به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عسکر دیرباز غروب چهارشنبه در کارگروه پژوهش و فناوری استانداری قم که در تالار امام رضا(ع) برگزار شد با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری هفته پژوهش اظهار داشت: اینکه هر یک از مراکز علمی برای خود به صورت جداگانه مراسم هفته پژوهش را برگزار کنند، مزیتهایی دارد اما تجمع اینگونه برنامهها میتواند موجب آشنایی بیشتر مراکز علمی پژوهشی و صنعتی با یکدیگر شود.
وی ادامه داد: کارآفرینان و صاحبان صنایع باید در برنامههای هفته پژوهش دانشگاهها شرکت داشته باشند تا ارتباط میان صنعت و دانشگاه به این بهانه تقویت شود.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به وجود اساتید معتبر در سطح جهانی در دانشگاههای قم اظهار داشت: برخی از این افراد از دانشگاههای دنیا دعوتنامه دارند اما به خاطر تعلق خاطر به این شهر ماندهاند. با این حال ما هنوز نتوانستهایم شرایط شایسته را برای فعالیت پژوهشی چنین افرادی فراهم کنیم.
وی گفت: آینده کشور در دست دانشجویان است با این حال این جوانان در دانشگاه تنها با تئوریها آشنا میشوند و اطلاعاتشان برای بازار کار مفید نیست.
حجت الاسلام دیرباز با اشاره به مشکلاتی که فارغالتحصیلان دانشگاهی برای ورود به بازار کار با آن روبهرو هستند اضافه کرد: باید شرایطی فراهم کرد تا دانشجویان در دوران تحصیل با صنعت آشنا شده و مهارتهای مورد نیاز برای ورود به بازار کار را به دست بیاورند.
خوب و بد حضور 60 هزار دانشجو در قم
سخنران دیگر این جلسه یونس عالیپور، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم بود که مسئولیت کمیته فنبازار هفته پژوهش را به عهده داشت.
وی با اشاره به حضور 60 هزار دانشجو در استان قم اضافه کرد: اینکه ما در یک سال 15 هزار دانشجو از دانشگاههای خود فارغالتحصیل میکنیم، هم تهدید است و هم فرصت. در صورتی که نتوانیم شغل مناسب در جامعه به وجود بیاوریم این آمار نگرانکننده میشود.
عالیپور گفت: اطلاعاتی که دانشجویان در دانشگاهها به دست میآورند کاربردی نیست و این شروع مشکلات آنها در بازار کار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم خاطرنشان کرد: سازمان صنعت و معدن استان قم پژوهش با رویکرد تولید و نگاه به تجارت را در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه رتبه سوم کشور را نیز کسب کرده است.
لزوم حمایت از صنعت دانشمحور
وی با اشاره به فعالیت بخش صنعتی دانش محور در استان قم گفت: یک نمونه واحد صنعتی سازی ساختمان است که به تازگی در حال راهاندازی است و اقدامات بسیار خوبی در حوزه سبکسازی ساختمان انجام خواهد داد که مشکلات صنعتیسازی ساختمان ما را حل خواهد کرد. این واحد با هزینه 40 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در حال راهاندازی است.
عالیپور با اشاره به اینکه از این واحدها حمایت خوبی صورت نمیگیرد افزود: ما بهترین کارخانه تولید لامپ کم مصرف خاورمیانه را داریم اما در فروش محصولات با مشکل مواجه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ادامه داد: واحدهای صنعتی دانشمحور نیاز به حمایت دستگاهها و مدیریت استان دارند تا بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
طراحی اولویتهای پژوهشی استان
حمزه رمضانخانی، سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم دیگر سخنران این جلسه بود که با اشاره به اقدامات استانداری در هفته پژوهش در سال گذشته اظهار داشت: استانداری قم تلاش میکند ایدههای نوآورانه را در صنعت وارد کند.
وی با اشاره به اینکه پژوهش گام مهمی در نقشه توسعه کشور است گفت: استانداری قم تلاش میکند با حمایت از پایاننامههای دانشجویی که مشکلات استان را برطرف کنند، پژوهش را به عنوان محور فعالیتها قرار دهد.
سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری قم با اشاره به بروز رسانی سامانه پژوهش استانداری قم خاطرنشان کرد: تا کنون در این سامانه 400 رکورد ثبت شده است.
وی افزود: برگزاری نشستهای علمی برای ارائه یافتههای پژوهشی و بازدید از فعالیتهای پژوهشی دستگاهها از دیگر اقدامات انجام شده است.
رمضانخانی گفت: در راستای تحقق اعتبارات پژوهشی 93 مورد طرح پژوهشی در استانداری مصوب شد که 58 مورد آن در سامانه سمات مورد تائید قرار گرفت.
وی با اشاره به طراحی 666 اولویت پژوهشی در استان قم توسط دستگاههای مربوط خاطرنشان کرد: از دانشگاهها درخواست داریم این اولویتها را در طراحی پایاننامههای تحصیلات تکمیلی مد نظر قرار دهند.
نظر شما