به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی غفاري صبح یکشنبه در حاشیه بيستمين اجلاس برنامهريزي تحقيقات کشاورزي ديم کشور گفت: مسئله خشكسالی، سرما، گرماي آخر فصل و تغيير اقليم در برنامههاي تحقيقاتي نژادي و زراعي محصولات زراعي ديم هم چنان مورد توجه جدي خواهد بود.
وی ادامه داد: بين پتانسيل كشاورزي با شرايط حاضر، فاصله زيادي وجود دارد و طبق گزارشات موجود و مطالعات صورت گرفته ، تنها 20 الی 45 درصد پتانسيل توليد محصولات ديم كشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
غفاری افزود: در این میان مدیران و کارشنایان کشاورزی باید با اصلاح فرآيند توليد در زراعت ديم، سهم بيشتري از پتانسيل توليد را داشته باشند و در غیر این صورت بسیاری از این پتانسیل ها از دست خواهد رفت زیرا در شرایط کنونی کشور که با مشکل کم آبی مواجه هستیم توجه به این نوع کشت می تواند کارساز باشد.
وی با اشاره به لزوم تحقیقاتی جدی در زمینه کشاورزی گفت: درصورت رعايت دستورالعملها و استفاده از دستاوردهاي تحقيقاتي اين موسسه تاثير چشمگيري در افزايش توليد محصولات زراعي ديم به وجود خواهد آمد.
رئيس موسسه تحقيقات كشاورزي ديم كشور ادامه داد: در این میان باید دانشگاه ها وارد عمل شده و براي فعاليت بيشتر و ارائه راهحلهاي اساسي در زراعت ديم و افزايش توليد و بالا بردن ضريب اطمينان امنيت غذائي تلاش کنند.
نظر شما