به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای زکات روز پنجشنبه به حضور حجت الاسلام تقوی عضو شورای عالی زکات کشور، مرتضی روزبه استاندار، حجت الاسلام محمد حسن باریک بین امام جمعه موقت قزوین، داود محمدی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه، امامان جماعت، فعالان زکات، فرمانداران و صفری مدیرکل کمیته اماد امام خمینی استان در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد.
حجت الاسلام تقوی در این جلسه گفت: نقش مدیران در فرهنگ سازی برای فرائض دینی بسیار تعیین کننده و مهم است و مردم باید بخشی از رفتار خود را از مسئولان بیاموزند و در امور خدا پسندانه و دینی مشارکت کنند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: اگر مدیران در صف اول نماز جمعه و جماعت حضور داشته باشند و در مجامع دینی مشارکت کنند حتی اگر ریا تلقی شود اشکالی ندارد و مردم هم ترغیب می شوند لذا باید با رفتار مناسب و زبانی گویا تبلیغ کنیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه استان قزوین شخصیت های اندیشمند و با فرهنگی دارد که باید جوانان را با این افراد آشنا کنیم و هویت منطقه را احیاء کنیم.
هویت سوزی مهمترین هدف تهاجم فرهنگی است
تقوی یادآورشد: یکی از مهمترین اهداف مخرب تهاجم فرهنگی هویت سوزی است و تلاش می شود تا ریشه های ملی ما را قطع کنند تا دچار بی هویتی شویم اما روحانیون و ائمه جمعه وظیفه دارند حلقه اتصال جوانان با فرهنگ دینی و مذهبی ما باشند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: شخصیت های بزرگ استان و جامعه را لازم است به جوانان و گروههای مختلف جامعه معرفی کنیم زیرا بسیاری از خدمتگزاران تر بیت یافته علمای دینی قزوین بوده اند و افرادی مانند شهید رجایی وشهید بابایی و آیت الله رفیعی کارهای ماندگاری را موجب شده اند.
وی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی استان می بایست چهره های تاریخی خود را معرفی کند تا به تقویت فرهنگ عمومی هم منجر شود.
ساختار اداری کشور بیمار است
تقوی با انتقاد از ساختار بیمار اداری کشور اظهارداشت: دولت 80 تومان هزینه می کند تا یک نفر 20 تومان کار کند و این روش غلط است و امروز تحصیل کردگان ما دنبال پشت میز نشینی هستند و به کارهای راحت تن می دهند و حاضر نیستند وارد مزرعه و کارخانه و معدن و باغ شوند و تلاش کنند.
این مسئول گفت: باید خانه تکانی کنیم و کار کردن به عنوان یک فرهنگ در جامعه تسری پیدا کند تا دیگر نگران کاهش بهره وری و نارضایتی مردم نباشیم.
پرداخت زکات توسط کمیته امداد مناسب است
وی افزود: هیچ نیازی نیست برای جمع آوری و توزیع زکات دستگاههای موازی ایجاد شود لذا کمیته امداد به عنوان نهادی که فقرا و نیازمندان را می شناد بدون موازی کاری قادر است بخوبی ماموریت توزیع زکات ر ا انجام دهد که تاکنون نیز در این مسیر موفق بوده است.
تقوی بیان کرد: با مشارکت کمیته امداد خوشبختانه بدون هیچ تشکیلات و پرداخت حقوقی توانسته ایم این فریضه را بخوبی در کشور اجرا کنیم و ساختار موجود بهترین روش کاری است.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور یادآورشد: زکات یک مسئله ولایی و حکومتی است و باید با نظارت نمایندگان ولی فقیه در محل تعریف شده هزینه شود و سهمیه فقرا، تبلیغات فرهنگی، دینی، پروژه های عمرانی هم مشخص شود تا مردم انگیزه بیشتری برای تداوم عمل به این فریضه را داشته باشند.
وی بیان کرد: برای توزیع مناسب و عادلانه و شرعی زکات باید ابتدا نیازها توسط ائمه جمعه و علما و روحانیون شناسایی و در نحوه توزیع لحاظ شود و از حمایت دولت نیز بخوبی استفاده شود.
تقوی گفت: کمک معادل دولت یک ابزار تشویقی است و باید از آن برای ایجاد انگیزه بیشتر بخوبی استفاده کنیم و توزیع عادلانه زکات باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
نظر شما