۱۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۷:۴۶

قاسمی زاد:

60 درصد آموزش های دانشگاهی باید عملی باشد

60 درصد آموزش های دانشگاهی باید عملی باشد

رشت – خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان گفت: بر اساس آمار وزارت علوم تنها 5 تا 17 درصد مجموع آموزش های دانشگاهی مهارتی است در حالیکه باید 60 درصد آموزش ها ، آموزش های عملی (آموزش مختص محیط کار) و 40 درصد نظری و دانش پایه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر ، عباس قاسمی زاد عصر چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت  22 سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در محل واحد استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان در رشت برگزار شد اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی ، متولی آموزش های عالی مهارتی ، وظیفه آموزش جوانان ، شاغلین و فعالان اقتصادی بخش های مختلف ، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی با هدف ارتقای شایستگی های شغلی و مهارتی است.

وی افزود: این دانشگاه در حال حاضر با همکاری بیش از هفتاد سازمان ، نهاد عمومی ، دولتی و وزارتخانه های تخصصی در بیش از هزار مرکز آموزش عالی در سراسر کشور ، وظیفه تربیت بیش از 750 هزار دانشجو را در بیش از 700 رشته مهارتی دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار و ماموریت دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی بر عهده دارد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گفت: این دانشگاه در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عز ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است ضمن تاکید بر ارتقای کیفیت آموزشی در نظر دارد ششمین جشنواره علمی کاربردی را همزمان با 22 دومین سالگرد تاسیس دانشگاه در 5 آبان ماه سال جاری در سالن اجلاس سران با حضور جمعی از مقامات کشوری ، روئسای واحدهای استانی و موسسات و مراکز علمی کاربردی برگزار کند.

وی با بیان اینکه اساسنامه دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال 71 تصویب و این دانشگاه در سال 73 تاسیس شد اذعان داشت:دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان یکی از ارکان نظام آموزش عالی مهارت و فناوری کشور ، بمنظور تربیت نیروی انسانی فناور و متخصص مورد نیاز بخش های مختلف ، با تعامل و مشارکت سازمان ها و دستگاه های اجرایی در جهت اشتغال دانش محور حرکت می کند.

قاسمی زاد تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی پس از گذشت 22 سال از تاسیس آن ، با بیش از 750 هزار دانشجو ، بیش از هزار مرکز فعال ، بیش از 50 هزار مدرس و بیش از 700 هزار دانش آموخته یکی از فعالان عرصه علم و مهارت آموزی در سطح کشور است.

45 درصد رشته های مراکز آموزش علمی کاربردی گیلان در گروه صنعت است

عباس قاسمی زاد با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان از سال 1374 با یک رشته فعالیت خود را آغاز کرد اظهار داشت:در حال حاضر این دانشگاه در استان گیلان دارای 31 مرکزآموزشی فعال ، 2 موسسه آموزش عالی آزاد ، بیش از 20 هزار دانشجو در بیش از 380 رشته (229 رشته کاردانی ، 150 رشته کارشناسی ، 2 رشته کارشناسی ارشد) فعالیت می کند و تعداد دانش آموختگان آن نیز به 25 هزار نفر رسیده است.

وی افزود:این واحد استانی به عنوان یک واحد نظارتی و ارزیابی بر مراکز آموزشی علمی کاربردی در سطح استان است که با تشکیل کمیته های مختلف از قبیل هیات اجرایی جذب ، نظارت و ارزیابی ، کمیته انضباطی و ... بر تمامی فعالیت های مراکز بمنظور بهبود و پیشرفت اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی نظارت دارد.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان گفت:در حال حاضر 45 درصد رشته های مراکز آموزشی علمی کاربردی استان گیلان در گروه صنعت ، 28 درصد در مدیریت و خدمات اجتماعی ، 14 درصد در کشاورزی و 13 درصد در فرهنگ و هنرمی باشد.

وی تصریح کرد:دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان دارای دو رشته بهینه سازی لجستیک بنادر و مهندسی فناوری ارشد و بیوتکنولوژی آبزیان درمقطع کارشناسی ارشد است که بهینه سازی لجستیک بنادر وابسته به بنادر و کشتیرانی و مهندسی فناوری و بیوتکنولوژی نیز وابسته به جهادکشاورزی می باشد و این دو رشته تنها در دو مرکز علمی کاربردی استان گیلان تدریس می شوند.

قاسمی زاد متذکر شد:رشته های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علمی کاربردی پروژه محور است یعنی وقتی پروژه ای از سوی دستگاهی تعریف شد بر اساس تعریف پروژه در آن رشته دانشجو جذب می شود.

وی اذعان داشت:پروژه ها برای اینکه به تصویب برسند و در آن رشته دانشجو جذب شود باید بتوانند مشکل یا معضلی را از آن سازمان ، استان ، منطقه یا جامعه رفع کنند.

مهارت آموزی بهترین راه ایجاد اشتغال و پرهیز از مدرک گرایی است

وی آموزش های دانشگاه جامع علمی کاربردی را تقاضا محور و برخاسته از نیازهای شغلی جامعه عنوان کرد و گفت:این آموزش ها باید بگونه ای باشد که برای دانش آموختگان مهارت لازم کسب و کار را ایجاد کند و توانایی و مهارت دانش آموختگان را در انجام صحیح کارها افزایش دهد.

قاسمی زاد با تاکید بر اینکه مهارت آموزی بهترین راه اشتغال مناسب و پرهیز از مدرک گرایی است تصریح کرد:دانش آموختگانی که با قدرت مهارتی جذب بازار کار می شوند چندین برابر بیش از دانش آموختگان نظری ، دارای امنیت شغلی و پایداری اشتغال خواهند بود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان ادامه داد:سرفصل های درسی رشته های مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی 60 درصد عملی و 40 درصد نظری است و در هر یک از رشته های تحصیلی دوره های کاربینی و کارآموزی 1و 2 تعریف شده است.

وی افزود:همچنین استقرار نظام آموزش مهارت و فناوری با 3 زیر نظام آموزش مهارت و فناوری ، نظام صلاحیت حرفه ای و نظام احراز شغل در دانشگاه جامع علمی کاربردی در حال انجام است.

قاسمی با بیان اینکه نظام آموزشی کشور باید به دو نظام آموزش نظری و مهارتی تقسیم شود اظهار داشت:در دانشگاه علمی کاربردی اعتقاد بر این است که آموزش مهارتی می تواند در نهایت منجر به تولید فناوری و رفع بیکاری شود.

وی متذکر شد:بر اساس آمار اعلام شده از سوی مدیر کل برنامه ریزی وزارت علوم از جمعیت بیش از 4 میلیونی دانشجویی کشور 26 درصد کاردانی ، بیش از 66 درصد کارشناسی ، 7 درصد کارشناسی ارشد و کمتر از یک درصد دکترا هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان گفت:بر اساس آمار وزارت علوم فقط 5 تا 17 درصد مجموع آموزش های دانشگاهی ، مهارتی است در حالیکه باید 60 درصد آموزش ها ، آموزش های عملی (آموزش مختص محیط کار) و 40 درصد نظری و دانش پایه باشد.

پرورش افراد علمی و توانمند جهت توسعه و رفع نیازهای کشوراز اهداف این دانشگاه است

وی در خصوص اهداف آموزش های دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد:ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه (صنعتی ، نظامی، دانشگاهی) در گسترش اعتلای دانش و پژوهش علمی کاربردی کشور ، ارتقای شاخص های کمی و کیفی آموزش های کاربردی درجامعه ، فراهم سازی زیر بنای مناسب بمنظور بکارگیری توان دانش آموختگان دوره های نظری در مسائل کاربردی ، زمینه سازی زیربنای مناسب برای ایجاد انتقال تکنئولوژی نوین از اهداف آموزش های علمی کاربردی می باشد.

قاسمی زاد پرورش افرادی علمی و توانمند که مهارت های علمی و فنی لازم را جهت توسعه و رفع نیازهای کشورداشته باشند از اهداف اصلی این دانشگاه عنوان کرد و افزود:دوره های علمی کاربردی که توسط دستگاه های اجرایی و در حوزه فعالیت و تخصصی آن ها اجرا می شود به دلیل نزدیکی به محیط کار و درصد بالای مهارت آموزی , علاوه بر رفع نیاز دستگاه ها به نیروی کار ماهر و متخصص ، می تواند برای رفع مشکلات کشور بویژه در زمینه مهارتی و فنی مفید باشد.

وی متوقف شدن برخی رشته ها و جایگزین شدن رشته های جدید بر اساس نیاز استان و دستگاه های اجرایی ، عدم استفاده از اعتبارات دولتی و شهریه پایین را از مزایای آموزش های علمی کاربردی عنوان کرد.

اجرای آموزش های دانشگاه علمی کاربردی در چهارگروه صنعت ، کشاورزی ، مدیرت و خدمات اجتماعی و فرهنگی است

 قاسمی زاد با بیان اینکه اجرای آموزش های دانشگاه علمی کاربردی در چهارگروه صنعت ، کشاورزی ، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگی است اظهار داشت:اولویت دانشگاه ایجاد فرصت برای اشتغال از طریق آموزش است بدین جهت رشته های ارائه شده در دانشگاه علمی کاربردی باید بگونه ای باشد که بتواند پاسخگوی نیازهای جدی و اساسی بازار کار موجود در کشور باشد .

وی افزود: برنامه درسی این نظام آموزش مهارتی ، دارای ویژگی ارتباط تنگاتنگ بین آموزش و نیاز واقعی بازار کار مبتنی بر پژوهش های مستمر و همچنین ایجاد مهارت های لازم برای حل مسئله ، خلاقیت ، کارگروهی و کارآفرینی با تاکید بر بالندگی مهارتی ، فناوری و شغلی است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اجرای ترمی، اجرای غیر حضوری و اجرای تک درس و تک پودمان را از شیوه های اجرای آموزش در دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد.

کد خبر 2385877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha