به گزارش خبرگار مهر، حجتالاسلام محمد مهدی ماندگاری صبح شنبه در همایش ولایت و امامت و همزمان با برگزاری جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی و در جمع نخبگان،دانشگاهیان،روحانیون ، مسئولین و مردم و در جوار آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) گرگان گفت، گفت: مبحث ولایت یکی از اصلی ترین آموزه های دینی بشمار می آید و درسی است که با نکته برداری و عمل به اصول ولایت باید از مال و جان و سرمایه خود گذشت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امامزادگان و مساجد پایگاههای اصلی تفکر انقلاب و بازوی ولایت است، اظهار کرد: با احساس مسؤولیت و حمایت از امامزادگان و مساجد برای وقف های جدید و وقفهای مشارکتی، این پایگاههای مستحکم ولایت را حمایت کنیم .
ماندگاری گفت: آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) نگین شهر گرگان است و چطور می شود این فرزند بزرگوار امام موسی بن جعفر (ع) موقوفه ای در راستای اهداف عمرانی و فرهنگی نداشته باشد و این امر باعث تاسف است .
وی با بیان اینکه گذشت از مال در راه ولایت و ولایت مداری کمتر از جان نیست خاطر نشان کرد: مساجد و امامزادگان نیاز به موقوفاتی دارند تا با انجام و توسعه کارهای فرهنگی و عمرانی بتوانیم زمینه ظهور آقا امام زمان (عج) را فراهم سازیم و این امر مستلزم مشارکت مالی و وقف های مشارکتی است که با هم و در کنار هم برای توسعه وقف در جهت نیاز روز جامعه تلاش کنیم.
وی در ادامه مباحث ولایت مداری به جامعه کوچک یعنی کانون خانواده اشاره کرد و گفت: جامعه کوچک یعنی خانواده مستلزم حضور پدر و سیاست های اوست چراکه با نبود پدر احتمالات بیشتری در متزلزل شدن این کانون گرم بوجود می آید.
این کارشناس مذهبی افزود: خانواده ها مسئول مانوس کردن فرزندان با ائمه و اهل بیت (ع) و ولایت هستند و باید بدانیم که بالاترین نعمت پروردگار نعمت ولایت است که باید در استمرار ولایت و ولایت مداری تلاش شود و یه همین جهت نتیجه گیری می شود ولایت یک جامعه پدر جامعه محسوب شده و تخطی از امر او مستوی است با نابودی جامعه و اطاعت از اوامرش واجب است.
ماندگاری با تاکید بر مقوله حجاب و تاکید بر آن گفت: خانم ها سرمایه ای به نام لطافت،زیبایی و طرافت دارند و هر چیز گرانقدر در معرض دستبرد و دزدی قرار می گیرد و دین خطاب به خانم ها حجاب را توصیه کرده تا با پوشش و حجاب از این سرمایه الهی یعنی لطافت ،زیبایی و طرافت در مقابل مردان محافطت شوند.
استادحوزه علمیه و اخلاق ادامه داد: کشور ایران در گذشته در هر جنگی مقداری از خاک خود را به دشمنان واگذار می کرد و جواب آن بخاطر عدم ولایت پذیری مردم با روحانیت بوده اما با نگرش در تاریخ در می یابیم تمامی انبیاء،اولیاء،علماء و 35 سال نطام انقلاب اسلامی شعار ولایت مداری را فریاد می زنند و نتیجه آن پیروزی انقلاب اسلامی در 8 سال جنگ در برابر ابرقدرتهای جهان است.
این استاد اخلاق و علوم دینی به لزوم فرهنگ سازی فرهنگ اسلامی و دینی اشاره کرد و افزود: امروز مردم ما در جامعه رعایت مسائل غیردینی همچون رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، رعایت مسائل بهداشتی، آموزشی، قوانین مالیاتی و... دارند اما رعایت قوانین الهی و دینی در جامعه ما کمرنگ است و باید در این زمینه بیش از همه دوران گذشته فعالیت انجام شود.
وی یادآور شد: امروز دعای ندبه، کمیل و زیارت در جامعه فراوان شده است و به همان مقدار نیز گناه در حال افزایش است و باید مراقب باشیم که این ندبهایها و کمیلیهای ما در دام گناه گرفتار نشوند و شرایط بد گناه را برای جامعه بازگو کنیم و روشنگری انجام دهیم.
این خطیب مذهبی، عدم گمراهی و راهنمایی را یکی از نتایج ولایتمداری عنوان کرد و بیان داشت: همراهی روحانی کاروان در مراسم حج، شمایی از ولایتمداری است که متوجه میشوند اگر با ولایت، روحانیت و مرجعیت باشند هیچگاه راه را گم نخواهند کرد و اگر از او فاصله گرفتند، همچون زائری که بهتنهایی بخواهد اعمال حج را بهجا آورد دچار اشتباه و مشکلات خواهد شد.
وی در ادامه به بیان ثمرات ولایتمداری پرداخت و گفت: اولین نتیجه ولایتمداری، نداشتن استرس و اضطراب و احساس امنیت است؛ مملکت ما، مملکت ولایت است که امنیت دارد و الا وضعیت عراق، سوریه و مصر را میبینید که چگونه است، وجود امنیت در کشور ما به برکت وجود ولایت است.
حجتالاسلام ماندگاری دومین ثمره حرکت در مسیر ولایت را هدایت عنوان کرد و بیان داشت: اگر ولایت پیغمبر و اولاد پیغمبر را داشته باشیم هدایت میشویم، تمام زمین خوردنهای ما به دلیل نبودن در مسیر ولایت پیامبر و اولاد ایشان است.
وی، سومین نتیجه ولایتمداری را حمایت دانست و اظهار داشت: علاوه بر دو ثمره ذکرشده، ایجاد حمایت از سوی ولی، دیگر ثمرهای است که به شخص ولایتمدار میرسد همانگونه که پدر خانواده جهت ساختن و پرورش خانواده خوب نیازمند حمایت اعضاء خانواده است.
نظر شما