به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سپهری صبح جمعه در اختتامیه همایش فرهنگ و مدیریت جهادی از عزم ملی به احساس مسئولیت جمعی یاد کرد و اظهار داشت: در عزم ملی مردم نقش اساسی را ایفا می کنند و با توجه به تجربه دفاع مقدس توانستهایم فرصتها و تهدیدات را به خوبی شناسایی کنیم بنابراین می توانیم مردم را با وجود تجربه قبلی برای احیای اقتصاد بسیج کنیم.
وی به سه هدف عمده دولت تدبیر و امید اشاره کرد و بیان داشت: نجات اقتصاد کشور، تعامل و روابط سازنده در صحنه بین الملل و احیای اخلاق در جامعه سه هدفی هستند که دولت دنبال می کند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: وقتی مقام معظم رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند از اقتصاد دانش بنیان سخن گفتند لذا بایستی برای این موضوع مهم تلاش کنیم.
ضعف ساختارهای موجود در کشور برای حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان
سپهری افزود: در گذشته سرمایه های فیزیکی، مالی و منابع طبیعی عوامل تعیین کننده در اقتصاد بودند و ارزش افزوده ایجاد می کردند ولی امروزه دانش ارزش افزوده ایجاد میکند لذا باید سعی کنیم این اعتماد بخشی را برای آزادسازی استعدادهای جوانان ایجاد کنیم تا زمینه ابتکار برای ارتقاء اقتصاد دانش بنیان شکل گیرد.
وی ادامه داد: سیستمها و ساختارهای موجود در کشور برای این امر فراهم نیست بنابراین بایستی سیستمها و ساختارهایمان را اصلاح کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نگاه به آینده را برای پویایی اقتصاد کشور امری ضروری خواند و تصریح کرد: لرستان یکی از استانهایی است که نرخ بیکاری بالایی دارد و جوانان آن به این چشم دوخته اند که مسئولین برای اشتغال آن ها چه کاری می خواهند انجام دهند.
سپهری اضافه کرد: ما باید روش های سازماندهی جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها را برای ایجاد اشتغال آنها شناسایی و راههای خروج از رکود و تورم را برای حرکت در جهت رونق و بهره وری پیدا کنیم.
وی به مولفه های مدیریت جهادی اشاره کرد و اظهار داشت: ایمان، اخلاص، اتخاذ تصمیمات بر پایه عقل و خرد، واقع بین بودن، کم توقع بودن، خدمتگزار بودن، آرمان گرا بودن، با انگیزه بودن و استفاده بهینه از ظرفیت های کشور از جمله مولفه های مدیریت جهادی هستند.
هدف اقتصاد مقاومتی تنها مقابله با تحریم ها نیست
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنرانی خود به بیان مفهوم اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: اقتصاد مقاومتی به این معنا است که اقتصاد را در برابر تهدیدات داخلی و خارجی، ضربه ها، اختلالات و شوکهای درونی و بیرونی که بر سر راه پیشرفت کشور وجود دارد برای دست یابی به اهداف چشم انداز مقاوم کنیم.
سپهری با بیان این مطلب که خطرات متعددی کشور ما را تهدید میکند عنوان کرد: ما نیازمند احیا و نجات اقتصاد هستیم و اگر اقتصاد را نجات ندهیم مشکل بیکاری، اشتغال، تورم و رکود هم حل نخواهد شد.
وی بیان داشت: مطابق نظرسنجی صورت گرفته از متخصصین امر اقتصاد 50 خطر اساسی از نظر میزان تاثیرگذاری و احتمال وقوع دنیا را تهدید میکند که برخی از این خطرات قابل پیشگیری بوده، بخشی دیگر خطرات راهبردی و بخشی دیگر مخاطرات بیرونی هستند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مخاطرات قابل پیشگیری و مخاطرات راهبردی با مدیریت ریسک قابل کنترل هستند اما امکان کنترل مخاطرات بیرونی با مدیریت ریسک وجود ندارد لذا بایستی رویکرد ما یک رویکرد تاب آورانه باشد تا بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.
سپهری با بیان این مطلب که هدف اقتصاد مقاومتی تنها مقابله با تحریمها نیست گفت: حتی کشورهایی که با تحریم روبرو نیستند سیستمهای خود را تابآور میکنند و کشورهای غربی نیز برای تاب آوری تلاش میکنند بطوریکه شاخصهای رقابتی در اقتصاد را به رقابت پایدار تبدیل کرده اند.
رتبه 82 ایران از بین 148 کشور در شاخص رقابت پذیری پایدار
وی اظهار داشت: بعد از شوک نفتی که در دهه 1990 ایجاد شد کشورهای غربی درصدد طراحی ذخایر استراتژیک برآمدند و دنبال کاهش شدت انرژی، افزایش بهره وری انرژی و سرمایه گذاری در کشورهای نفت خیز بودند به همین علت به کشورهای عراق، لیبی، مصر و ... دست اندازی می کنند و سعی می کنند تا آنجا که امکان دارد با ارتقاء فناوری استخراج نفت و گاز اقتصاد خود را مقاوم کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ایران در شاخص رقابت پذیری پایدار رتبه 82 را دارد عنوان کرد: رتبه 82 از بین 148 کشور اصلا وضعیت خوبی نبوده و وضعیت اقتصاد نه به لحاظ رقابت پذیری و نه به لحاظ پایداری مناسب نیست.
بنابر این گزارش در پایان این همایش با حضور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری لرستان و جمعی از مسئولان استانی از صاحبان مقالات برتر تجلیل شد.
نظر شما