به گزارش خبرنگار مهر، هوان لی عصر پنجشنبه در دومین نشست تخصصی اجلاس بین المللی زنان با موضوع برنامه ریزی شهری، گردشگری و دیپلماسی شهری با ایراد سخنرانی در خصوص پاسداری، ترویج و انتقال میراث فرهنگی ناملموس اظهار داشت: نقش زنان در سازمان یونسکو به خوبی مشخص شده و جنسیت آنها در پیشرفت حفظ میراث ناملموس بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: با توجه به اینکه ویتنام شاهد جنگهای مختلفی بوده است نقش زنان و اهمیت زنان در تاریخ ملی این کشور بسیار اهمیت دارد و آنها برای پاسداری و دفاع از کشور به پا خاستند.
عضو فعال موزه زنان در ویتنام تصریح کرد: زمانی که مردها وقت خود را در جنگها سپری میکردند، زنان نیز در خانه کارآمد بودند و نقش بسیار مهمی در پیشرفت کشور خود به جای مردان ایفا و سنتهای بسیاری را حفظ کردند.
وی با اشاره به اینکه در ویتنام موزهای با عنوان زنان فعال این کشور تشکیل شدهنقش مهمی در حفظ میراث ناملموس دارد، اظهار داشت: این موزه برای بازدید عموم دایر شده تا بیشتر با فعالیتهای زنان در حوزه میراث ناملموس آشنا شوند.
هوان لی افزود: در سال 1930 یعنی حدود 85 سال پیش اتحادیه زنان ویتنام برای دفاع از حقوق زنان در این کشور تشکیل شد تا برای تساوی حقوق زنان تلاش کند.
عضو فعال موزه زنان در ویتنام اضافه کرد: به دلیل اینکه زنان نقش مهمی در توسعه میراث فرهنگی این کشور داشتند، این موزه به زنان اختصاص پیدا کرده است و یکی از مهمترین مراکز ویتنام محسوب میشود.
وی اظهار کرد: یکی از موارد این موضوع توسعه نقش زنان و اطلاعات نقش زنان برای ایجاد صلح و پیشرفت کشور است که تنها مربوط به یک قشر خاص نیست.
هوان لی گفت: ما در ویتنام سه موضوع زنان در جامعه، زنان و مدل و نقش زنان در خانواده را دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: همچنین این موزه در زمینه تحقیق و غنیسازی مجموعهای از اطلاعات موزههای موقت، وقایع خاص و جمعآوری اطلاعات نقش زنان است که در آن سعی شده از بهترین موارد در زمینه اعتقادات دین، رفتار، زبان و خانواده گنجانده شود.
هوان لی افزود: نمایشگاهی از بازتاب سنتهای کشور ویتنام در سایر کشورها برگزار میشود که تاکنون پنج نمایشگاه برگزار شده است.
وی اعلام داشت : باشگاه موزه زنان ویتنام مکان مناسبی برای نقش زنان و دیدگاه جنستیی زنان و نقش مهمی آنها در میراث فرهنگی ناملموس تشکیل شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی ناملموس نیز در این نشست با ایراد سخنرانی در ارتباط با جایگاه زنان در گردشگری و نقش آن در انتقال میراث فرهنگی ناملموس گفت: زنان نقش مهمی در حوزه گردشگری دارند و پستهای مدیریتی در حوزه گردشگری باید به زنان اختصاص داده شود.
مریم نعمتطاووسی اظهار کرد: در برخی از کشورهای توسعه یافته مثل تانزانیا توجه ویژه ای به نقش زنان در حوزه گردشگری می شود به طوری که مشکلات زنان در این حوزه در حال برطرف شدن است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در جوامع سنتی کمتر به نقش و جایگاه زنان در حوزه گردشگری توجه میشود.
طاووسی تاکید کرد: اگر شرایط فعالیت زنان مناسب باشد زنان در کارهایی به غیر از فعالیتهای مدیریتی در حوزه گردشگری به کار گرفته میشوند.
وی تاکید کرد: اختصاص پستهای مدیریتی در حوزه گردشگری به مردان به این معنا نیست که این پست تنها مردانه باشد بلکه زنان نیز میتوانند در این پستها نقش قابل توجهی داشته باشند.
نظر شما