مهندس محسن صفايي فراهاني معاون سابق وزارت اقتصاد و دارايي و عضو حزب مشاركت در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" به بيان ديدگاههاي خود در مورد بستر و ريشه هاي ايجاد مفاسد اقتصادي در كشور پرداخت.
صفايي فراهاني گفت: بزرگترين مشكل برخورد با مفاسد اقتصادي در كشور ما، نگرش "معلولي" است، يعني برخورد با "معلول ها" به جاي برخورد با "علت ها"، در برخورد با معلولها تا حد اعدام هم پيش رفته ايم، اما عملا هيچ موفقيتي به دست نيامده است.
وي در ادامه افزود: در ايران بخش عمده اقتصاد، دولتي است و دولت امروز بزرگترين "پيمانكار، كارفرما، خريدار، فروشنده، توليد كننده و .." كشور است، كل نفت و گاز ايران، مخابرات، پست ، آب و برق و فولاد و بانكها و راه آهن و كشتيراني متعلق به دولت است، مشكل اصلي هم همين دولتي بودن و غيررقابتي بودن اقتصاد ايران است.
رئيس سابق فدراسيون فوتبال توضيح داد: امروز دولت به مثابه يك شركت بزرگ يا بنگاه عظيم اقتصادي درآمده است كه 65 ميليون نفر با واسطه يا بدون واسطه كارمند آن هستند و مجبورند با آن كار كنند و از آن حقوق بگيرند، دولت هم چون بازده و كارآمدي لازم را ندارد، خود به خود فضا براي "رانت و امتياز" و در نتيجه "فساد" به وجود مي آيد.
صفايي فراهاني افزود: ما در برنامه هاي بودجه بعد از جنگ، يعني در برنامه هاي توسعه دوم و سوم و چهارم، تاكيد كرديم كه بايد در همه زمينه ها خصوصي سازي كنيم، اما چرا اين اتفاق نيافتاد، چون نگرش كلان براي خصوصي سازي در كشور به وجود نيامد.
عضو حزب مشاركت و نماينده مجلس ششم در خاتمه تاكيد كرد: ديدگاه كلان در اداره دولت وجود ندارد و مديران ما داراي ديدگاه "جزء" در اداره محل ماموريت خودشان هستند و همين باعث ناكارآمدي مجموعه دولت و ايجاد رانت و فساد شده است.
نظر شما