سعید مدنی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح جزئیات مذاکرات خود با رنو، تاکید کرد: محصولاتی که رنو برای تولید مشترک با سایپا و ایران خودرو تعریف کرده است، به هیچ عنوان بین دو گروه خودروساز مشترک نیست و هر یک از خودروسازان محصولات مشخص و تعریف شده ای را با رنو تولید خواهند کرد. مشروح گفتگوی مهر با مدنی را می خوانید:
* خبرنگار مهر: با توجه به دستورالعمل جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر مشارکت شرکتهای خارجی با خودروسازان ایرانی و با توجه به مذاکرات صورت گرفته از سوی شما با طرفهای خارجی، این دستورالعمل تا چه اندازه در پیشبرد اهداف حضور خودروسازان خارجی در ایران موثر خواهد بود؟
- مدنی: این دستورالعمل حتما در مذاکرات خودروسازان ایرانی با خارجیها موثر است؛ چراکه سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران را در قبال خودروسازان خارجی مشخص می کند؛ البته خودروسازان نیز در مورد این دستورالعمل نظراتی دارند که به زودی اعلام خواهند کرد. اما هم اکنون در حال مطالعه این دستورالعمل و انجام کار کارشناسی بر روی آن هستیم.
* میزان مشارکتی که از سوی وزارت صنعت، مشخص شده حداقل سرمایه گذاری 50-50 از سوی هر یک از طرفین است. در مذاکراتی که با رنو داشتید، چقدر این پیششرطها از سوی آنها قابل پذیرش است؟
- با فضای رو به بهبود اقتصاد ایران و برنامه های دولت تدبیر و امید برای صنعت خودروی کشور، تصور بر این است که تمایل زیادی در خودروسازان خارجی برای تداوم کار در ایران و سرمایهگذاری های جدید وجود دارد.
* آخرین وضعیت مذاکرات با رنو به کجا انجامید؟
- مذاکرات همچنان در حال انجام است و البته بازنگریهایی نیز در قراردادهای قبلی صورت گرفته است که امیدواریم به نتیجه مناسب برسیم.
* امکان دریافت غرامت از رنو بابت خروج یکباره از بازار ایران وجود دارد؟
- این امر بستگی به نتیجه مذاکرات و نحوه همکاری رنو با ایران دارد.
* شیوه مذاکره رنو برای حضور در بازار ایران امیدوارکننده است که شرایط برد- بردی برای دو طرف رقم بخورد؟
- ایران بازار بزرگی است و تمامی خودروسازان دنیا علاقمندند که در ایران کار کنند و البته ما هم امتیازهای لازم را از رنو خواهیم گرفت.
* با توجه به انتقاداتی که به تازگی در مورد مشارکت خودروسازان ایرانی با چینی ها مطرح شده و طی روزهای گذشته نیز مدیرعامل ایران خودرو به عنوان خودروساز رقیب شما، مشارکت با چینی ها را محکوم به شکست دانسته است؛ سایپا برنامه خود را برای مشارکت با چینیها ادامه خواهد داد؟
- ما در حال تست کردن چینیها هستیم و با یک تا دو شرکت چینی مذاکره کرده ایم که امیدواریم نتیجه مثبت باشد اما در حال حاضر، در ظرفیت تولید و سبد محصولات تولیدی، سهم چینی ها تنها 5 درصد در نظر گرفته شده است.
* ایران خودرو به تازگی از برخی مدلهای رنو در ایران رونمایی و اعلام کرده که تولید مشترک با رنو را به زودی آغاز خواهد کرد. این موضوع مذاکرات شما را تحتالشعاع قرار نمی دهد، چراکه به هرحال رنو با دو گزینه برای تداوم کار روبرو است؟
- امیدواریم با اصلاحاتی که در قراردادهای قبلی با رنو در حال انجام داریم، بتوانیم حجم تولیدات رنو در ایران را افزایش دهیم.
* تولید جدیدی را با رنو صورت خواهید داد؟
- تولیدات جدیدی به تازگی تعریف شده که بعد از نهایی شدن قراردادها، رونمایی خواهد شد؛ اما تمرکز ما بر روی کلاس c است و البته داستر در کلاس suv نیز تولید خواهیم کرد که در حال نهایی کردن قرارداد هستیم تا تولید را شروع کنیم.
* تولیدات رنو با سایپا و ایران خودرو همچون تولید تندر90 مشترک خواهد بود؟
- خیر. در قرارداد اصلی ما با رنو، تمامی این موارد دیده شده و زمینه همکاری رنو پارس و رنو با دو شرکت ایران خودرو و سایپا پیش بینی شده است. بر این اساس، در قراردادهای خود با رنو که در حال بازنگری هستیم، این ملاحظات را لحاظ خواهیم کرد.
* به هرحال رقیب شما در حال تولید محصولات رنو در ایران است در حالی که همزمان با پژو نیز وارد مذاکره شده است.
- محصولات مشترک ما و ایران خودرو، تندر بوده و برخی از محصولات که در سبد تولیدات جدید رنو تعریف شده است، برای ایران خودرو و برخی دیگر برای سایپا خواهد بود، بنابراین محصولات ما تکراری نخواهد بود و تولید مشترک نخواهیم داشت. بار دیگر تاکید می کنم تنها تولید مشترک ما و ایران خودرو تندر بود.
نظر شما