۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۱۷

میرعماد در گفتگو با مهر:

انسان عامل90 درصد آتش سوزی جنگل و مرتع در استان سمنان/ تجهیز مناطق حاشیه جنگل به امکانات اطفای حریق

انسان عامل90 درصد آتش سوزی جنگل و مرتع در استان سمنان/ تجهیز مناطق حاشیه جنگل به امکانات اطفای حریق

سمنان – خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر اینکه انسان عامل90 درصد آتش سوزی جنگل و مرتع در این استان است، گفت: فرهنگ سازی مهمترین و بهترین راهکار مراقبت از منابع طبیعی است.

سید حسن میرعماد در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه امسال دهیاری‏های روستاهای حاشیه جنگل در استان سمنان به تجهیزات اطفای حریق مجهز شدند، اظهار داشت: این اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از آتش ‏سوزی در جنگل‏ها و مراتع با توجه به خشکسالی و کمبود آب در این استان انجام شده است.

وی، آموزش چهره به چهره روستاییان حاشیه جنگل، آموزش دهیاران استان، تجهیز دهیاری‏های حاشیه جنگل به لوازم اولیه اطفای حریق و نصب تابلوهای هشدار در مناطق پرتردد جنگلی در شهرستانهای شاهرود و مهدیشهر را از جمله این اقدامات برشمرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان احداث دو پایگاه اطفای حریق در استان و تجهیز نسبی و نیز در دست احداث بودن یک واحد پایگاه اطفای حریق دیگردر شهرستان دامغان را از جمله اقدامات آمادگی برای مقابله با آتش‏ سوزی ذکر کرد.

میرعماد افزود: متاسفانه یکی از عوامل تخریب جنگل‏ها و مراتع استان سمنان، آتش ‏سوزی بوده که بیش از 90 درصد علت آن عوامل انسانی است.

وی از گردشگران و عموم مردم خواست تا در بازدید از طبیعت به مسائل حفاظت جنگل و مراتع توجه کرده و در صورت بروز مشکل با شماره تلفن 1504 امداد جنگل و مرتع در تمام استان تماس گیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان دهیاران را ظرفیت مطلوب برای مدیریت در روستاها عنوان کرد و افزود: تاسیس دهیاری‏ها از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و دهیاران باید طوری مدیریت کنند که مراتع و عرصه های منابع طبیعی تخریب نشود و در این راستا، باید برنامه‏ ریزی کارشناسی شده برای توجیه کشاورزان و بهره ‏برداران داشته باشند و با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان کلاسهای آموزشی، ترویجی برگزار شود.

میرعماد با بیان اینکه دهیاران باید در محافظت از منابع طبیعی آموزش‏های تخصصی را یاد بگیرند، افزود: دهیاران ظرفیت خوبی برای روستاها هستند و باید این ظرفیت با اجرای آموزش‏های مدون توسط منابع طبیعی تقویت شوند و در این راستا توافقنامه با وزارت کشور و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تنظیم و به استانهای کشور ارسال شده است.

وی در خاتمه، وسعت عرصه های منابع طبیعی استان سمنان را 9 میلیون و 700هزار هکتار ذکر کرد و افزود: از این وسعت، 352 هزار هکتار را جنگل‏های استان تشکیل می‏ دهد و 60 هزار هکتار آن در منطقه رویش خزری و بقیه در منطقه رویش ایرانی- تورانی ، سه میلیون و700هزار هکتار مرتع قرار دارد.

کد خبر 2385310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha