حسین انتظامی معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و جایگاه مطبوعات محلی در مقایسه با سایر رسانهها، ضمن بیان این نکته که مطبوعات محلی از مبانی توسعه کشور و همچنین مقوم امنیت ملی هستند، گفت: ما با یک تغییر الگوی مصرف رسانهای در دنیا رو به رو هستیم و در این تغییرات، سهم و نقش رسانههای ملی یعنی رسانههایی که گستره جغرافیایی آنها، یک کشور است، روز به روز کاسته میشود و در عوض سهم و قدرت رسانههای محلی، رسانههای اجتماعی و رسانههای تخصصی بیشتر و بیشتر میشود.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با بیان اینکه ما باید به رسانههای محلی کمک کنیم، افزود: این رسانهها مشکلاتی هم در زمینههای کاری خودشان دارند که باید آنها را به صورت مورد بشنویم و کمکشان کنیم که توسعه پیدا کنند و همزمان باید به شکل گیری یک آمایش سرزمینی هم در این حوزه کمک کنیم یعنی مدلهایی که طراحی و اجرایی خواهیم کرد، به گونهای باشد که این اتفاق بیفتد.
وی همچنین گفت: ما در حال حاضر در کشور حدود 6000 نشریه دارای مجوز داریم که البته از این تعداد بسیاری منتشر نمیشوند چه در حوزه نشریات سراسری و چه نشریات محلی که البته دلیل عمده این مشکل، مسائل اقتصادی است. از میان این تعداد تعداد نشریات محلی دارای مجوز هم حدود 1800 نشریه هستند.
انتظامی ادامه داد: اما اینکه چه تعداد از این نشریات منتشر میشوند، بستگی به تعریف مدل انتشار دارد؛ ممکن است کسی نشریهای را هم که فقط یک شماره در سال منتشر میشود، نشریه در حال انتشار و فعال تعربف کند اما تعریف واقعی انتشار این است که نشریات به شکل منظم و بر اساس دوره انتشار خود منتشر شوند؛ مثلاً اگر یک نشریه، هفته نامه است، هر هفته منتشر شود یا اگر روزنامه است، هر روز منتشر شود. متاسفانه با این تعریف تعداد نشریات محلی که منتشر میشوند، حدود 500 تا 600 نشریه است.
نظر شما