانکها مراجعه نمی کنند.
وی گفت: گرچه میزان اعتبارات بانکها برای نوسازی بافتهای فرسوده کم است و از دولت در خواست کرده ایم اعتبارات بیشتری در اختبار بانکها قرار دهد ولی واقعیت این است که روند بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده مطلوب نیست و مردم پیگیر نیستند.
اجرای سیاستهای تشویقی برای نوسازی بافتهای فرسوده اسلام آباد کرج
به گفته این مسئول در رابطه با بافتهای فرسوده منطقه اسلام آباد کرج سیاستهای تشویقی، حذف عوارض شهرداریها و سهولت در ارائه تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده از سوی بانکها پیش بینی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز آمادگی استان در مقابله با بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه را بین 70 تا 80 درصد اعلام و تصریح کرد: این میزان به هیچ وجه مناسب نیست اما تخصیص به موقع اعتبارات در این بخش از موارد مهمی است که نباید آن را نادیده گرفت.
وی در عین حال نقش رسانه ها در آموزش و فرهنگسازی در کاهش خسارات ناشی از زلزله و سایر بحرانها را بی بدیل دانست.
باقری ت
این مسئول انتقال آبهای سطحی را از دیگر مشکلات البرز برشمرد و گفت: انتقال حدود 80 درصد منابع آبی استان به استانهای دیگر، سبب کمبود آب در بخش کشاورزی و در نتیجه افزایش حفر چاه های غیرمجاز و استفاده بیشتر از منابع آبی موجود شده که حاصل آن خشکسالی و وقوع طوفان و گردو غبار در استان است.
وی تصریح کرد: حدود 85 درصد آبهای تصفیه شده شُرب در مصارف غیرشُرب به کار می رود و ضروری است که در این استان جداسازی آب شرب از غیرشرب اجرا شود.
باقری بر تغییر الگوی کشت و روی آوردن به شیوه های نوین آبیاری برای استفاده بهینه از منابع آبی و جلوگیری از خشکسالی در البرز تاکید کرد.
نظر شما