به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پابلیشرز ویکلی در میان امیدداران دریافت جایزه نوبل 2014 این نویسندگان از بیشترین شانس برخوردار هستند و این یک جمعبندی از محبوبترین نویسندگان و نگاهی به مشهورترین کتابهایشان است:
1. نگوگی وا تیونگو
کتاب: »ساحر زاغ»
نقد: تیونگاو هجوی متفاوت و نیشدار سیاسی و اجتماعی از فساد جامعه آفریقایی خلق کرده که کمی واقعگرایی جادویی یا شاید جادوی واقعگرایانه نیز در آن موجود است و حقههای ساحر به این صورتاند که او یک آینه نه چندان جادویی را در مقابل خودفریبیهای مشتریاش قرار میدهد. نتیجه این کار بازخوردی از معلولیتها و امکانات آفریقاست که بعضی مواقع موحش و ترسناک و بعضی مواقع حماسی است.
هاروکی موراکامی
کتاب: «سرگذشت پرنده کوکی»
نقد: موراکامی با نبوغی خاص تاریخ را به یک داستان کارآگاهی متصل میکند که با استفاده از واقعگرایی تصنعی و احتکار متافیزیکی، راوی را به مکانی پرتاب میکند که راز و رمزها آشکار میشوند و با زشتیها مقابله میشود.
سوتلانا آلکسیویج
کتاب: «صداهای چرنوبیل»
نقد: نغمهای از باور به سرنوشت، شجاعت تالمناپذیر و طنزی بسیار بسیار سیاه در این داستان تاریخ شفاهی مسخکننده فاجعه رآکتور هستهای در سال 1986 که حالا در شمال شرقی اوکراین قرار دارد. نتیجه آن یک آزمایش اکس-ری پاکنشدنی از روح روسیه است.
آدونیس
کتاب: «مهیار دمشق: ترانههای او»
نقد: در دسترس بودن این اثر مدرنیست زبان عربی به زبان انگلیسی یک رخداد خوشایند ادبی است. آدونیس که سال 1930 در سوریه به دنیا آمده است، به احتمال زیاد اصیلترین و بدیعترین شاعر عرب نسل خود است.
اسماعیل کاداره
کتاب: «آوریل شکسته»
نقد: یک زوج که برای ماه عسل خود به کوههای آلبانی سفر کردهاند و یک مرد جوان که به دنبال تحقق عداوت خونی خود است پایه این داستان مجذوبکننده را شکل میدهند. کاداره اهل آلبانی با استفاده از نثر ساده و جزییات دقیق و درگیرکننده این داستان سخت و در عین حال رمانتیک زندگی کوهستانی را با حقیقتی جادویی بیان میکند.
پاتریک مودیانو
کتاب: «خارج از تاریکی»
نقد: زندگیهای تجربهنشده، رویاهای فرار، استفاده از مواد مخدر، پدیدار شدن و ناپدید شدن دایمی مردم بدون هیچگونه توضیح خاص و تصویرسازی ادبی نمادین همگی از ستونهای آثار مودیانو هستند و همگی با تاثیری مثالزدنی در این کتاب مورد استفاده قرار میگیرند در حالیکه نثر شفاف نویسنده، خواننده را وارد دنیای کیمیایی او میکند.
یون فوسه
کتاب: «آلیس کنار آتش»
نقد: در این داستان غیرمستقیم و هراسانگیز فاسی، یک ماجرای غرقشدن طی نسلهای مختلف بارها و بارها دوباره زنده میشود. بار سنگین تاریخ خانوادگی در قالب روحها، خاطرات و تراژدیهای مختلف روی هر نسل بعدی از خانواده فشار وارد میکند و تاثیراتی میگذارد که هم پریشانکننده است و هم تعلیمدهنده.
فیلیپ راث
کتاب: «زندگی شبانی آمریکایی»
نقد: این بالغترین و به کمال رسیدهترین رمان راث است و اثری قدرتمند است که طنیناش سراسر دنیا را دربر میگیرد.
نظر شما