۱۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۶:۲۳

چند خبر از سینما

حضور سینمای ایران با سه فیلم در بغداد/ تصویربرداری «ابله» در طرشت ادامه دارد

حضور سینمای ایران با سه فیلم در بغداد/ تصویربرداری «ابله» در طرشت ادامه دارد

پایان فیلمبرداری فیلم کوتاه «مارگاریتا»، حضور سه فیلم ایرانی در جشنواره بغداد، نقد فیلم «خانوم» در باشگاه فیلم نیاوران، مرور فیلم‌های مستند جشنواره «ویزیون دورئل» سوئیس در جشنواره «سینماحقیقت»، پیوستن یکتا ناصر به سریال «ابله» به کارگردانی کمال تبریزی از مهمترین تیترهای خبری سینما در 19 مهرماه هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فیلمبرداری فیلم کوتاه «مارگاریتا» به کارگردانی مهسا طاهری و تهیه کنندگی یوسف وجدان دوست به پایان رسید. اولین حضور فیلم در جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید خواهد بود.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: سامان، بر خلاف پدرش معتقد است که شخصیت افراد را نه تنها از طرز صحبت کردن، بلکه از روی برخی دیگر از خصوصیات نیز می توان شناخت.

محمدرسول صفری، نیما راد، الهام حاج فتحعلی و امیر حسین شام بیاتی بازیگران این فیلم کوتاه هستند.

سه فیلم ایرانی در جشنواره بغداد روی پرده می‌روند

فیلم‌های وحید موسائیان، علیرضا امینی و مرجان ریاحی به بخش مسابقه ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم «بغداد» عراق راه یافتند.

در این دوره از جشنواره 112 فیلم از 40 کشور جهان با یکدیگر رقابت خواهند کرد که امسال ایران سه نماینده در این جشنواره دارد. فیلم‌های «فرزند چهارم» ساخته وحید موسائیان، «نگران نباش سارا» ساخته علیرضا امینی و  فیلم مستند «نینجای ایرانی» ساخته مرجان ریاحی به نمایندگی از ایران در بخش رقابتی این دوره از جشنواره حضور دارند.

علاوه بر بخش‌های رقابتی اصلی، جشنواره چندین بخش جنبی شامل مسابقه فیلمسازان زن جهان عرب، افق‌های تازه و ... نیز دارد.

همچنین این جشنواره در همکاری با جشنواره فیلم کوتاه «کلرمون فران» فرانسه مجموعه‌ای از فیلم‌های برگزیده این جشنواره را هم در بخش ویژه‌ای به نمایش می‌گذارد. ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم «بغداد» 15 تا 19 اکتبر در عراق برگزار می‌شود.

«خانوم» یک فیلم فمینیستی و بر علیه مردان نیست  

عصر روز  چهارشنبه 16 مه ، فیلم «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برای علاقمندان به سینما اکران شد. همچنین پس از اکران فیلم جلسه نقد و بررسی این فیلم با حضور تینا پاکروان کارگردان، پانته آ پناهی ها بازیگر و لیلا لاریجانی فیلمنامه نویس «خانوم» برگزار شد.

این هنرمندان به نمایندگی از عوامل ساخت فیلم «خانوم» روی صحنه حاضر شدند تا علاوه بر بیان دیدگاه هایشان به پرسش های حاضران نیز پاسخ دهند.

در ابتدای این جلسه تینا پاکروان کارگردان فیلم «خانوم» درباره ساختن نخستین فیلم بلندش گفت: نخستین فیلمم را دیر ساختم. 12 سال پیش می خواستم این کار را بکنم که به من مجوز ندادند.  در آن زمان سابقه دستیاری بهرام بیضایی را در فیلم «سگ کشی» داشتم و جایزه هایی هم برای فیلم های کوتاه ام گرفته بودم.

وی ادامه داد: البته مجوز ندادن به من برایم چندان هم بد نشد. در این 12 سال در کار تولید فیلم فعال بودم و دستیاری کارگردان و بازیگری را در سینمای ایران تجربه کردم.

پاکروان که نخستین فیلم بلندش را در سینمای ایران ساخته، درباره موضوع فیلم های آینده اش عنوان کرد: من کار خودم را در سینمای ایران به عنوان یک کارگردان زن با ساختن فیلم بلند «خانوم» آغاز کرده ام. در این فیلم به مساله زنان پرداخته ام.

وی افزود: در ادامه راهم در سینما می خواهم درباره سه موضوع حرف بزنم. نخست درباره «زن» چون خودم زن هستم و زنان را خوب می شناسم و می خواهم درباره آنها سخن بگویم. موضوع دیگری که می خواهم درباره آن در سینما سخن بگویم «جنگ» است. جنگ را حس کرده ام و با آن آشنا هستم. موضوع دیگر «کودک» است، پاکی کودکان برایم مهم است، متاسفانه ما به کودکان چندان اهمیت نمی دهیم.

پاکروان درباره ایستادگی زنانِ فیلمِ «خانوم» گفت: ایده ساختن این فیلم درباره زنانی است که می ایستند و فرار نمی کنند. هر زنی در هر طبقه ای از اجتماع می تواند در برابر مشکلات بایستد و مشکلات را مدیریت کند.

وی تاکید کرد:‌ موضوع فیلم در بحران می گذرد. بحث این است که در گرفتاری ها چگونه باید برخورد کرد. ما می خواستیم به بحران ها به گونه ای واقع گرایانه بپردازیم.

این کارگردان درباره برچسب  های فمینیستی که به فیلم «خانوم» وارد شده گفت:‌ متاسفانه هر زنی که در ایران درباره زنان فیلم می سازد، خیلی راحت به او انگ فمینیستی می زنند. درحالی که ما در این فیلم نگاهی انسانی به زنان و مردان داریم و هرگز سعی نکرده ایم تا مردان را بد جلوه دهیم.

این کارگردان زنِ سینمای ایران درباره داستان های فیلم «خانوم» یادآور شد:‌ در سه داستانی که در فیلم «خانوم» روایت می شود با سه موقعیت متفاوت روبه رو هستیم. در داستان دوم مرد معتاد می شود و ما اعتیاد را به عنوان یک بیماری معرفی کرده ایم که باید ایستاد و درمانش کرد. در داستان سوم مسئله مرگ و زندگی مطرح است.

او درباره علت انتخاب سه داستان برای یک فیلم، اضافه کرد: داستان خطی کار را گیشه پسند و پردرآمد و برقراری ارتباط را برای مخاطب راحت تر می کرد اما داستان خطی راهی نبود که بتواند ما را به هدفمان نزدیک کند.

در بخش دیگری از این نشست، پانته آ پناهی ها، درباره بازیش در فیلم «خانوم» گفت: بازی در فیلم های سینمایی را چندان دوست ندارم. اما وقتی خانم پاکروان سکانس ریل قطار را برایم شرح داد، بی درنگ بازی در این فیلم را پذیرفتم.

لیلا لاریجانی نویسنده فیلمنامه «خانوم» هم در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در سالن درباره شباهت های فیلم «خانوم» با «من مادر هستم» گفت: در فیلم من «مادر هستم» زنان قربانی اند اما اینجا هم زنان و هم مردان، هر دو قربانیِ شرایط هستند. فیلم «خانوم» بیشتر نگاهی انسانی دارد، نگاهی جانب دارانه ندارد، اگر هم جانبدارانه باشد، از انسانیت جانبداری کرده است و بر علیه مردان نیست.

مرور فیلم‌های مستند جشنواره «ویزیون دورئل» سوئیس در جشنواره «سینماحقیقت»

در هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»، منتخبی از مستندهای برگزیده جشنواره معتبر ویزیون دورئل سوئیس به نمایش درمی‌آید.

اسامی فیلم های برگزیده‌ جشنواره ویزیون دورئل سوئیس که در بخش مرور جشنواره سینما حقیقت روی پرده می‌روند، به این شرح است:

«تو و من» ناتالیا کابران و اوریول استرادا از جمهوری دومینیکن، «مه» نیکول فوگل از آلمان، «دوستت دارم»، چین لیو بیلین از چین، «جنگل» سینیشا دراگین از رومانی، «طنین‌ها» آلین سوتر و سلین کاریدروآ از سوئیس، «هزار و نهصد و هفتاد و سه» استفان ایوانچیچ از صربستان، «زمستان عشایری» مانوئل فون اشتورلر از سوئیس، «قانون» «متئو» مارک اشمیت از هلند. اسامی دیگر بخش های بین المللی جشنواره سینماحقیقت نیز متعاقباً اعلام خواهد شد.

رکورد مستندسازان ایرانی در جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت

جمعی از مستندسازان سینمای ایران با ارسال چندین فیلم مستند به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، حائز رکوردهای جدیدی در هشتمین دوره این جشنواره شدند.

در صدر این جدول محسن همتی‌نژاد قرار دارد که 14 فیلم مستند به دبیرخانه هشتمین دوره جشنواره سینماحقیقت ارسال کرده و از این حیث، رکورد جدیدی را به نام خود ثبت کرده است. رتبه دوم نیز سهم حسین سلامت و آزاده نوزاد مقدم شده که به طور مشترک7 فیلم مستند را کارگردانی کرده و به جشنواره سینماحقیقت ارائه دادند.

مهدی شاهسواری، علی مختارزاده، داریوش نیکبخت و محمد عبداللهی چهار مستند سازی هستند که 5 فیلم به جشنواره ارائه کردند.

حمید سهیلی‌مظفر، هوشنگ میرزایی، مهدی صائبی، محمد زارع، علی ترابی‌پور، یونس مقدم، امیر تاجیک، محمد مرادی‌جاوید، سیدعلیرضا هدایتیان و محسن عباسی‌سرچشمه ده فیلمسازی هستند که با چهار فیلم در جشنواره شرکت کردند.

21 مستندساز هم با 3 فیلم در جشنواره هشتم سینماحقیقت حضور پیدا کردند که اسامی آنها به قرار ذیل است: رضا فرهمند، مهدی باقری، آرش سنجابی، حمید هاشم‌زاده، شاهرخ کیوان‌نیا، سعادتعلی سعیدپور، حسین شایقی، امیر شکرگزار، عبدالخالق طاهری، احمد صراف‌یزد، امرالله محمودی، حسین ثابت، داود عبدالملکی، دلاور دوستائیان، رضا رادپور، مجید منصوری، محمد عبدی‌زاده، محمدحسین صفری، مسعود احمدی و احمد درویشی، نادر پناه زاده و هامون شیرازی.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) و طی روزهای 9 تا 16 آذرماه 1393، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.

«مستند شش قرن و شش سال» در پردیس کوروش برای مردم اکران می‌شود

 عوامل فیلم مستند «شش قرن و شش سال» ساخته مجتبی میر طهماسب روز سه شنبه هفته جاری در مجتمع سینمایی کوروش همراه با مردم فیلم را تماشا می کنند. این برنامه روز سه شنبه ساعت 16، در سالن شماره 11 مجتمع سینمایی کوروش برگزار می‌شود.

این مراسم قرار است با حضور همایون شجریان، محمد رضا درویشی، اعضای گروه عبدالقادر مراغه ای، رخشان بنی اعتماد، کامبوزیا پرتوی، ابراهیم مختاری، محمد رحمانیان، مهتاب نصیر پور و اعضای هیات مدیره انجمن مستند سازان و.... برگزار شود.

یکتا ناصر و هوتن شکیبا به «اَبله» پیوستند 

تصويربرداری سریال «اَبله» به كارگردانی كمال تبريزی ادامه دارد و يكتا ناصر و هوتن شكيبا آخرين بازيگران اضافه شده به اين مجموعه هستند.

يكتا ناصر در اولين تجربه نمايش خانگی اش يكی از نقش های اصلی به نام فرانک را بازی می كند و هوتن شكيبا هم كه پيش از اين در «طبقه حساس» به ايفای نقش پرداخته بود كاراكتری به نام مهرداد را بازی می كند.

تصويربرداری «اَبله» در لوكيشن خانه پريسا در حوالی طرشت ادامه دارد و هانيه توسلی و سيامک انصاری مقابل دوربين هستند.

«اَبله» با فيلمنامه ای از عليرضا طالب زاده، موضوعی كمدی دارد و روايت نويسنده ای بنام هادی است كه در نگارش فيلمنامه های پليسی جنايی تخصص دارد. او درگير ماجرای يكی از شخصيت های عجیبش بنام پريسا می شود.

بازیگران این سریال عبارتند از: مهران احمدی، هانیه توسلی، احمد مهرانفر، بهنام تشکر، شبنم مقدمی، مجید صالحی، عیسی یوسفی پور، بهادر مالکی، هوتن شکیبا، نادر فلاح، نگین معتضدی، حسین محب اهری، مرتضی ضرابی، محسن یگانه، محسن رمضانی، شبیر پرستار، فهیمه موسوی، محمد ذوالفقاری و با حضور  محسن تبابنده، سیامک انصاری و یکتا ناصر.

 

 

 

 

 



 

کد خبر 2386920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha