به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، ماه رمضان جايگاه ويژه اي ميان مردم تونس دارد و همه مردم تونس اعم از فقير و غني درجشنهاي اين ماه شركت مي كنند.
دراين ماه همه ساكنان تونس تمام منازل خود را با چراغها و لامپها تزئين و روشن مي كنند، درهر شهري، درخيابانها، كوچه ها و بازارها چراغها را مي افروزند و اين حركت غيرعادي در ماههاي ديگر سال انجام نمي شود، حتي بازارها و محلات تجاري براي برآورده كردن احتياجات و نيازهاي روزه داران تا ساعات پايان شب باز هستند.
خانواده هاي تونسي ماه رمضان را ماه دلجويي مي دانند و به علت تفاوت شيوه زندگي خانواده ها دراين عصر با زمانهاي گذشته و چون فرصتي نادر است، با خانواده درجه يك و افراد خانواده خود دور يك سفره مي نشينند و افطار مي كنند.
تونس مانند بيشترمناطق عربي درماه رمضان به منظور "بيداري آشكار فكر وعقيده " و به جهت استقبال وسيع و فراوان مسلمانان براي ادا فريضه الهي وارد مساجد شده و علاوه بر برگزاري كلاسهاي قرآن، به سخنراني، وعظ و ارشاد مي پردازند.
مردم تونس درماه رمضان با شير و خرما درمساجد افطار مي كنند، سپس نماز مغرب مي خوانند و دوباره به سفره هاي افطاري كه زنان ظرفهايي به همراه غذاهاي ديگري درآن قرار مي دهند، بازمي گردند .
غذاهاي معروف ماه رمضان كه برسرسفره ها آورده مي شود، فروان است . از جمله "بريك " كه تخم مرغ آب پز، گوشت جوجه يا گوشت چرخ كرده، پياز و سيب زميني درروغن سرخ شده است. غذاي ديگر" فريك" است كه سوپ جو با گوشت جوجه ويا ماهي است . غذاي ديگري كه درسفره افطاري آنها يافت مي شود، طاجين است كه عبارت است از كيكي كه از پنير رومي و تخم مرغ و سبزيجات و گوشت در فر طبخ مي شود. غذاي اصلي آنها هنگام افطار و در ماه رمضان سبزيجات و گوشتهاي مختلف است كه با روغن زيتون سرخ مي شود.
نظر شما