به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدمهدی گویا در افتتاحیه سمینار بین المللی هاری که در تالار مدرس انستیتو پاستور برگزار شد، گفت: از 150 هزار مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته در کشور، 4 مورد ابتلا به بیماری هاری داشتیم.
به گفته وی، اقدامات لازم و سریع از جمله تزریق واکسن و ایمونوگلوبین به فرد حیوان گزیده را از عوامل عدم ابتلا این افراد به بیماری هاری بیان کرد.
گویا همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور 685 مرکز پیشگیری و درمان برای حیوان گزیدگی وجود دارد، افزود: وجود کمیته فنی کشوری هاری و دستور العمل های موجود در جهت حذف بیماری هاری در کشور باعث شده است تا بتوانیم اقدامات موثری برای حذف بیماری هاری داشته باشیم.
وی در ادامه هاری را بیماری سختی عنوان کرد و گفت: سالانه میلیاردها ریال صرف پیشگیری از بیماری هاری در کشور می شود و کمتر بیماری واگیر در کشور وجود دارد که به اندازه این بیماری برای آن هزینه شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه بر همکاریهای بین بخشی میان سازمانهای دامپزشکی، انستیتو پاستور و وزارت بهداشت برای از بین بردن بیماری هاری تاکید کرد و افزود: از آنجا که يكي از باکیفیت ترین واکسن بیماری هاری حيواني جهان در ایران تولید می شود، کشور ما ظرفیتهای لازم برای حذف بیماری هاری را دارد و وزارت بهداشت حذف این بیماری را در دستور کار خود دارد.
وی همچنین با اشاره به این که واکسیناسیون حیوانات ولگرد می تواند در حذف بیماری هاری تاثیر بسزایی داشته باشد، گفت: همکاری شهرداری ها در این امر لازم و ضروری است.
نظر شما